Al 35-lea trimestru consecutiv de creştere a vânzărilor pentru BMW Group

În prima jumătate a anului, BMW Group a obţinut cele mai bune rezultate de vânzări din istorie, cu un total de 1.242.507 automobile (+1,8%) BMW, MINI şi Rolls-Royce livrate clienţilor de pe mapamond. De asemenea, compania a reuşit un record şi pentru luna iunie, cu vânzări mai mari cu 2,7%, totalul fiind de 238.920 de unităţi la nivel mondial.

„Performanţele de vânzări puternice din iunie înseamnă că am reuşit 35 de trimestre consecutive de creştere şi suntem încrezători că această tendinţă va continua”, a declarat Pieter Nota, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG şi responsabil pentru vânzări şi brand BMW. „Odată cu începerea producţie BMW X3 în China şi Africa de Sud, vom putea să îndeplinim cererea puternică a clienţilor pentru modelele X de succes, iar a doua jumătate a anului ar trebui să fie una mai de succes. De asemenea, sunt încântat cu popularitatea actuală a automobilelor noastre electrificate, care au înregistrat cea mai bună lună a lor în iunie, menţinându-ne pe drumul de a atinge peste 140.000 de vânzări electrificate la finalul anului”, a continuat Nota.

În iunie, livrările de automobile BMW i, BMW iPerformance şi MINI Electric au totalizat 13.806 unităţi la nivel mondial, o creştere de 47,6% faţă de aceeaşi lună a anului anterior şi cea mai bună lună din istorie pentru modelele electrificate ale BMW Group. Vânzările anuale ale automobilelor BMW şi MINI electrificate totalizează 60.660 de unităţi (+42,5%), ceea ce confirmă poziţia BMW Group de principal furnizor mondial de mobilitate electrificată premium. „Putem vedea cât de bine au răspuns clienţii pe pieţele unde mobilitatea electrică este susţinută prin diferite măsuri”, a comentat Pieter Nota. „De exemplu, trei sferturi din automobilele pe care le livrăm în Norvegia sunt electrificate, în timp ce unul din trei BMW Seria 5 livrate în California este acum plug-in hybrid.” Odată cu introducerea în China a modelului plug-in hybrid BMW Seria 5 produs local, vânzările de automobile electrificate pe cea mai mare piaţă a BMW Group la nivel global au crescut de cinci ori în primele şase luni ale anului, cu un total de 6.295 de livrări în 2018. Vânzările de maşini electrificate în primul semestru au crescut semnificativ în mai multe pieţe majore, inclusiv în SUA (12.015 / +51,3%) şi Marea Britanie (8.823 / +41,4%).

Marca BMW a vândut peste 200.000 de automobile pentru prima dată în iunie, o creştere de 4,0% a vânzărilor din această lună ducând totalul la 200.610 unităţi. Livrările anuale sunt şi ele mai mari cu 2,0%, astfel că 1.059.296 de automobile au ajuns la clienţii din lumea întreagă în prima jumătate a anului. Toate regiunile majore de vânzări au contribuit la această evoluţie. O gamă de modele a contribuit la creşterea vânzărilor în acest an, inclusiv BMW Seria 1 (98.396 / +7,2%), BMW X1 (152.866 / +11,8%) şi BMW Seria 5 (191.185 / +14,9%). Datorită disponibilităţii îmbunătăţite în iunie, BMW X3 a reuşit o creştere a vânzărilor anuale de 24,6%, cu un total de 17.584 de unităţi livrate.

La MINI, vânzările din primul semestru au atins acelaşi nivel ridicat ca cel de anul trecut, cu un total de 181.430 (+0,1%) automobile livrate clienţilor de pe mapamond. În iunie, livrările MINI au scăzut cu 3,8% (37.955).

Vânzările Rolls-Royce Motor Cars în prima jumătate a anului 2018 au fost mai mari cu 13,1% (1.781) faţă de anul anterior. Cererea pentru toate modelele Rolls-Royce rămâne ridicată în multe regiuni, inclusiv un moment pozitiv în China, în ciuda faptului că orientul Mijlociu continuă să fie o piaţă instabilă. Pe lângă vânzările excelente ale noului Phantom, cererea pentru variantele Black Badge ale modelelor Dawn, Ghost şi Wraith continuă să depăşească aşteptările. Noul Rolls-Royce Cullinan a fost prezentat în mai, s-a bucurat de o primire deosebită şi are deja o listă de comenzi care se întinde până anul viitor. Primele livrări către clienţi ale noului model cu tracţiune integrală sunt prevăzute pentru primul trimestru 2019.

Procesul de ajustare a tuturor modelelor BMW la noua modalitate de testare WLTP se desfăşoară conform planului, iar marea majoritate a modelelor a încheiat ciclul de retestare. În plus, aproximativ 190 de modele îndeplinesc deja standardele de emisii Euro 6d TEMP, care vor deveni obligatorii abia la 1 septembrie 2019. Aceste modele include automobile cu motorizare pe benzină şi diesel, BMW i, BMW iPerformance şi BMW M. „Acum putem oferi clienţilor din Europa o gamă largă de modele care nu numai că au certificare WLTP, dar îndeplinesc deja standardele de emisii Euro 6d TEMP”, a declarat Pieter Nota.

Livrările de motociclete şi maxiscutere premium BMW Motorrad în prima jumătate a anului au fost foarte aproape de nivel foarte ridicat al anului anterior. În acest an, în total au fost livrate clienţilor 86.975 de unităţi, o scădere de 1,6% faţă de perioada similară a anului trecut. BMW Motorrad îşi actualizează semnificativ portofoliul de modele în 2018, cu nouă modele noi ce sunt lansate, iar ajustările aferente în producţie au afectat livrările. BMW Motorrad continuă să urmărească o creştere a vânzărilor de-a lungul întregului an calendaristic.

Vânzările BMW & MINI în regiuni/pieţe pe scurt

Toate cele trei regiuni majore de vânzări au contribuit la creşterea înregistrată de BMW Group în prima jumătate a anului.

În Europa, BMW Group a obţinut o creştere bună pe numeroase pieţe, iar BMW a fost cel mai popular brand premium în mai multe ţări, printre care Marea Britanie, Belgia şi Austria.

Livrările BMW Group au crescut şi în America, unde toate pieţele au înregistrat creşteri în primul semestru din 2018, astfel că BMW a fost principala marcă premium în Mexic şi numeroase alte ţări din America Latină.

Vânzările au crescut şi în Asia pe parcursul primelor şase luni ale anului, cu mai multe pieţe importante, inclusiv Coreea de Sud şi India, obţinând creşteri de peste 10 procente.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account