Angajament BMW Group în deschiderea tehnologiei pentru mobilitatea electrică

BMW Group, un pionier al mobilităţii electrice, îşi extinde cu rapiditate gama de automobile electrificate. În numai doi ani, compania va oferi cinci modele de serie complet electrice. Alături de BMW i3, cu peste 150.000 de unităţi produse până acum, anul acesta va aduce începerea producţiei modelului MINI electric la uzina din Oxford (Marea Britanie). Acesta va fi urmat în 2020 de BMW iX3 complet electric, care va veni de la uzina din Shenyang (China), iar în 2021 de BMW iNEXT, care va fi produs la Dingolfing (Germania), şi de BMW i4 de la uzina din München (Germania).

Incluzând flota sa extinsă de modele plug-in hybrid, BMW Group are cea mai vastă gamă de automobile electrificate de pe piaţă. Actualizate şi cu autonomie electrică mărită, versiunile plug-in-hybrid ale BMW Seria 3, BMW Seria 7 şi BMW X5, alături de noul BMW X3 plug-in hybrid au fost prezentat anul acesta la Salonul Auto de la Geneva. Câteva săptămâni mai târziu, varianta plug-in hybrid actualizată a modelului BMW X1 cu ampatament lung, care este produs local pentru piaţa chineză, a fost dezvăluită la Salonul Auto de la Shanghai. Această diversitate de concepte electrificate subliniază importanţa deschiderii tehnologiei pe drumul spre o mobilitate durabilă.

„Piaţa noastră este globală. Nu dorim să spunem oamenilor ce să facă; dorim ca produsele noastre să-i inspire pe oamenii din lumea întreagă. Strategia noastră flexibilă de electrificare subliniază această abordare şi pe permite să servim regiuni foarte diferite de pe mapamond, întrucât introducerea trenurilor de rulare alternative se realizează într-un ritm diferit pe pieţe diferite”, a accentuat Harald Krüger, preşedintele Consiliului de Administraţie al BMW AG, la Adunarea Generală Anuală a companiei ce a avut loc joi, la München. „Deschiderea tehnologică este importantă pentru a fi pregătiţi în vederea cerinţelor de reglementare şi a dorinţelor clienţilor din pieţe diferite”, a adăugat el.

BMW Group va lansa pe piaţă peste 10 modele electrice şi plug-in hybrid până la sfârşitul anului viitor – fie complet noi, fie modele actualizate cu a patra generaţie a tehnologiei de tren de rulare electrificat a companiei. Până în 2025, BMW Group va oferi cel puţin 25 de modele electrificate – jumătate din acestea fiind complet electrice.

„Deschiderea tehnologiei înseamnă şi continuarea îmbunătăţirii motoarelor noastre termice, deja eficiente. În mod sistematic dezvoltă mobilitatea electrică atât cu automobile electrice, cât şi plug-in hybrid şi investim în noi tehnologii precum pilele de combustie. Considerăm că ar fi o eroare să ne bazăm doar pe o tehnologie, deoarece acest lucru ar pune în pericol prosperitatea în Germania”, a spus Krüger.

BMW Group a promovat întotdeauna mobilitatea fără emisii şi pledează pentru sprijinul efectiv al acesteia. Cu toate acestea, cerinţele mobilităţii viitorului vor fi multifaţetate. Nu va fi doar o singură soluţie care să îndeplinească cerinţele de mobilitate ale tuturor clienţilor de pe mapamond. Oamenii care trăiesc în zonele rurale, de exemplu, au nevoie de soluţii tehnice diferite pentru mobilitate decât cei din oraşe.

Rolul eficient pe care modelele plug-in îl pot juca în obţinerea unei mobilităţi fără emisii în oraşe este demonstrat de exemplul din Olanda: în combinaţie cu Municipalitatea din Rotterdam, BMW Group a implementat un proiect-pilot pentru a creşte utilizarea energiei electrice de către modelele plug-in hybrid în oraş. Rezultatele preliminare arată că clienţii participanţi au condus peste 90% din timp în modul electric într-o „e-zone” definită special din Rotterdam. Acest lucru subliniază faptul că modelele plug-in hybrid sunt şi un element important în dezvoltarea mobilităţii electrice, dar şi o cerinţe pe termen lung pentru clienţii care depind de flexibilitate. Din acest motiv, BMW Group are un interes puternic în influenţarea comportamentului utilizatorilor de a creşte procentajul de kilometri conduşi cu în regim electric.

Krüger a adăugat: „Cu toţii avem responsabilitatea de a asigura o lume care să fie demnă pentru traiul copiilor noştri. Aducem pe piaţă produsele potrivite pentru a obţine acest lucru şi ne-am impus obiectivul ca, din 2020, să cumpărăm energie electrică pentru locaţiile noastre de pe mapamond numai din surse regenerabile. Până în 2020, ne propunem şi să reducem emisiile CO2 ale flotei noastre de automobile din Europa cu cel puţin 50% în comparaţie cu nivelurile din 1995. Până la finalul anului 2018, am obţinut deja o reducere de 42%”.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account