Viitorul BMW M2 va fi o “mașină de drift”, cu tracțiune spate

Klaus Frohlich, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG şi responsabil pentru dezvoltare, a confirmat că viitoarea generație BMW Seria 2 Coupe va avea tracțiune spate, iar versiunea de top M2 va fi creată pentru a satisfice pofta de drift.

Declarațiile au fost acordate în cadrul unui interviu pentru site-ul australian Motoring.com.au. Mai mult de atât, Klaus Frohlich este mândru că a convins conducerea companiei să păstreze configurația cu tracțiune spate, în ciuda opoziției întâmpinate din motive financiare. Oficialul BMW a detaliat:

„Oamenii au întrebat <<contează tracțiunea spate, având în vedere că segmentul de piață e prea mic?>>, iar eu cred că este foarte importantă pentru marcă și pentru divizia M, fiindcă M2 este modelul său de bază. Așa că m-am luptat din greu și am câștigat, deci veți avea un succesor pentru Seria 2 care va dispune de putere acolo unde aveți nevoie de ea.”

Drept urmare, Frohlich nu și-a ascuns satisfacția și declară că va insista pentru ca noul coupe sportiv să livreze o experiență de condus exaltantă:

„Viitoarea generație a Seriei 2 va fi numită <<mașina de drift>>, așa că de fiecare dată când mă voi uita la design voi putea spune <<Adrian (n.r.: șeful departamentului de design BMW, Adrian van Hooydonk), arată asta ca o mașină de drift? Ar trebui să fie mai incitantă, fă ceva în plus!>> Când o voi conduce voi spune <<Este asta o mașină de drift?>>”

În dialogul cu Motoring.com.au, Klaus Frohlich a explicat și de ce este relavant pentru BMW să aleagă porecle pentru modelele noi. De exemplu, noul X5 este promovat și în machetele publicitare cu titlul The Boss (Șeful). Iar viitorul X6 este numit The Beast (Bestia). Totodată, Frohlich spune că fiecare model trebuie să aibă caracter și design distinct, chiar dacă împart aceleași componente tehnice.

Mai aflăm de la oficialul BMW că pentru noua generație a sedanului Seria 3 nu a fost aleasă o poreclă, fiindcă dezvoltarea mașinii fusese începută înainte de acest joc de cuvinte.

Sursa: Motoring.com.au

BMW Motorrad

Comentarii

©2020 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account