BMW X6
BMW X6
BMW X6

Zvon: BMW i6 va fi lansat în 2020

BMW i6

Bavarezii nu pare să se grăbească foarte tare atunci când vine vorba despre cel de-al treilea model al gamei BMW i și, după câțiva ani de speculații legate de viitorul BMW i5, se pare că vom avea parte de un crossover electric, ce va purta numele BMW i6.

Conform britanicilor de la Car Magazine, CEO-ul BMW, Harald Kruger, șeful Departamentului de Dezvoltare, Klaus Fröhlich și șeful Departamentului de Design, Adrian van Hooydonk, îmbrățișează ideea unui crossover ca următor model al gamei BMW i. Aceste schițe par să ne arate un crossover într-un singur volum, cu un profil dinamic, optimizat din punct de vedere aerodinamic, cu o linie curbată a plafonului și cu proporții alunginte, dar elegante.

Conform celor de la BMWBlog.com, noul model va avea la bază o platformă modulară complet nouă, care va fi dedicată modelelor electrice și care va avea podeaua de tip sandwhich, unde bateriile vor fi plasate, precum și o nouă generație a sistemului iDrive. Mai mult, așa cum era și normal de altfel, această nouă platformă va fi una modulară, drept urmare pe baza ei vor putea fi construite mai multe modele aparținând gamei BMW i. O altă întrebare care își așteaptă răspunsul este cea legată de grupul moto-propulsor și de tehnologia ce va fi implementată la bordul noului model, mai ales că există acum trei versiuni de motorizare care sunt vehiculate: complet electric, plug-in hybrid sau pe hidrogen.

BMW i6

Totuși, se pare că mai marii BMW favorizează un sistem de propulsie complet electric, bazat pe o nouă generație de baterii, din litiu-polimer care, conform unor zvonuri, ar fi capabile de o capacitate de trei ori mai mare decât cea a bateriilor convenționale, putând să ajungă până la 500 kWh, reducând în același timp costurile la jumătate. Această nouă tehnologie care urmează să fie furnizată de producători cheie – precum Bosch – reduce greutatea unui pachet de baterii care oferă o autonomie în jurul a 500 de kilometri de la 600 la 200 de kilograme, iar puterea ar fi transmisă roților fie prin intermediul a două motoare electrice, fie prin intermediul a patru motoare electrice.

Deși pare să fie programat pentru o lansare oficială în anul 2020, suntem siguri că vom vedea viitorul BMW i6 cu mult înainte, chiar sub forma unui concept, însă rămâne de văzut dacă BMW va opta pentru acest concept ca parte a programului de concepte legat de centenarul mărcii, sărbătorit anul acesta.

Numărul trei al revistei BMW Blog România este disponibil în toată rețeaua magazinelor Inmedio și la chioșcurile de difuzare a presei:

Revistei BMW Blog România

BMW Motorrad

Comentarii

©2020 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account