ZVON: BMW M4 CSL debutează în 2022 cu 540 CP și tracțiune spate

În 2022 se vor împlini 50 de ani de la fondarea BMW Motorsport. Iar CEO-ul BMW M GmbH, Markus Flasch, a anunțat că va fi un an bogat în ediții aniversare și speciale. Un presupus BMW M4 CSL pare din să fie în cărți, având în vedere că prototipurile sale au fost deja surprinse în teste. Acum, Bimmerpost.com, ne oferă noi informații neoficiale despre specificațiile lui BMW M4 CSL.

Folosirea denumirii CSL ar fi un tribut binemeritat pentru modelul BMW 3.0 CSL, cu care divizia de motorsport a dominat competițiile în anii ’70. Conform informațiilor obținute de Bimmerpost.com, BMW M4 CSL va dezvolta 540 CP, ceea ce reprezintă un surplus de 30 CP față de modelul BMW M4 Competition. Dar performanțele dinamice nu vor fi accentuate doar cu acest plus de 30 CP extras din motorul de 3 litri, cu 6 cilindri în linie și tehnologie BMW M TwinPower Turbo. În primul rând, versiunea CSL va păstra tracțiunea clasică la puntea spate. Din păcate, zvonurile spun că nu va avea și cutie de viteze manuală, ci una automată, lucru justificat de nivelul înalt de putere. Vestea bună este că BMW M4 CSL va avea o greutate mai mică decât cele 1.725 kg ale noului BMW M4 Competition. Dieta va include numeroase elemente din carbon. De asemenea, BMW M4 CSL va avea scaunele de M Carbon de tip scoică, precum și scaune de tip racing evoluate, oferite ca opțiune. Conform Bimmerpost.com, vor fi disponibile jante de 19 sau 20 de inch, cu anvelope sport, sau anvelope cu specificații potrivite pentru condusul intens pe circuit. Volanul va fi tapițat cu Alcantara, iar o noutate vor fi și noi faruri M speciale, propuse ca opțiune.

Bimmerpost.com mai raportează că BMW M4 CSL va fi produs în intervalul iulie 2022 – februarie 2023, dar nu se precizează dacă producția va fi limitată la un anumit număr de exemplare. Totodată, Bimmerpost.com a mai aflat că va exista și o versiune CS pentru noul BMW M3, care va fi produsă între iulie 2023 și  februarie 2024.
Până la aflarea mai multor informații, putem revedea prototipul BMW M4 CSL surprins în timpul testelor pe circuitul Nurburgring, într-un videoclip publica de CarSpyMedia:

Sursa informațiilor: Bimmerpost.com

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account