Avanpremiera: Viitoarele generatii BMW X5 2014 si X6 2015

Cu aproape trei ani inainte de debutul acestora, publicatia Automobile Magazine dezvaluie noi informatii despre viitoarele generatii de modele SAV BMW X5 si X6. Potrivit revistei, ambele modele vor avea la baza un set de componente noi care sunt cunoscute sub numele de „X pentru toti.”

Pentru X5 si X6, „X pentru toti” inseamna noi punti derivate din puntea cinciarului sedan F10. Potrivit BMW, acestea vor reduce cu pana la 150 kg greutatea noilor masini. Prin urmare, cel mai usor inlocuitor al lui X5 va avea o greutate mult sub limita de doua tone.

BMW intentioneaza sa ofere pentru configuratia noua directia activa optional, o suspensie care se ajusteaza automat si Adaptive Drive, care utilizeaza bare stabilizatoare ajustabile. Ca la toate modelele BMW noi, viitorul X5 F15 si X6 F16 vor incorpora tehnologii precum avertizare la schimbarea benzii, night vision, asistenta la parcare, tempomat si functia de recunoastere a indicatoarelor de trafic.

Din punct de vedere al designului, interiorul va suferi modificari insemnate. Publicatia mentioneaza faptul ca designul va fi asemanator celui de la Seria 5 GT, cu accent pe lux si orientare spre sofer.

Potrivit surselor noastre, noul BMW X5 2013 va avea linii mai fluide si suprafete mai reliefate. La partea frontala, noul X5 va avea o grila rinichi mai impunatoare, mai mare si mai lata decat la modelul actual. Farurile vor primi lumini cu LED-uri, urmand trendul de design de pe cele mai noi modele BMW.

Si stopurile vor fi redesenate. Utilizand tehnica layering intalnita pe conceptele Vision, stopurile in forma de T vor contribui la crearea unor suprafete mai reliefate si vor fi mai putin extinse in exteriorul caroseriei.

Pe partea laterala, linia dominanta va fi si mai reliefata, asa cum am vazut la noul X3. Ne asteptam sa vedem si mai multe suprafete convexe/concave cu forme 3D, care vor accentua aspectul agresiv, masculin. Nu se stie la acest moment daca noul X5 va creste in dimensiuni, caci actualul X5 poate deja sa transporte 7 pasageri daca e cazul.

In cazul noului X6 2014, BMW se va stradui sa imbunatateasca latura practica a vehiculului Sports Activity Coupe. Cabina redesenata va imbunatati vizibilitatea si va oferi mai mult spatiu la nivelul capului, iar usile mai mari vor usura accesul in cabina.

Modelele entry-level X5 si X6 vor primi noile motoare turbo cu patru cilindri – de 2.0 litri pe motorina, de 245 CP si 353 Nm, si o unitate pe benzina de 2.0 litri.

Poate ca cel mai interesant motor BMW va fi cel diesel twin-turbo, ce va echipa versiunile X5/X6 50d. Agregatul cu sase cilindri in linie dezvolta 405 CP si ar putea fi disponibil doar in Europa. BMW se gandeste si la motorizati hibride, noile variante incluzand un motor electric de 110 CP cuplat la o transmisie automata ZF cu 9 rapoarte, si combinat cu un motor cu sase cilindri in linie, ce livreaza 350 CP.

Noul BMW X5 F15 va debuta in 2014, iar X6 F16 un an mai tarziu.

[Sursa: Automobile Magazine ]

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account