[VIDEO] Noul automobil din campania TUNE IT! SAFE! este un BMW i4 tunat de AC Schnitzer

TUNE IT! SAFE! este campania pe care Ministerul Federal al Transporturilor și Infrastructurii Digitale din Germania o desfășoară de 17 ani pentru a promova cumpărarea echipamentelor de tuning pentru mașini care au și omologare. Practic, numele campaniei spune tot: să faci tuning într-un mod responsabil, adică să nu-ți modifici mașini într-un mod care pune în pericol siguranța ta sau a celorlalți.

Nu e îndeajuns ca Poliția să-i fugărească și să-i amendeze pe cei care care fac tuning considerat periculos. Ba chiar se pierde așa orice punte de dialog. Astfel, că prin proiectul TUNE IT! SAFE! Poliția oferă în fiecare an câte un exemplu de mașină tunată după litera legii. Iar partenerii și sponsorii sunt unii dintre cei mai renumiți tuneri de automobile din Europa.

AC Schnitzer este un partener tradițional pentru TUNE IT! SAFE!

Pentru al 8-lea an la rând, AC Schnitzer a fost desemnat pentru a crea automobilul demonstrativ pentru bunele practici de tuning. Compania cu sediul în Aachen a personalizat și modificat gran coupe-ul BMW i4. Drept urmare, campania ține pasul cu creșterea rapidă a popularității mașinilor electrice.

Însă nu este prima oară când AC Schnitzer se implică în prepararea unei mașini electrice pentru campania TUNE IT! SAFE!. În urmă cu 12 ani a fost creat și un MINI electric pentru Poliție, pe care îl puteți vedea în poza de mai jos. De asemenea, AC Schnitzer a modificat și un BMW i8 pentru TUNE IT! SAFE!.

Lista de modificări aduse de AC Schnitzer modelului BMW i4

Pentru a crea automobilul campaniei TUNE IT! SAFE! din 2022/2023 AC Schnitzer a ales un BMW i4 M50. Adică primul model pur electric din gama de BMW M Performance. Acesta are câte un motor electric la ambele punți, astfel că beneficiază de tracțiune integrală. Propulsia dezvoltă per total 544 CP și 795 Nm.

Cu aceste resurse mașina sprintează de la 0 la 100 km/h în 3,9 secunde și atinge viteza maximă de 225 km/h. Iar bateria litiu-ion cu o capacitate netă de 80,7 kWh promite autonomie de 415-520 km. Astfel, BMW i4 M50 are specificații demne de o mașină de Poliție capabilă să țină ritmul cu vitezomanii de pe autobahn.

Pentru moment AC Schnitzer nu are și un program de creștere a puterii și performanțelor lui BMW i4 M50. Dar îi sporește caracterul dinamic atât cu un set de suspensii sport, cât și cu o lungă listă de accesorii pentru caroserie. Le puteți vedea pe toate și în clipul video publicat special de AC Schnitzer.

Un kit de arcuri pentru suspensii creat de AC Schnitzer accentuează stabilitatea și răspunsul agil al modelului bavarez. Aceste arcuri sport reduc garda la sol la ambele punți cu aproximativ 20-25 mm, comparativ cu nivelul suspensiei standard. Iar calibrarea lor a fost realizată în urma testelor desfășurate atât pe șosele publice, cât și pe celebrul și solicitantul carusel de viraje de pe circuitul Nürburgring.

Kit-ul de componente pentru caroserie cuprinde extensii pentru spoilerul frontal, aripioare pentru spoilerul din față, praguri laterale, eleroane la nivelul lunetei și hayonului, aripioare pentru spoilerul posterior și o folie de protecție.
Desigur, nu lipsesc jantele AC4 Flow Forming din gama AC Schnitzer, care au diametru de 20 de inch și finisare bicoloră.

Toate aceste elemente create de AC Schnitzer sunt omologate și sunt disponibile pentru orice posesor de BMW i4.

Elemente tipice mașinilor de Poliție

De asemenea, modelul i4 pregătit de AC Schnitzer a fost personalizat pentru ca estetica sa să respecte look-ul oficial al unei mașini de Poliție. Are folie FOLIATEC inscripționată POLIZEI, folie de protecție SECURLUX pe geamurile laterale și lumini de avertizare fixate de grila frontală. Și, bineînțeles, un girofar Hella de mari dimensiuni este amplasat pe plafon.

Sursa pozelor și informațiilor: ac-schnitzer.de

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account