BMW Group se alătură Leather Working Group – pentru aprovizionarea responsabilă şi durabilă cu piele

BMW Group îşi subliniază responsabilitatea corporate în domeniul dezvoltării durabile, devenind al doilea producător de automobile la nivel mondial care se alătură Leather Working Group. Obiectivul organizaţiei non-profit, cu mai multe părţi interesate, este de a asigura standarde sociale şi de mediu uniforme pentru lanţurile de aprovizionare cu piele din întreaga lume şi de a certifica producătorii. Leather Working Group reprezintă aproximativ un sfert dintre producătorii de piele din lume – de la tăbăcării, trecând prin industrii şi asociaţii de prelucrare a pielii, până la comercianţi cu amănuntul şi cumpărători.

„În calitate de lider în dezvoltarea durabilă a lanţului de aprovizionare, aderarea la Leather Working Group este următorul pas logic pentru noi”, spune Nadine Philipp, director al departamentului energie şi dezvoltare durabilă în lanţul de aprovizionare în cadrul BMW Group. Ea a subliniat că: „Pielea este încă solicitată de către clienţii noştri – în funcţie de model şi regiune – şi este foarte importantă în segmentul premium. De aceea, susţinerea producţiei şi procesării durabile a pielii la furnizorii noştri este o prioritate pentru noi. În acelaşi timp, ne dorim în continuare ca toţi clienţii noştri din întreaga lume să poată alege produsul optim, aşa că oferim şi opţiuni de echipare fără piele pentru automobile”.

Decizia de a adera la Leather Working Group se leagă direct de alinierea afacerilor BMW Group, cu accent pe dezvoltare durabilă şi eficienţă a resurselor. Unul dintre obiectivele BMW Group este de a crea cel mai durabil lanţ de aprovizionare în întreaga industrie auto. Aprovizionarea cu piele din unităţi certificate este un pas important pe drumul spre atingerea acestui obiectiv ambiţios.

Pe lângă pielea de la furnizori certificaţi, BMW Group oferă clienţilor şi materiale interioare alternative

BMW Group se aprovizionează deja cu toată pielea pentru BMW iX de la un producător certificat. Pielea naturală folosită este tăbăcită într-un proces ecologic, care se bazează pe extractul de frunze de măslin. BMW Group oferă deja alternative fără piele, inclusiv opţiuni textile, Alcantara şi Sensatec. De asemenea, compania desfăşoară cercetări pentru alternative de piele eficiente din punct de vedere al resurselor, cum ar fi Deserttex, care este fabricat din fibre de cactus, şi Mirum, durabil şi complet reciclabil, pe bază de plante, de la compania start-up Natural Fiber Welding, în care BMW i Ventures a achiziţionat o participaţie în 2021.

CLICK AICI pentru a vedea toate detaliile despre BMW iX.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account