Uzina BMW Group din München începe producţia BMW Seria 4 Gran Coupé

Producţia de serie a noului BMW Seria 4 Gran Coupé a început în 1 iulie 2021 la uzina BMW Group din München. Noul model de la fabrica principală din München face parte din gama de produse existentă şi va fi produs pe aceeaşi linie împreună cu BMW Seria 3 Sedan şi BMW Seria 3 Touring – ambele cu motoare termice şi sistem plug-in hybrid – şi BMW M3. Odată cu BMW i4, şase modele diferite vor fi produse pe o singură linie de asamblare.

Robert Engelhorn, directorul uzinei BMW Group din München: „Cu BMW Seria 4 Gran Coupé, pentru prima dată se fabrică un coupé cu patru uşi la München. Echipa din München a lucrat intens şi cu un angajament deplin pentru un început de succes al producţiei, astfel încât noul automobil să poată fi livrat clienţilor noştri din întreaga lume la cea mai înaltă calitate. Această realizare merită cel mai mare respect, mai ales în aceste vremuri provocatoare.”

Sinergii cu BMW i4 în toate domeniile de producţie

„Producţia de serie a BMW Seria 4 Gran Coupé este o bază excelentă pentru producţia noului BMW i4 complet electric. În ciuda conceptelor de propulsie complet diferite, forma aproape identică a caroseriei celor două automobile creează sinergii în toate domeniile de producţie”, continuă Engelhorn. Cele două modele sunt similare în multe detalii la exterior şi interior. Acest lucru face ca BMW Seria 4 Gran Coupé să fie pionierul perfect pentru calificare şi procese de producţie şi calitate. La începutul producţiei BMW i4 în toamnă, echipa de lucru se poate concentra asupra diferitelor etape de producţie pentru propulsia electrică, bateria de înaltă tensiune, noul ecran central curbat BMW şi integrarea lor în sistem.

Pentru a integra BMW Seria 4 Gran Coupé şi BMW i4 în sistemul de producţie existent la uzina din München, BMW Group a investit în jur de 200 de milioane de euro în tehnologiile de construcţie a caroseriei, atelierul de vopsitorie şi linia de asamblare.

Noul BMW Seria 4 Gran Coupé

A doua generaţie a BMW Seria 4 Gran Coupé impresionează printr-un design clar, un aspect premium rafinat în interior şi numeroase inovaţii în ceea ce priveşte operarea şi conectivitatea. În plus faţă de eleganţa sportivă, conceptul automobilului se caracterizează mai ales prin funcţionalitatea sa modernă. Coupé-ul cu patru uşi combină plăcerea de a conduce tipică mărcii şi eleganţa sportivă. Conceptul de caroserie al noului BMW Seria 4 Gran Coupé include, de asemenea, măsuri specifice pentru îmbunătăţirea aerodinamicii, care aduce beneficii atât pentru dinamică, cât şi pentru eficienţă.

Designul optimizat cu masă redusă al caroseriei şi al componentelor şasiului contribuie în mod special la agilitatea şi eficienţa noului BMW Seria 4 Gran Coupé. O combinaţie inteligentă de materiale duce la o masă îmbunătăţită a automobilului şi, în acelaşi timp, la valori superioare privind rigiditatea caroseriei şi siguranţa în caz de accident.

Uzina BMW Group din München – uzina principală a BMW Group

Uzina BMW Group din München este fabrica principală a BMW Group. Acesta combină cel mai înalt nivel de inginerie şi inovaţie cu pasiunea celor aproximativ 7.800 de angajaţi din peste 50 de naţiuni pentru marca BMW şi companie. Uzina este situată în nordul oraşului München, în imediata vecinătate a sediului central al companiei, a Muzeului BMW, a BMW Welt şi a Centrului de Cercetare şi Inovaţie FIZ.

Autovehicule şi motoare au fost produse la uzina BMW Group din München din 1922. Zilnic, până la 800 de automobile ies în prezent de pe linia de asamblare a uzinei BMW Group din München: BMW Seria 3 Sedan, BMW Seria 3 Touring, modelele plug-in hybrid BMW 320e şi 330e, BMW Seria 4 Gran Coupé şi BMW M3 Sedan. Producţia modelului complet electric BMW i4 va începe în toamna anului 2021.

Pe lângă producţia principală de automobile, producţia de motoare a fost o competenţă centrală a uzinei BMW Group din München de mulţi ani. Portofoliul de motoare include motoare BMW pe benzină cu patru, şase, opt şi 12 cilindri, motoare diesel BMW cu şase cilindri, precum şi motoare de înaltă performanţă pentru automobilele BMW M. Ca parte a orientării viitoare a fabricii principale, o nouă linie de asamblare a automobilelor va fi construită până în 2026, iar construcţia motoarelor va fi mutată la uzinele din Steyr (Austria) şi Hams Hall (Anglia).

Reţeaua de producţie BMW Group

Flexibilă şi foarte eficientă, reţeaua de producţie a BMW Group poate reacţiona rapid la pieţele în schimbare şi fluctuaţiile vânzărilor în regiuni. Competenţa în producţie reprezintă o contribuţie principală la rentabilitatea BMW Group.

Reţeaua de producţie a BMW Group utilizează o gamă de tehnologii digitale inovatoare şi Industry 4.0 (IoT), inclusiv realitate virtuală, inteligenţă artificială şi aplicaţii de imprimare 3D. Procesele şi structurile standardizate din sistemul de producţie asigură calitate premium constantă şi permit un grad ridicat de personalizare.

BMW Motorrad

Comentarii

©2022 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account