[VIDEO] Test cu noul BMW iX1 xDrive30: 313 cai putere și 494 Nm

BMW iX1 xDrive30

Am testat noul BMW iX1 în versiunea xDrive30. Adică 313 cai-putere, aproape 500 Nm, tracțiune integrală și o baterie de 64,7 kWh.

Segmentul SUV-urilor electrice și compacte devine din ce în ce mai aglomerat. Iar noul BMW iX1 se alătură aici mai vechilor Volvo XC40 Recharge și Mercedes EQB. Iar testul meu cu noul bavarez electric e chiar în fereastra de mai jos și poți să-i dai liniștit un play. Iar dacă încă nu te-ai abonat la canalul nostru de YouTube, niciodată nu e prea târziu să o faci.

Prețul și specificațiile lui BMW iX1 xDrive30

Cu un preț de listă ce pornește de la aproape 54.000 de euro, noul BMW iX1 xDrive30 este o propunere extrem de interesantă. Sistemul de tracțiune integrală, abilitatea de a se încărca în curent continuu cu până la 130 kW și în curent alternativ cu până la 22 kW, alături de pachetul complet sunt principalele atuuri ale mașinii. Asta, desigur, dacă o privești prin filtrul must-have-ului când vine vorba despre electrice.

Dar iX1 face mult mai mult decât te-ai aștepta. Și asta prin simplul fapt că este o mașină completă. Se conduce extrem de bine, are un interior spectaculos de bine construit și oferă cam tot ce-ți trebuie în materie de spațiu și caracter practic. Și eu cred că în momentul în care decizi că vrei un SUV compact, dar electric, e musai să treci pe lista scurtă și noul iX1. Mai ales că în scurt timp vor fi disponibile și variante mai puțin potente și, implicit, mai accesibile.

Prin urmare, iX1 se alătură unei game electrice complexe și în continuă expansiune. Iar bavarezii pare – odată cu noile iX1 și i5 – că au înțeles foarte bine ce trebuie să livreze în segmentul „electric”. Adică nu doar mașini eficiente și rapide în linie dreaptă. Ci mai degrabă pachete complete, care păstrează toate atributele mărcii, cu simpla distincție dată de modul de propulsie. Și eu unul asta vreau să văd de la toți producătorii cu pretenții. Pentru că nimeni n-ar trebui, subiectiv vorbind, să judece o mașină doar prin prisma consumului si a autonomiei. Pentru că altfel, am conduce toți Renault-uri Clio cu 1.5 dCi.

Dacă noul BMW i5 e mai aproape de ce-ți dorești de la o mașină electrică, atunci testul de mai jos ar putea să te lămurească:

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account