O nouă dimensiune a plăcerii de a conduce: BMW M GmbH începe testele cu primul BMW M3 Touring

Compania confirmă extinderea în premieră a gamei de modele în clasa medie premium cu un prototip de înaltă performanţă al automobilului cu cinci uşi. Acesta va putea fi văzut rulând în apropierea centrului de dezvoltare de la Garching, lângă München. Vor urma teste de circuit pe varianta Nordschleife de la Nürburgring.

Un portbagaj foarte mare şi versatil într-o maşină sport de înaltă performanţă? Ceea ce acum pare doar o întrebare retorică va deveni în curând o ofertă concretă. Cu câteva săptămâni înainte de premiera mondială a noului BMW M3 Sedan, există semne tot mai clare ale unei diversităţi de modele fără precedent în gama de automobile BMW M din segmentul median premium. Împreună cu noul BMW M4 Coupé, noul BMW M3 Sedan va avea premiera mondială în septembrie 2020. De asemenea, nu mai este nici un secret că noua ediţie BMW M4 Cabriolet va urma anul viitor. Altături de aceste modele noi, un automobil de înaltă performanţă va începe testele înainte de intrarea în producţie. La Garching, în apropiere de München, acolo unde este sediul BMW M GmbH, activitatea a început deja pentru un alt vis devenit realitate: pentru prima dată în istoria BMW M GmbH gama de modele va fi completată cu un BMW M3 Touring.

Performanţe specifice M combinate cu o creştere a spaţiului disponibil şi funcţionalitatea inteligentă a unui model Touring – anterior, această reţetă a fost rezervată exclusiv pentru BMW M5. Atât la a doua generaţie din 1992, cât şi la cea de-a patra din 2007, sedanul business de înaltă performanţă a fost acompaniat de o versiune Touring. Nu este prima dată când BMW M GmbH au analizat ideea de a aduce acest concept de automobil în gama BMW M3. Exact acum 20 de ani, prototipul corespunzător a fost lansat pe baza celei de-a treia generaţii BMW M3. Obiectivul de atunci a fost să demonstreze că flexibilitatea ridicată şi integrarea perfectă a automobilelor sport de înaltă performanţă cu dotări de caroserie specifice ar putea fi încorporate în procesul de producţie al BMW M3. La a şasea generaţie BMW M3, aceasta nu se va încheia cu simple consideraţii teoretice şi serii de teste tehnice ale produsului.

Motorul M TwinPower Turbo cu şase cilindri de sub capotă a fost configurat. Cinci uşi şi un portbagaj foarte versatil sunt exact ceea ce fanii acestui model au aşteptat de multă vreme. Ca a patra variantă a modelului, BMW M3 Touring îndeplineşte speranţele tuturor celor care doresc să ducă la un nou nivel interacţiunea specifică M dintre performanţele de motorsport şi caracterul practic cotidian. Niciodată un automobil break din clasa medie premium nu a oferit o experienţă atât de distractivă şi precisă a condusului.

Punţile late, prizele mari de aer din faţă şi cele patru ţevi de eşapament din spate nu lasă nici o îndoială că ADN-ul M emblematic va fi perceptibil pe deplin în ciuda noului design al caroseriei automobilului.

Primul BMW M3 Touring este încă în faza iniţială a procesului de dezvoltare de serie, ce va dura aproximativ doi ani. Ca şi în cazul altor automobile sport de înaltă performanţă de la BMW M, şi pentru BMW M3 Touring se aplică următoarea formulă: ori de câte ori prototipul a primit undă verde pentru teste pe drumurile publice, înseamnă că s-a făcut pasul decisiv spre maturitatea de serie. În curând, nu numai acolo va fi văzut cu regularitate. Asemenea tuturor celorlalte modele BMW M, procesul intens de testare şi reglare pentru BMW M3 Touring va avea loc pe celebra Nordschleife de la Nürburgring, pentru că primul BMW M3 Touring este, în primul rând, un BMW M3.

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account