VIDEO: BMW iX3 aduce noi funcții pentru comenzi vocale, conectivitate și navigație

BMW iX3 nu reprezintă doar primul Sports Activity Vehicle electric al mărcii bavareze, ci aduce o serie de funcții de conectivitate și interacțiune cu automobilul, care sporesc confortul și eficientizează încărcarea bateriei și planificarea călătoriilor.

O selecție a celor mai noi funcții introduse de BMW iX3 este demonstrată într-un clip video publicat de pe canalul You Tube oficial al brand-ului BMW i.

Clipul video prezentat de BMW începe cu exemplificarea cheii digitale. Mai exact, poți să deblochezi portierele folosind telefonul iPhone personal. Îl apropii de zona clanței și portiera se deblochează. Ca proprietar al mașinii configurezi mai întâi cheia digitală principală. Iar apoi poți să inviți până la 5 prieteni sau membrii ai familiei să aibă acces la mașina ta, folosind telefonul lor. Există și funcții de siguranță asociate cu această utilizare a telefonului pe post de cheie. De exemplu, să zicem că oferi acces la cheia digitală copilului tău care tocmai și-a luat permisul de conducere. Este începător și vrei să îl știi în siguranță. Astfel, prin aplicația de telefon poți să activezi o limită de viteză și de putere dezvoltată de motor, care se activează când tânărul șofer conduce BMW–ul iX3.

Noul Sports Activity Vehicle este dotat și cu o versiune evoluată a sistemului de recunoaștere a comenzilor vocale. Poți rosti comenzi precum „Deschide geamul șoferului!”, „Închide geamul șoferului!”, „Dezgheață geamurile!”.

BMW iX3 îți permite să salvezi în sistemul său infotainment și așa-zise reguli. Adică, stabilești ca încălzirea în scaune să pornească automat de fiecare dată când temperatura de afară scade sub un anumit nivel. Sau, poți salva opțiunea ca geamul șoferului să se deschidă automat când ajungi cu automobilul la anumite coordonate de GPS. De exemplu, geamul se deschide singur când ajungi la bariera parcării de la serviciu, pentru ca tu doar să întinzi mâna și să folosești cardul de acces.

Noile funcții de conectivitate ale lui BMW iX3 ajută și pentru a fi mereu în raza de autonomie a bateriei. Asta face plănuirea călătoriilor mai simplă. Una dintre funcțiile sistemului de navigație este de a afișa pe hartă un cerc care indică distanța pe care o poți parcurge cu resursele de energie de la acel moment. Dacă selectezi o destinație dinafara razei autonomiei, atunci sistemul de navigație îți indică automat stațiile de încărcare de pe parcursul traseului selectat. Pentru fiecare stație de încărcare sunt afișate informații utile precum: orele de acces, capacitatea de încărcare sau dacă stațiile sunt libere. Iar când alegi o stație de încărcare, navigația îți prezintă și locurile interesante pe care le poți vizita în apropiere, cât timp mașina este la încărcat.

CLICK AICI pentru a vedea toate pozele și informațiile oficiale despre BMW iX3.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account