BMW Seria 8 ar putea să revină în 2020

Randare BMW Seria 8 (2)

BMW Seria 8 a devenit încet, dar sigur, unul dintre cele mai apreciate modele produse de BMW vreodată. În ultima vreme, zvonurile despre o reînviere a acestui au fost din ce în ce mai des și, din punctul nostru de vedere, marea majoritate a fanilor BMW își dorește un astfel de model.

Dincolo de solicitările fanilor marcii, de așteptările publicului și de câștigul de imagine pe care un nou BMW Seria 8 l-ar aduce bavarezilor, în acest moment, un nou Seria 8 are și argumentele raționale pentru a fi inclus de marcă în portofoliul de modele viitoare. Mercedes-Benz le oferă clienților săi aflați în căutarea modelelor de top, mai multe versiuni ale Clasei S, atât sub forma unei limuzine elegante, cât și sub forma unui coupe și a unui cabriolet. Și, ținând cont de totalul vânzărilor pe care Clasa S le-a avut anul trecut – în toate formele sale de caroserie – este clar că BMW are nevoie de un rival atât pentru Clasa S Coupe, cât și pentru Clasa S Cabriolet.

Pe parcursul ultimului an am vorbit destul de mult despre un potențial BMW Seria 8, dar tocmai când speranțele noastre prinseseră curaj, oficialii BMW au negat planurile pentru un nou vârf de gamă. Acum însă se pare că lucrurile s-au schimbat puțin. Conform britanicilor de la Autocar, centrul de Cercetare și Dezvoltare din Munchen pare să lucreze la un nou BMW Seria 8 care ar putea debuta în 2020.

Randare BMW Seria 8 (1)

În cazul în care va fi lansată pe piață, o nouă generație BMW Seria 8 și-ar asuma imediat rolul de vârf de gamă, atât în materie de tehnologie, dar și în materie de confort, rafinament și, până la urmă, lux. Și toate aceste lucruri ar transforma Seria 8 într-un gran tourer veritabil. Totuși, până în 2020 mai e cale lungă și, tot ce de la Autocar avansează idea conform căreia designerii BMW au pus în fața CEO-ului – Harald Kruger – două abordări diferite. Una sub forma unui coupe „clasic”, iar alta sub forma unui Gran Coupe, similar oarecum cu Seria 6 Gran Coupe, dar care să ofere un grad mai ridicat al performanțelor. Propunerea unui BMW Seria 8 Gran Coupe sau mai degrabă Seria 9 Gran Coupe dacă ne uităm la zvonurile trecute este cât se poate de interesantă, pentru că ar ajunge într-o zonă în care Mercedes-Benz Clasa S nu are încă un rival. Pe de altă parte, un BMW Seria 8 Coupe ar intra direct în lupta cu Clasa S Coupe.

Randare BMW Seria 8 (5)

Chiar dacă un nou BMW Seria 8 nu va fi niciodată un model de volum, ci mai degrabă o mașină rară, frumoasă, pe care o vom admira cu toții, datele de vânzări înregistrate de Clasa S nu sunt deloc unele neglijabile. Dacă luăm în calcul și faptul că BMW pierde un potențial client cu fiecare model Clasa S Coupe comercializat, presiunea ar trebui să fie destul de mare pentru conducerea bavareză și ar putea, într-un final, să rezulte într-o „undă verde” pentru o reîncarnare a lui BMW Seria 8.

Randare BMW Seria 8 (3)

Totuși, indiferent de hotărârea pe care conducerea BMW o va lua în legătură cu un nou BMW Seria 8, probabil că în 2018 vom avea cel puțin un concept. Pe de altă parte, e cât se poate de evident că așteptările de la un astfel de model sunt cât se poate de înalte, motiv pentru care BMW trebuie să plănuiască totul cu grijă, atât în privința designului, cât și în cazul motorizărilor sau a tehnologiilor de la bord. Partea bună este că noul BMW Seria 7, cu structura sa din fibră de carbon și cu toată tehnologia inclusă, este un punct de pornire excelent. Asta ca să nu mai aducem în discuție și noul BMW M760Li xDrive, al cărui motor ar sta cât se poate de bine sub capota unui nou BMW Seria 8.

Sursă: BMWBLOG.COM via AUTOCAR

Cel mai recent număr al revistei BMW Blog România este disponibil în rețeaua magazinelor Inmedio și la chioșcurile de difuzare a presei de la nivel național:

Promo BBR_3

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account