BMW i Ventures investește într-un dezvoltator de vârf de lidar (sistem de detecţie cu laser)

BMW i Ventures a anunţat o investiţie la Blackmore Sensors and Analytics, Inc., un dezvoltator de vârf de lidar (sistem de detecţie cu laser) de frecvenţă continuă pentru industria auto.

„Evoluţiile în noile tehnologii senzoriale, precum lidar, vor face automobilele mai sigur şi, în cele din urmă, autonome”, a declarat Zach Barasz, partener BMW i Ventures. „Blackmore are tehnologia lidar de frecvenţă continuă, care este unică şi inovatoare şi care oferă o nouă dimensiune a datelor pentru automobilele viitorului.”

Senzorii lidar cu costuri reduse sunt necesari pentru a permite automobilelor să fie autonome şi, pe lângă faptul că este mai eficientă din punct de vedere a costurilor, tehnologia lidar de frecvenţă continuă a Blackmore are mai multe avantaje competitive faţă de sistemele lidar pulsatorii tradiţionale care permit echipelor de condus autonom să-şi îndeplinească obiectivele mai repede.

„Având capacitatea de a măsura atât viteza, cât şi distanţa până la orice obiect oferă sistemelor de condus autonom mai multe informaţii pentru a naviga în siguranţă”, a declarat Dr. Randy Reibel, directorul executiv al Blackmore.

Blackmore va utiliza investiţia pentru a scala producţia senzorilor lidar de frecvenţă continuă pentru sisteme avansate de asistare a condusului (ADAS) şi pieţele de condus autonom. Creşterea capacităţii de producţie va permite Blackmore să susţină sectorul în creştere al echipelor de condus autonom, care solicită soluţii lidar superioare.

Despre BMW i Ventures
BMW i Ventures, fondul de investiţii de 500 de milioane de euro al BMW, investeşte bani şi resurse în companii start-up din domeniul condusului autonom, automobilelor digitale şi cloud auto, al mobilităţii electrice, inteligenţei artificiale şi datelor, al industriei 4.0, mobilităţii comune şi la cerere, al vieţii digitale a clienţilor şi al serviciile energetice. Fondul a avut deja parteneriate cu companii inovatoare precum Carbon3D, Chargepoint, DesktopMetal, JustPark, Life360, Moovit, Nauto, Scoop, Stratim, Turo, Xometry şi Zendrive. BMW i Ventures investeşte în toate etapele, de la bază şi incubaţie la companii de creştere.

Despre Blackmore Sensors and Analytics, Inc.
Blackmore este lider în dezvoltarea lidarelor de frecvenţă continuă, compacte şi robuste, şi a instrumentelor şi software-urilor analitice de susţinere. Tehnologia principală a Blackmore aduce seturile de instrumente avansate ale radarului modern în domeniul optic, ceea ce permite o nouă eră a performanţelor fără precedent pentru sistemele lidar. Tehnologia Blackmore este ideală pentru o varietate de medii intense, de misiuni critice, auto, militare şi industriale, unde specificaţiile de cost şi performanţă limitează senzorii tradiţionali. Blackmore este în Bozeman (statul Montana). Pentru mai multe informaţii, vizitaţi: www.blackmoreinc.com.

BMW Motorrad

Comentarii

©2020 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account