VIDEO: Primul BMW M3 Touring a început testele pe drumuri publice

În urmă cu doar două săptămâni BMW M GmbH anunța extinderea în premieră a gamei de modele cu versiunea BMW M3 Touring. Acum ne este prezentat primul prototip.

În luna septembrie a acestui an vor debuta noile generații BMW M3 Sedan și BMW M4 Coupé. Acestea vor fi urmate în 2021 și de BMW M4 Cabriolet. Iar, conform constructorului bavarez, primul BMW M3 Touring este încă în faza iniţială a procesului de dezvoltare de serie, ce va dura aproximativ doi ani.

Însă, chiar și așa BMW M GmbH nu mai are răbdare să ne arate deja un prototip camuflat al primului BMW M3 Touring de serie. Astfel, BMW M a publicat pe contul său de Instagram un clip video al acestui prototip, care pornește în sesiunile de testare pe șosele publice.

După cum subliniază BMW, „asemeni tuturor celorlalte modele BMW M, procesul intens de testare şi reglare pentru BMW M3 Touring va avea loc pe celebra Nordschleife de la Nürburgring, pentru că primul BMW M3 Touring este, în primul rând, un BMW M3.”

În clipul publicat pe Instagram se vede clar noua grilă frontală cu decupaje de mari dimensiuni dispuse vertical, după cum am văzut la noul BMW Seria 4 Coupé. În varianta pentru modele M, această grilă are lamele dispuse pe orizontală, spre deosebire de meșa cu ținte a Seriei 4 Coupé.

În ceea ce privește specificațiile tehnice ale lui BMW M3 Touring, avem drept reper informațiile oficiale despre noua generație de modele M3 și M4. Acestea vor utiliza propulsorul de 3 litri, cu 6 cilindri și tehnologie M TwinPower Turbo, regăsit la SUV-urile de performanță BMW X3 M și X4 M. Ca și în cazul SUV-urilor, sedanul și coupé-ul vor fi propuse cu versiuni de 480 CP, respectiv 510 CP, ale acestui propulsor. Pentru varianta de 480 CP va fi oferită și o cutie manuală cu 6 trepte. Modelele Competition de 510 CP vor avea transmisie M Steptronic cu opt trepte și sistem Drivelogic.

La debut, BMW M3 Sedan și BMW M4 Coupé vor fi disponibile doar cu tracțiune pe puntea spate. Ulterior va fi oferit și sistemul de tracțiune integrală M xDrive, care permite inclusiv selectarea unui mod de rulare exclusiv cu tracțiune spate, ca și în cazul lui M5. Rămâne de văzut dacă și pentru modelul BMW M3 Touring vor fi disponibile ambele versiuni de tracțiune, cât și alternativa transmisiei manuale.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account