[VIDEO] BMW M2 Coupé preparat de AC Schnitzer dezvoltă 560 CP

BMW M2

BMW M2 Coupé este mașina care se pretează perfect pentru tunerii care vor să-și etaleze gama de elemente stilistice, dar și opțiunile pentru creșterea puterii. AC Schnitzer este unul dintre tunerii tradiționali ai modelelor din gama BMW. Astfel că a creat un pachet amplu de opțiuni pentru a scoate și mai mult în evidență caracterul sportiv al noului M2.

AC Schnitzer oferă și tuning pentru motorul lui BMW M2 Coupé, destinat doar folosirii pe circuit

Pe lângă pachetul amplu de elemente pentru personalizarea caroseriei, AC Schnitzer propune clienților de BMW M2 Coupé (G87) o unitate electronică menită să crească puterea motorului. Astfel, motorul cu 6 cilindri în linie și sistem turbo primește „dezlegare” să producă 560 CP (412 kW) și cuplu de 650 Nm. Deci propulsorul câștigă 100 CP și 100 Nm, comparativ cu cei 460 CP și 550 Nm produși în varianta de fabrică. AC Schnitzer nu menționează în ce măsură surplusul de putere sporește și performanțele. Dar știm că modelul BMW M2 Coupé (G87) în configurația sa de serie, cu 460 CP, demarează de la 0 la 100 km/h în 4,1 secunde. Deci ne putem imagina că acest timp de accelerare este îmbunătățit.

De asemenea, tunerul AC Schnitzer subliniază că sistemul electronic pentru motorul lui M2 nu este omologat pentru a fi folosit pe șosea, ci doar pe circuit. Și funcționează folosindu-se benzină cu cifră octanică 98. Însă, în buna sa tradiție, AC Schnitzer subliniază că proiectează toate sistemele de creștere a puterii într-o marjă care să nu afecteze fiabilitatea, durata de viață a motorului. Astfel, unitatea electronică de creștere a puterii oferită de AC Schnitzer este însoțită de o garanție de 3 ani în Germania, sau până la 5 ani la nivel internațional. Iar limita de kilometri este de 80.000.

Indiferent dacă optezi pentru sistemul electronic de creștere a puterii sau nu, poți alege pentru noul BMW M2 și sistemul de evacuare AC Schnitzer. Acesta amplifică timbrul sportiv și arată impresionant, mulțumită ornamentelor de carbon pentru cele patru ieșiri rotunde ale eșapamentului.

Suspensiile AC Schnitzer accentuează ținuta de drum sportivă

BMW M2 Coupé este și în varianta sa de serie gândit pentru a oferi distracție pe circuit. Este genul de mașină care îți cere să petreci weekend-urile pe virajele unui circuit. Din acest motiv AC Schnitzer nu oferă clienților de M2 doar un set de arcuri sport.

Arcurile AC Schnitzer accentuează ținuta de drum sport și reduc garda la sol și implicit centrul de greutate cu 20 – 25 mm la puntea din față și 15 – 20 mm la puntea din spate. Însă clienții pot alege și setul AC Schnitzer RS pentru suspensii. Acesta include kit-ul pentru dezactivarea sistemului M de control adaptiv al suspensiilor. Fiindcă amortizoarele din set-ul Ac Schnitzer RS oferă reglaj pe înălțime, precum și ajustarea comprimării și destinderii. Cu acest set AC Schnitzer RS garda la sol coboară cu 25 – 35 mm atât la puntea din față, cât și la cea din spate.

Un set de elemente variate pentru personalizarea caroseriei

Desigur, AC Schnitzer a conceput o varietate de elemente optimizate aerodinamic, care oferă un look sportiv și mai extrovertit pentru coupe-ul bavarez. Astfel, noul BMW M2 poate fi echipat cu extensii pentru baza spoilerului frontal (care creează o apăsare aerodinamică de 60 kg), extensii pentru pragurile laterale, lamele aerodinamice dispuse pe extremitățile spoilerului din față, ornamente pentru aripile roților din față, difuzor pentru spoilerul posterior, extensie la îmbinarea dintre lunetă și plafon. Și, nu în ultimul rând, poate fi montat și un eleron AC Schnitzer de dimensiuni mari, făcut din carbon, care completează aspectul de mașină pregătită pentru runde de foc pe circuit. Însă rolul acestui eleron nu este doar estetic. El produce o apăsare aerodinamică de până la 80 kg, ceea ce contribuie la stabilitatea direcțională când se rulează cu viteze înalte.

Pentru a descoperi întreaga paletă de accesorii dedicate de tunerul german noului BMW M2, vă invităm să accesați site-ul oficial ac-schnitzer.de.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account