Adevar sau zvon: Masinile BMW M ar putea deveni diesel?

Acest zvon umbla in jur de ceva timp si sincer nu stim daca merita sa reportam cu privire la acesta, dar hei …. noi acoperim totul despre lumea BMW. Potrivit Autocar UK, divizia BMW Motorsport nu a exclus complet posibilitatea de a folosi un motor diesel, in viitor.

Unii s-ar putea sa-si fi pus deja intrebarea: de ce propulsoare diesel si de ce intr-un M? Ei bine, se pare ca oamenii de la divizia M depun eforturi pentru a imbunatati rata emisiilor de carbon asupra masinilor lor sportive si un motor diesel s-ar incadra perfect pentru aceasta treaba.

„Cu autoturisme ca X5 si X6 M, cuplul caracteristic motoarelor diesel le-ar face o alegerea ideala, daca n-ar fi pentru caracterul lor nesportiv,” dupa cum seful de la dezvoltare, Biermann Albert, a spus.

El vorbeste despre Divizia M ca fiind in proces de dezvoltare a unor aplicatii de performanta pentru tehnologiile hibride BMW. Nu va ganditi departe, ca si la un hibrid M, ci mai degraba credem ca este vorba despre tehnologii cu acumulatori asistati, ce cresc performanta unui motor cu benzina.

x5-m-diesel

Chiar daca s-a mai semnalat de mai multe ori inainte, Herr Biermann striveste visele fanilor BMW, care au sperat sa vada un Z4 M Roadster in viitor. La final, el a decis sa acorde unele sperante fanilor BMW si vorbeste despre un viitor Roadster bazat pe noul Seria 1, care ar putea primi o varianta M. Ei bine, aici ne-am pierdut …. singurul viitor Roadster de care stim este Z2, care va fi oferit atat intr-o varianta Coupe, cat si Cabrio … asa ca despre ce M este vorba?

Stop, ne-am abatut de la subiect… deci cum ramane cu zvonurile despre un motor diesel M? In opinia noastra, aceste planuri ar putea sa nu fie inghitite in randul consumatorilor BMW … dar ar putea BMW s-o scoata la capat? In cazul in care acestia pot construit un motor diesel tri-trubo cu 354 CP, fara indoiala ca pot tinti catre un obiectiv mai mare.

[Sursa: Autocar]
BMW Motorrad

Comentarii

©2022 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account