BMW i Ventures finanţează Prometheus Fuels, o companie care transformă CO2 din aer în combustibil cu zero amprentă de carbon

(Artwork by Hendrik Schmeer)

BMW i Ventures a anunţat o investiţie la Prometheus Fuels, o companie din domeniul energetic care captează CO2 din aer şi îl transformă în combustibil. Acesta urmează a fi vândut la staţiile de carburanţi, la un preţ care concurează cu combustibilii fosili, cu începere din acest an şi, pentru întreg ciclul de la captare CO2 la utilizare, nu va avea o contribuţie suplimentară de CO2.

„Capacitatea de a crea combustibil din aer, la un preţ competitiv cu cel al combustibililor fosili, este o transformare semnificativă„, a declarat Greg Smithies, partener în cadrul BMW i Ventures. „Automobilul mediu stă pe şosea timp de peste opt ani, aceasta înseamnă că ar dura aproape un deceniu pentru ca motoarele termice din prezent să iasă de pe şosea, chiar şi în cazul în care întreaga planetă ar cumpăra de acum numai maşini electrice. Categoric, de mâine nu trecem cu toţii la automobile 100% electrice, aşa că nu este suficient de rapid. Prin crearea unui combustibil cu amprentă zero de carbon din CO2 captat din aer, Prometheus Fuels permite ca impactul climatic al motoarelor termice din prezent să fie redus masiv imediat.”

În cursul acestui an, când Prometheus Fuels începe vânzarea combustibilului său cu zero amprentă de carbon la staţiile de alimentare, consumatorii vor avea opţiunea, în premieră, să cumpere combustibil cu amprentă zero CO2, la un preţ competitiv cu cel al combustibililor fosili. Înlocuirea tuturor combustibililor obţinuţi din petrol şi gaze cu combustibili cu astfel de soluţii poate reduce emisiile de carbon globale cu aproximativ 25%, făcând ca aceasta să fie una dintre cele mai importante pârghii pe care societatea modernă le are în lupta împotriva schimbărilor climatice.

Fondată de Rob McGinnis, un doctor în inginerie de la Yale, care a lansat mai multe companii start-up de succes, Prometheus s-a lansat din Y Combinator la începutul lui 2019. Misiunea companiei este de a elimina nevoia de combustibili fosili prin îndepărtarea CO2 din aer şi transformarea lui în combustibil care poate fi utilizat imediat în automobile standard fără nici o modificare.

„Prin utilizarea combustibilului cu zero amprentă de carbon, care reciclează CO2 deja existent în aer, putem reduce din presiunea pentru rezolvarea crizei climatice”, a declarat Rob McGinnis, fondator şi director executiv al Prometheus. „BMW i Ventures este un lider al investiţiilor în noi tehnologii din domeniile producţiei şi transporturilor. Investiţia lor ne va ajuta să accelerăm eforturile de a aduce mai repede pe piaţă combustibilul cu zero amprentă de carbon.”

 

Despre BMW i Ventures

BMW i Ventures, fondul de investiţii de 500 de milioane de euro al BMW, investeşte bani şi resurse în companii start-up din domeniul hardware, software şi al dezvoltării durabile din producţie, transport şi servicii. Fondul a avut deja parteneriate cu companii inovatoare precum Bright Machines, Software Motor Company, Carbon3D, Chargepoint, Claroty, DesktopMetal, Graphcore, JustPark, Life360, Moovit, Nauto, Scoop, Stratim, Tekion, Xometry, Zendrive şi Zum. BMW i Ventures investeşte în toate etapele, de la bază şi incubaţie până la companii în creştere.

 

Despre Prometheus Fuels

Prometheus Fuels este o companie start-up de tehnologie din Silicon Valley, care elimină CO2 din aer şi îl transformă în combustibili cu zero amprentă de carbon şi combustibili de avioane.

https://www.prometheusfuels.com/

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account