Expoziția Motorsport Cafe prezintă la Galeria Romană o istorie ilustrată a modelelor BMW

Motorsport Cafe

Până pe 6 iulie, fanii mărcii BMW, dar și pasionații de automobile și artă în general, sunt invitați de artistul Adrian Mitu să descopere expoziția Motorsport Cafe, găzduită la Galeria Romană din București.

Motorsport Cafe este o serie de 95 de lucrări pictate de Adrian Mitu într-un stil original, caracteristic. Adrian folosește cafeaua drept ingredientul special din culorile cu ajutorul cărora captează într-un mod vibrant secvențe și imagini iconice ale modelelor de legendă din istoria mărcii BMW.

De altfel, momentul ales pentru expoziția Motorsport Cafe este foarte propice, deoarece în 2022 se aniversează 50 de ani de înființarea diviziei BMW Motorsport GmbH, care avea să aducă victorii impresionante în competițiile automobilistice. Iar unele dintre cele mai titrate modele și prototipuri BMW M sunt ilustrate în cadrul Motorsport Cafe.

Toate acestea le puteți admira la Galeria Romană din București, aflată pe Blvd. Lascăr Catargiu nr. 1. Mai multe detalii despre galerie puteți aflați accesând site-ul oficial galeriaromana.ro.
Iar pentru a rămâne la curent cu lucrările lui Adrian vă invităm să vizitați și pagina lui de Facebook Aquarelief by Adrian Mitu.

Îl puteți vedea pe Adrian Mitu pictând noi lucrări chiar în locația expoziției Motorsport Cafe

Expoziția Motorsport Cafe a fost deschisă în data de 6 iunie 2022, și va continua până în data de 6 iulie, inclusiv.

Accesul este gratuit, iar vizitatorii se pot bucura de o adevărată călătorie în timp, prin intermediul ilustrațiilor minuțioase realizate de Adrian Mitu. Mai mult de atât, până pe 6 iulie, în fiecare vineri și sâmbătă, Adrian Mitu va fi prezent la Galeria Romană unde va continua pictarea unor lucrări noi.

Așadar, veți vedea câtă migală și bucurie depune pentru a realiza până la cel mai mic detaliu portretele modelelor BMW din diverse decenii. Adrian este un bun povestitor atât cu acuarela, cât și prin cuvinte, deci veți avea ocazia de a afla chiar de la el informații despre tehnica pe care o folosește, precum și despre mașinile pictate.

Despre Adrian Mitu și cum a început să picteze folosind și cafea

Adrian Mitu a început să picteze cu cafea din pură întâmplare. El realiza schițe de mașini completate cu acuarela. Dar, într-o zi și-a uitat acuarele. Așa a folosit cafeaua drept substitut.

Acum știe doza perfectă pentru a obține nuanța cea mai bună: o porție și jumătate de cafea presată în cupa espressorului. Zahărul încă netopit în zaț îl ajută să dea luciu. Sunt detalii care au dat farmec primei lui expoziții, „Morning Coffee”, găzduită în iunie 2013.

Lucrările sale au fost dedicate în special pasiunii pentru mașini clasice. Iar pictarea lor în cafea și acuarelă a captat rapid atenția pasionaților de automobile. Astfel, Adrian Mitu a devenit artistul oficial al Concursului de Eleganță Sinaia. Iar una dintre picturile cu o mașină câștigătoare a acestui concurs a fost oferită cadou de către Adrian Mitu Majestății Sale Regele Mihai I al României. De asemenea, Adrian Mitu a creat o ilustrație specială pentru legendarul pilot Stirling Moss. Și a avut ocazia de a-i înmâna personal lucrarea, fiind invitat de Stirling Moss la reședința sa din Marea Britanie.

Motorsport Cafe este un nou episod din îndelungata colaborare dintre Adrian Mitu și BMW Group România

De la ediția din 2016 a Concursului de Eleganță Sinaia, BMW Group România s-a implicat în susținerea acestui eveniment. Astfel, Adrian Mitu a început o colaborare ce avea să producă serii impresionante de picturi. În 2016 a creat în 30 de zile 101 picturi pentru proiectul „Blue Coffee”, dedicat istoriei de 100 de ani a mărcii BMW. Picturile au fost expuse în 2017 la evenimentul BMW Car Club of America Foundation, „Heroes of Bavaria: 75 Years of BMW Motorsport”.

A urmat în primăvara anului 2018 instalația de artă „Blue Hero”, care ilustra cariera lui Jochen Neerpasch, creatorul diviziei BMW Motorsport și a mai multor proiecte definitorii pentru BMW, inclusiv BMW Art Cars, automobilele BMW M si BMW M1. „Blue Hero” a fost lansat la București, chiar în prezența lui Jochen Neerpasch. Picturile în cafea și acuarelă realizate de Adrian au fost ulterior expuse de LeMay – Muzeul Automobilului din America si Muzeul Fundatiei BMW CCA.

Spre finalul anului 2018 Adrian Mitu a realizat instalația de artă „Blue One”, dedicată aniversării de 40 de ani a legendarului BMW M1. Aceasta a fost prezentată în premiera de BMW Car Club of America Foundation la Hilton Head Island Motoring Festival & Concours d’Elegance.

Istoria MINI vopsită pe capote

În 2021, Adrian Mitu a prezentat proiectul „Evoluţie”. Este vorba despre două capote ale modelului electric MINI Cooper SE, pe care a pictat secvențe și personaje esențiale din istoria mărcii britanice. Ambele capote au fost pictate manual de către Adrian. Una dintre ele prezintă evoluţia mărcii MINI, avându-l în prim plan pe Alec Issigonis, creatorul primei generații MINI. Iar a doua capotă ilustrează evoluţia MINI în motorsport și ne amintește de John Cooper, cel care a inițiat succesele mărcii în competiții, precum Raliul Monte Carlo.

Proiectul „Blue Vision” din 2022, un omagiu pentru BMW M1

În 2022 Adrian Mitu a realizat un proiect cu totul special, dedicat modelului M1, primul supercar creat de divizia BMW Motorsport GmbH. Astfel, pe o machetă la scala 1:5 a supersportivului M1, a vopsit cele mai importante momente și personaje care au condus la producerea acestui model ce avea să își câștige reputația în competiții.

BMW M1 a fost construit între 1978 și 1981. Iar în proiectarea și dezvoltarea lui, precum și în reușitele din motorsport, au fost implicați designeri, ingineri și piloți legendari. Este vorba despre designerii Paul Bracq și Giugiaro, inginerul Paul Rosche și piloții Nelson Piquet, Niki Lauda și Hans-Joachim Stuck. Desigur, vizionarii Bob Lutz și Jochen Neerpasch au avut roluri cruciale în producerea lui M1. Și toți aceștia sunt ilustrați pe macheta pictată de Adrian Mitu.

Macheta intitulată „Blue Vision” a fost expusă în mai 2022 în SUA, de către BMW Car Club of America Foundation.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account