BMW iX şi BMW i4 vor fi lansate în România în noiembrie 2021, respectiv februarie 2022

BMW iX şi BMW i4 se bucură deja de un interes deosebit pe piaţa locală. Ambele modele au deja un număr important de comenzi ferme şi mare parte din producţia următoarelor luni deja alocată.

BMW iX vine ca o alternativă electrică într-un segment de piaţă unde BMW este cel mai puternic reprezentat – SUV-urile din segmentul superior care reprezintă cea mai mare cotă din vânzările mărcii în România, cu debutul planificat pentru jumătatea lunii noiembrie a acestui an.

Atât BMW iX, cât şi BMW i4 folosesc tehnologia BMW eDrive de a cincea generaţie care asigură performanţe dinamice, dar şi eficienţă pentru o autonomie mare. Randamentul noilor motoare este 93%, una din cele mai bune valori din industrie. În acelaşi timp au fost proiectate să fie mai sustenabile, utilizând mai puţine resurse precum cobalt (redus la o treime în conţinutul de baterii) sau pământuri rare (pentru motorul asincron deosebit de avansat), dar şi urmărind angajamentul furnizorilor pentru o funcţionare mai curată, aşa cum este cel al producătorilor de celule de baterii care folosesc doar energie din surse regenerabile în procesul de fabricare.

BMW iX se bazează pe un nou set de instrumente care acoperă diverse domenii de dezvoltare – arhitectura reţelei de la bord, software, servicii digitale, conectivitate şi funcţii de condus autonom. Transformări semnificative pot fi observate în ultima generaţie a sistemului iDrive de control/operare, a gestionării extrem de eficiente a energiei şi a numeroaselor sisteme inovatoare de asistare a condusului, dar şi în ceea ce priveşte materiale noi, cu accent pe dezvoltare durabilă.

Variantele de model disponibile de la lansare vor fi alimentate de un motor electric pe puntea faţă şi un altul pe puntea spate, care împreună produc o putere a sistemului de 385 kW/523 CP la BMW iX xDrive50 şi 240 kW/326 CP la BMW iX xDrive40, cu autonomii maxime evaluate în standardul WLTP între 425 km şi 630 km şi un nivel de încărcare la putere maximă de până la 150 km în 10 minute.

Cu un preţ de 78.838 de euro (cu TVA) pentru versiunea BMW iX xDrive40, noul model se poziţionează deja la un nivel de preţ comparabil cu BMW X5 xDrive40d sau xDrive45e, fără a lua în calcul programul guvernamental Rabla Plus. Mai bine de 75% din targetul pentru final de an este deja acoperit cu comenzi ferme în proporţie de peste 66%.

BMW i4 aduce pentru prima dată mobilitatea complet electrică în clasa medie premium – şi, prin aceasta, în centrul mărcii BMW. BMW i4 combină o abordare deosebit de sportivă a plăcerii de condus fără emisii la nivel local cu spaţiul şi caracterul practic ale unui coupé cu patru uşi.

BMW i4 este disponibil în două variante de model de la lansare, dintre care una este primul automobil BMW M cu un sistem de propulsie electric. BMW i4 M50 foloseşte un motor electric atât pe puntea faţă, cât şi pe cea spate pentru a produce o putere totală de 400 kW/544 CP. BMW i4 eDrive40 combină un motor electric de 250 kW/340 CP cu tracţiunea spate clasică. Autonomia evaluată conform ciclului de testare WLTP este între 520 şi 585 km, în funcţie de tipul de model, şi o autonomie maximă câştigată de 164 km în numai 10 minute de încărcare.

Cu un preţ de început de 52.955 de euro (cu TVA) pentru versiunea eDrive40 şi 65.986 de euro (cu TVA) pentru M50, noul BMW i4 se poziţionează foarte competitiv în gama de modele coupé cu patru locuri, la un nivel comparativ cu motorizările pe benzină fără a lua în calcul programul guvernamental Rabla Plus. Cu o lansare pe piaţă locală programată pentru finalul lunii februarie 2022, noul model are deja câteva zeci de comenzi ferme pentru România.

„Cu BMW i4 şi BMW iX avem două modele electrice care intră pe segmente deosebit de apreciate. Răspunsul pieţei este unul excepţional – începem deja cu un număr important de zeci de comenzi ferme înainte de lansare. Avem alături de noi o reţea de dealeri care vând automobile electrice de mai bine de cinci ani, au experienţă şi oameni pasionaţi. Estimăm că până la sfârşitul anului aproximativ 20% din vânzările BMW şi 30% din vânzările MINI în România vor fi deja modele electrificate, electrice şi plug-in. Avem produse foarte bune, noi modele importante planificate în perioada următoare şi o reţea puternică. Suntem poziţionaţi pentru a face electrificarea main stream pentru BMW Group în România”, declară Dr. Josef Reiter, director general BMW Group România.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account