Configuratorul JANTA.RO oferă seturi de roți complete, special proiectate pentru aventuri în off-road

Configuratorul 3D JANTA.RO permite selectarea rapidă a jantelor și anvelopelor speciale pentru off-road, 100% compatibile pentru fiecare model de automobil 4×4.

Pasiunea pentru off-road presupune o înțelegere foarte bună a specificațiilor adecvate pentru jantele și roțile care echipează automobilul 4×4. Este crucial ca acestea să aibă rezistența necesară pentru a suporta parcurgerea unor trasee foarte dificile în afara șoselei. Și trebuie alese pentru a garanta performanțe și anduranță în funcție de diferitele tipuri de condiții extreme: trasee cu bolovani și pietre, nisip și deșert, nămol sau traversarea râurilor, ori zăpadă și gheață în sezonul rece.

În acest scop, configuratorul virtual JANTA.RO oferă un meniu intuitiv prin care utilizatorii pot găsi exact jantele și anvelopele de calitate înaltă, omologate pentru automobilul lor 4×4. Gama amplă de jante create de brandul specializat DOTZ Survival vizează majoritatea mașinilor cu abilități 4×4 serioase. Și se adresează celor pasionați de expediții în off-road, precum și celor pentru care un automobil 4×4 sau un pick-up 4×4 sunt un mijloc de transport obligatoriu pentru domeniul de muncă sau zona în care trăiesc. De aceea, gama de jante DOTZ 4×4 propusă de DOTZ Survival răspunde unui spectru larg de bugete.

În plus, portofoliul JANTA.RO cuprinde și gamele de anvelope ale producătorilor PIRELLI, MICHELIN, GOODYEAR, NOKIAN, BRIDGESTONE, DUNLOP, CONTINENTAL, FALKEN, WESTLAKE, TRIANGLE, GOODRIDE, SUMITOMO, SAILUN, ROADX, NEXEN, KUMHO, JINYU, GITI, GT Radial.

Iar un avantaj esențial oferit de configuratorul JANTA.RO este că afișează pentru fiecare jantă selectată și opțiunile de anvelope pentru off-road, care au dimensiunile perfect potrivite. Așadar, configurarea setului de roți pentru mașina selectată se realizează cu doar câteva click-uri. Utilizatorii JANTA.RO trebuie doar să selecteze marca, modelul, anul de producție și motorizarea mașinii. Filtrarea se face și în funcție de pregătirea roților cu sau fără senzori de presiune în pneuri. Iar apoi configuratorul afișează doar jantele și anvelopele 100% compatibile cu automobilul specificat. Ilustrarea virtuală a automobilului astfel echipat este foarte realistă și permite utilizatorilor să aleagă culoarea pentru caroserie și tapițerie, gradul de transparență pentru geamuri și chiar și înălțimea gărzii la sol. Desigur, specificațiile produselor, prețurile și termenele de livrare sunt afișate detaliat. Drept urmare, utilizatorii configuratorului JANTA.RO aleg întocmai produsele cu standarde tehnice și prețuri adecvate.

CALITATE CERTIFICATĂ TÜV ȘI TESTE DE REZISTENȚĂ EXTREME

Jantele din brandul DOTZ Survival sunt produse de grupul ALCAR Wheels GmbH, care are certificatul de TÜV ISO 9001 pentru managementul calității. Acest certificat este reconfirmat în fiecare an și atestă procedurile riguroase de proiectare, producție și testare inclusiv pentru jantele DOTZ 4×4, care trebuie să suporte solicitări în cele mai vitrege condiții de rulare în off-road. De altfel, testele la care sunt supuse jantele DOTZ 4×4 pentru certificarea TÜV simulează condiții dure care nu sunt întâlnite în realitate. De exemplu, jantele DOTZ 4×4 din oțel sunt supuse la aproape 600.000 de cicluri de testare, majoritate cu sarcini peste limita de proiectare. După aceste teste jantele nu trebuie să prezinte nici măcar cea mai mică deformare. Abia după ce trec de aceste testări, jantele primesc aprobare de la Autoritatea Federală de Transport din Germania.

Certificările reflectă și standardele tehnologiilor de producție, care garantează rezistență deosebită și calitate. De exemplu, sudura se face simultan în 4 puncte diferite. Astfel, deformările și influența temperaturilor înalte sunt reduse semnificativ. DOTZ subliniază că acesta este unul dintre motivele pentru care jantele de off-road oferă o ținută de drum rafinată, asemănătoare cu jantele pentru șosea. De altfel, jantele 4×4 și cele pentru șosea sunt produse pe aceeași linie, respectând aceleași standarde.

Tehnologia de vopsire este la rândul ei avansată. Un prim strat de vopsea organică este aplicat prin cataforeză. Acest proces electrochimic se realizează prin imersia jantei de oțel într-o baie în care se află o soluție specială pentru vopsire. Iar tehnica perfecționată de grupul ALCAR WHEELS GmbH, din care face parte brandul DOTZ Survival, optimizează aplicarea unui strat de vopsea mai gros pe marginile jantei și ale decupajelor sale. Peste acest strat de vopsea se aplică încă o peliculă mai elastică. Împreună, etapele de vopsire creează o rezistență crescută față de uzură, zgârieturi, coroziune sau condiții meteo.

De asemenea, certificarea TÜV pentru jantele DOTZ 4×4 vizează și ca acestea să fie 100% compatibile cu specificațiile mașinilor de serie. În funcție de fiecare model de jantă sau automobil sunt oferite aprobări ECE (Economic Commission for Europe) și VTA (Vehicle Type Approval), ceea ce înseamnă că nu au nevoie de inspecție TÜV suplimentară sau de înregistrare în documentele mașinii, fiind compatibile cu specificațiile automobilului de serie. Iar unele jante au permisul ABE (Allgemeine Betriebserlaubnis), care înregistrează și dimensiunile jantelor. Un avantaj implicit al acestor aprobări este și faptul că montarea roților se face ușor.

GAMA VARIATĂ DE JANTE DOTZ 4X4 PRODUSE DIN OȚEL SAU ALIAJ UȘOR

Jantele DOTZ DAKAR au o reputație bine cunoscută în rândul pasionaților de off-road, care nu menajează jantele, cutreierând trasee solicitante, cu pietriș, nisip, noroi și mult praf abraziv. Dar DOTZ DAKAR au o construcție robustă din oțel, care suportă sarcini mari și beneficiază de o vopsire cu un strat de protecție special contra zgârieturilor și loviturilor din off-road. În plus, sunt și ușor de curățat, după o aventură în teren accidentat. Noroiul se înlătură rapid cu un aparat cu presiune sau cu un burete.

Totodată, jantele DOTZ DAKAR au un design clasic și versiuni numeroase, astfel că se potrivesc pentru modele ale multor mărci. De exemplu, din configuratorul JANTA.RO le puteți selecta pentru Dacia Duster. Iar lista continuă cu modele ale producătorilor Daewoo, Daihatsu, Fiat, Ford, Hyundai, Isuzu, Jeep, Land Rover, Mazda, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Nissan, Opel, SsangYong, Suzuki, Toyota. Acest model de jantă este disponibil cu finisare argintie sau neagră (DOTZ DAKAR Dark). Variantele argintii au diametru de la 15 la 17 inch. Iarr jantele DOTZ DAKAR Dark sunt vopsite într-un culoare neagră cu suprafață lucioasă. Pentru automobilele pick-up precum Mercedes-Benz Clasa X, Nissan Navara și Renault Alaskan, DOTZ DAKAR Dark sunt propuse cu dimensiuni de până la 18 inch. Iar pentru ambele versiuni de jante DOTZ DAKAR se oferă și un set de capace centrale care completează designul.

Jantele DOTZ DAKAR își demonstrează rezistența și într-o călătorie foarte îndrăzneață realizată de Dr. Gerfried Swoboda. Acesta a pornit într-o adevărată expediție prin care va face înconjurul planetei în 4 ani, la volanul unui vehicul Steyr-Puch Pinzgauer 718 T 6×6 produs în 1990. Călătoria începută în 2018 se va încheia în 2022, când Dr. Gerfried Swoboda și al său Steyr-Puch Pinzgauer 718 T 6×6 vor ajunge din nou la punctul de plecare din Salzburg.
În această călătorie va traversa zone de off-road și climă extreme. Iar ALCAR WHEELS GmbH îi este partener de drum, echipând vehiculul Steyr-Puch Pinzgauer 718 T 6×6 cu jantele DOTZ DAKAR, care sunt de încredere pentru a rezista la solicitările dure de pe traseu.

Recomandate pentru rezistență deosebită sunt și jantele de oțel DOTZ PHARAO, cu diametru de 15 inch. Comparativ cu DOTZ DAKAR au offset-ul mai mare (ET 45). Totodată se potrivesc și pentru modele din generații anterioare precum Kia Sportage, Lada Niva Taiga, Mitsubishi Pajero sau Nissan Pickup. DOTZ PHARAO sunt oferite și în versiune Dark și au un strat protector contra coroziunilor, pământului, nisipului sau sării folosită pentru dezghețarea șoselelor pe timp de iarnă.

Configuratorul JANTA.RO oferă și jantele de oțel DOTZ MODULAR, care au fost proiectate special pentru popularul model pick-up Volkswagen Amarok. Au diametru de 7×16 inch (offset 30), finisare argintie și nu necesită înregistrare suplimentară, având aprobare VTA și permis ABE.

JANTA.RO propune și jantele DOTZ RAFTING pentru cei care se aventurează pe trasee unde traversează râuri, nămol, bolovani, deșerturi sau zăpadă. DOTZ RAFTING sunt fabricate din aliaj ușor de aluminiu și au o structură solidă, cu opt găuri ovale. Finisarea lor este în culoare argintie. Iar tehnologia de vopsire ajută la protejarea contra zgârieturilor provocate de bolovani și crengi. Din același motiv și curățarea lor este ușoară, fiindcă tehnologia de vopsire nu permit ca murdăria să aibă o aderență bună pe suprafața lor. Jantele DOTZ RAFTING au diametre de 8×16 sau 8×17 inch și se potrivesc pentru automobile precum Jeep Wrangler, Toyota Hilux sau Mitsubishi L200.

Tot din aliaj ușor de aluminiu sunt și jantele DOTZ HAMMADA. Aceste sunt rezistente la condiții extreme cu noroi, zăpadă și pietriș. Această jantă masivă cu 5 spițe concave poate echipa modele cu reputație pentru abilitățile în off-road, cum sunt Jeep Wrangler, Land Rover Defender, Toyota Land Cruiser, Nissan Patrol, Mercedes-Benz Clasa G și pot fi utilizate și pentru rularea pe șosea, la fel ca și restul jantelor DOTZ 4×4. DOTZ HAMMADA sunt propuse de JANTA.RO cu dimensiune de 8×16 inch și offset 30. Pot fi comandate în versiune cu finisare argintie sau în variantă DOTZ HAMMADA Dark, cu finisare bicoloră (negru cu margini argintii).

Finisarea bicoloră și construcția robustă din aliaj ușor de aluminiu definește și jantele DOTZ CRUNCH. Au un stil sofisticat și sportiv, având 6 spițe, finisare lucioasă de culoare neagră în centru și margini argintii. Aspectul sportiv este subliniat și de capacele metalice din centru jantei, care sunt polișate. Dar designul și finisarea nu au doar rol estetic, producătorul DOTZ subliniind că nu trebuie să te porți cu mănuși cu ele. Chiar și numele lor CRUNCH înseamnă în engleză sunetul de strivire, așa cum off-roaderele care sunt echipate cu DOTZ CRUNCH strivesc pietrele și bolovanii de pe traseele montane.

DOTZ CRUNCH au fost proiectate pentru a se potrivi cu o multitudine de modele off-road. Sunt disponibile cu 5 sau 6 găuri pentru prezoane. Și au dimensiuni de 8×18 inch (cu offset de 35 mm), 8×17 inch (offset de 20 mm) și 8×16 inch (offset de 20 sau 35 mm). Site-ul JANTA.RO oferă jantele DOTZ CRUNCH pentru modele ale mărcilor Citroen, Dodge, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Isuzu, Jeep, Kia, Lexus, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Suzuki, Toyota. Iar ele pot echipa și pick-up-ul Volkswagen Amarok.

Jantele DOTZ 4×4 sunt proiectate pentru un segment de piață specializat. Sunt uneori dedicate anumitor modele de automobil și au specificații care variază în funcție de fiecare marcă și model. Drept urmare, JANTA.RO pune la dispoziția clienților nu doar configuratorul 3D. Pasionații de off-road pot apela call center-ul JANTA.RO la numărul de telefon 031.425.14.12, pentru a primi sfaturi și îndrumări specializate despre jantele DOTZ 4×4. Configuratorul 3D JANTA.RO este constant actualizat cu cele mai noi modele de jante DOTZ 4×4. Însă clienții au posibilitatea de a apela call center-ul pentru a comanda și alte produse din gama DOTZ 4×4 care poate nu figurează la acel moment în site.

De exemplu, în gama de DOTZ 4×4 există și versiunile de jante DOTZ MODULAR Beadlock. Particularitatea tipului de jante Beadlock este că inelele interioare și exterioare fixează pneul pe jantă. Este o soluție inițial întâlnită la vehicule militare și împiedică dejantarea anvelopei în off-road extrem, sau când se reduce presiunea în pneuri pentru a se obține o aderență mai bună. Jantele de oțel DOTZ MODULAR Beadlock se disting vizual prin finisarea neagă lucioasă. Și au dimensiune de 15 inch și certificare ECE pentru Suzuki Jimny. Sau pot fi comandate cu diametru de 18 inch și certificare VTA pentru pick-up-urile Mercedes-Benz Clasa X, Renault Alaskan sau Nissan Navara NP 300.

O noutate în gama DOTZ 4×4 sunt jantele de aliaj ușor din aluminiu DOTZ KALAHARI. Aceste jante heavy-duty suportă sarcini de până la 1.150 kg individual. Dar au un aspect avangardist și variante diverse. Pot fi alese cu finisare Black sau Dark, cu 5 sau 6 găuri pentru prezoane și dimensiuni de la 7×16 la 8×18 inch. De asemenea, sunt o alegere potrivită și pentru modele precum pick-up-ul Ford Ranger.

LIVRARE RAPIDĂ LA DOMICILIU SAU LA UN SERVICE SPECIALIZAT, CARE ASIGURĂ ȘI MONTAREA

JANTA.RO asigură livrarea rapidă a produselor comandate prin intermediul configuratorului virtual, mulțumită unui stoc local de peste 10.000 de jante și peste 100.000 de anvelope. Livrarea durează 1-2 zile lucrătoare dacă produsul există în stocul local, sau până la 7 zile lucrătoare, dacă produsul este transportat din stocul aflat în Germania. De asemenea, JANTA.RO lucrează cu o rețea de peste 100 de service-uri partenere de pe teritoriul României. Astfel, clienții pot opta ca produsele să le fie livrate la domiciliu, la o adresă menționată, sau direct la un service partener JANTA.RO, unde se oferă și serviciul specializat de montare. Dacă se achiziționează seturi complete de roți, acestea sunt livrate cu anvelopele montate pe jante, iar roțile sunt gata echilibrate. Prin toate aceste măsuri și servicii, JANTA.RO eficientizează timpii de transport și de montare, precum și costurile suportate de client. Nu în cele din urmă, prin intermediul configuratorului JANTA.RO, clienții selectează service-ul preferat și indică două opțiuni pentru ziua și ora la care doresc să facă vizita în service pentru montarea roților.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account