Noul BMW Seria 8 Cabriolet

BMW îşi continuă ofensiva de modele în segmentul de lux prin prezentarea automobilului sport decapotabil care explorează cele mai înalte culmi ale flerului dinamic, emoţionalului şi exclusivităţii. Noul BMW Seria 8 Cabriolet duce dinamismul emblematic BMW şi eleganţa liniilor decapotabile în segmentul de lux. Trenul de rulare şi tehnologia şasiului dezvoltate pentru gama de modele BMW Seria 8 şi structura caroseriei cu rigiditate superioară oferă platforma ideală pentru fuziunea între performanţele sportive deosebite şi confortul călătoriei pe distanţe lungi pe care le furnizează noul BMW Seria 8 Cabriolet. Caracterul modern al automobilului este subliniat de sistemele sofisticate pentru asistarea conducătorului, sistemul de control şi afişare de ultimă generaţie şi cea mai recentă tehnologie de conectivitate care include Asistentul Personal Inteligent BMW.

Două motoare foarte puternice vor fi disponibile la lansarea din martie 2019. Propulsorul V8 pe benzină, ce oferă 390 kW/530 CP, de la BMW M850i xDrive Cabriolet intră în scenă prin livrarea plină de caracter a puterii şi acustica potrivită. BMW 840d xDrive Cabriolet este echipat cu un motor diesel cu şase cilindri dispuşi în linie, care dezvoltă 235 kW/320 CP.

Design exterior: limbaj de design puternic, linii distinctive
Noul limbaj de design al mărcii BMW utilizează linii trasate cu precizie şi suprafeţe musculoase pentru a oferi noului BMW Seria 8 Cabriolet o aură distinctivă definită în egală măsură de calitatea sportivă şi eleganţa absolută. Cu o lungime de 4.843 de milimetri, o lăţime de 1.902 milimetri şi o înălţime de 1.339 de milimetri, dar şi un ampatament de 2.822 de milimetri şi un ecartament de 1.619 milimetri (faţă) şi 1.642 de milimetri (spate), dimensiunile sale le egalează aproape cu exactitate pe cele ale BMW Seria 8 Coupé. Caroseria realizează o formă extinsă dinamic, în special când acoperişul este coborât.

Datorită spoilerului frontal proeminent, partea din faţă a automobilului se bucură de o prezenţă sportivă, evidenţiată de prizele de aer largi. Acestea ies şi mai puternic în evidenţă  la BMW M850i xDrive Cabriolet (ca echipare standard) şi BMW 840d xDrive Cabriolet (ca parte a pachetului M Sport opţional). Farurile LED adaptive fac parte din configuraţia standard. Totodată, farurile BMW laser – disponibile opţional – cu luminare variabilă a drumului şi Selective Beam generează o rază de acţiune a fazei lungi de aproximativ 600 de metri. Liniile orizontale, blocurile optice care se extind mult în flancuri şi o a treia lumină de frână integrată în capota portbagajului contribuie la impresia lată şi joasă creată de partea spate.

Soft top extins cu operare complet electrică
Acoperişul rabatabil al noului BMW Seria 8 Cabriolet se evidenţiază prin designul cu masă redusă şi izolarea fonică excelentă. Când este ridicat, acoperişul conferă automobilului o siluetă asemănătoarea cu a unui coupé. Soft topul, care are culoarea neagră în echiparea standard, dar este disponibil şi cu efect Anthracite Silver ca opţiune, se deschide şi se închide complet automat şi la atingerea unui buton în doar 15 secunde. Operarea extrem de silenţioasă a acoperişului poate fi activată atunci când automobilul se deplasează cu viteze de până la 50 km/h. Când este deschis, soft topul este strâns sub o husă a cărei structură a suprafeţei şi cusături care urmăresc acelaşi design cu panoul de instrumente şi ornamentele interioare ale panourilor laterale/uşilor.

Armonie între designul exterior şi cel interior
Armonia între designul exterior şi interior se dezvăluie cel mai bine atunci când soft topul este coborât. Ocupanţii celor patru scaune sunt înconjuraţi de cursivitatea panoului de instrumente, de linia laterală care integrează uşile şi zona banchetei spate şi de linia husei compartimentului pentru soft top. Marginea geamurilor laterale se aseamănă cu conturul compartimentului pentru soft top, subliniind conexiunea dintre partea frontală şi cea spate ale automobilului.

Întreaga ambianţă a interiorului transmite dinamism, eleganţă şi lux, iar lumina ambientală standard accentuează liniile orientate spre înainte din interiorul automobilului. De asemenea, noul BMW Seria 8 Cabriolet este prevăzut cu tapiţerie integrală cu piele pentru panoul de instrumente şi umerii uşilor, precum şi cu scaune sport ajustabile electric şi cu tapiţerie din piele Vernasca.

Scaunele multifuncţionale disponibile standard la BMW M850i xDrive Cabriolet sunt tapiţate cu piele Merino cu facilităţi extinse. Atât volanul sport cu piele de la BMW 840d xDrive Cabriolet, cât şi cel M îmbrăcat în piele de la BMW M850i xDrive Cabriolet au butoane multifuncţionale şi clapete de schimbare a vitezelor.

Deflector de vânt disponibil standard, sistem încălzire în tetiere opţional
Echiparea standard a noului BMW Seria 8 Cabriolet include un deflector de vânt, care poate fi montat în zona scaunelor spate pentru a preveni turbulenţele de aer nedorite atunci când se conduce cu soft topul coborât. Pentru un sentiment sporit de confort atunci când automobilul este condus în sezonul rece, noul BMW Seria 8 Cabriolet este disponibil cu un sistemd e încălzire în tetiere opţional, cu prize de aer integrate în tetierele scaunelor faţă. Alte dotări opţionale includ scaunele răcite şi ventilate, pachetul Heat Comfort cu volan încălzit şi BMW Display Key. Disponibile ca alternativă opţională la sistemul de sonorizare Harman Kardon Surround standard sunt precizia înaltă şi calitatea acustică excelentă a sistemului audio Bowers & Wilkins Diamond Surround. Iar clienţii pot comanda aplicaţii de sticlă pentru butonul iDrive, butonul de start şi butonul de volum, dar şi opţiuni din gama BMW Individual.

Bancheta de la BMW Seria 8 Cabriolet poate fi divizată standard în raport 50:50, ambele elemente putând fi rabatate separat pentru a oferi o facilitate de încărcare. Când acoperişul este strâns, capacitatea portbagajului este de 350 de litri.

Optimizări ale aerodinamicii, masei şi siguranţei
Şasiul etanşeizat aproape complet în partea inferioară, controlul activ al clapetelor de aer, Air Curtains şi suporturile foarte subţiri ale oglinzilor retrovizoare optimizează proprietăţile aerodinamice ale noului BMW Seria 8 Cabriolet. O combinaţie inteligentă de materiale contribuie la reducerea masei alături de o rigiditate torsională ridicată. Toate acestea înseamnă că doar un număr mic de măsuri specifice cabrioletelor au fost necesare. Într-adevăr, acestea sunt limitate la suporturile transversale suplimentare şi un panou de forfecare conceput special pentru şasiul inferior. O altă dotare specială specifică pentru noul BMW Seria 8 Cabriolet este sistemul de protecţie în caz de răsturnare, care constă din două bare de protecţie din aluminiu ascunse în spatele tetierelor spate. Dacă automobilul este probabil să se răstoarne, barele sunt extinse printr-o încărcătură pirotehnică într-o fracţiune de secundă.

Motor V8 pe benzină puternic, motor diesel, cu şase cilindri dispuşi în linie, eficient
Un motor de 4,4 litri, cu opt cilindri, din cea mai recentă generaţie infuzează noul BMW M850i xDrive Cabriolet cu o livrare impozantă a puterii, în timp ce acustica sa caracteristică oferă un impact suplimentar prin sistemul de evacuare sport M cu control prin clapete. Tehnologia M Performance TwinPower Turbo a motorului include două turbocompresoare twin-scroll poziţionate în V-ul format de cele două rânduri de cilindri, injecţie directă High Precision, gestiune complet variabilă a supapelor VALVETRONIC şi control variabil al arborelui cu came Double-VANOS. Dezvoltând o putere maximă de 390 kW/530 CP şi un cuplu maxim de 750 Nm, motorul V8 accelerează BMW M850i xDrive Cabriolet de la 0 la 100 km/h în 3,9 secunde.

Noul BMW 840d xDrive Cabriolet beneficiază de un tip de motor pe care nici un alt automobil din segmentul său nu îl oferă – un propulsor diesel de 3,0 litri, cu şase cilindri dispuşi în linie. Tehnologia BMW TwinPower Turbo a motorului cuprinde supraalimentare cu două turbine şi injecţie directă common-rail cu piezoinjectoare. Puterea maximă de 235 kW/320 CP şi cuplul maxim de 680 Nm încurajează, în egală măsură, o călătorie relaxată la turaţii reduse şi acceleraţii în reprize puternice (acompaniate de acustica fascinantă a sistemului de evacuare sport specific modelului). BMW 840d xDrive Cabriolet accelerează de la 0 la 100 km/h în 5,2 secunde.

Transmisie Steptronic Sport cu opt trepte, BMW xDrive, diferenţial M Sport
Ambele motoare îndeplinesc standardul Euro 6d-TEMP. Transferul puterii la drum se realizează prin intermediul transmisiei Steptronic Sport cu opt trepte şi a BMW xDrive. Sistemul inteligent de tracţiune integrală este adaptat să aibă o orientare apreciabilă spre tracţiune spate la noul BMW Seria 8 Cabriolet, asigurându-se că oferă experienţa condusului caracteristică unui automobil sport BMW. Performanţele dinamice sunt îmbunătăţite suplimentar de diferenţialul M Sport, care este disponibil standard la BMW M850i xDrive Cabriolet. Pe lângă îmbunătăţirea tracţiunii, diferenţialul spate contralat electronic optimizează agilitatea automobilului şi este foarte eficient în îmbunătăţirea acceleraţiei dinamice la ieşirea din viraje.

Şasiul: cunoştinţele de pe circuit oferă dinamică imbatabilă pe şosea
Principiile de construcţie care stau la baza şasiului şi utilizarea competenţei în motorsport a BMW M GmbH pentru optimizarea setării acestuia maximizează agilitatea, precizia şi performanţele automobilului. Noul BMW Seria 8 Cabriolet este echipat standard cu anvelope mixte şi suspensie M adaptivă cu amortizoare controlate electronic. Datorită reacţiilor bine dozate ale amortizoarelor şi arcurilor, conducătorul primeşte doar informaţiile relevante pentru suprafaţa drumului. De asemenea o dotare standard, Direcţia intergrarlă activă reduce raza de bracare a automobilului la efectuarea manevrelor, creşte agilitatea şi asigură un plus de siguranţă la abordarea virajelor rapide.

Barelele active pentru stabilizarea ruliului, disponibile ca parte a suspensiei opţionale M adaptive Professional, asigură compensări foarte rapide şi precise ale forţelor laterale în timpul manevrelor dinamice, îmbunătăţind agilitatea şi stabilitatea direcţională atât la intrarea în viraje, cât şi la ieşirea din curbe. De asemenea, motoarele pivotante electrice sporesc confortul condusului pe linii drepte prin răspunsul oferit forţelor perturbatoare ce rezultă de la imperfecţiunile drumului de pe o parte a automobilului.

Configuraţia standard pentru BMW M850i xDrive Cabriolet include şi un sistem de frânare M Sport foarte puternic, jante M de 20 de ţoli – din aliaj uşor cu pneuri de înaltă performanţă -, dotări exclusive pentru exterior în Cerium Grey, benzi iluminate cu simbolurile modelului pentru pragurile uşilor şi benzi decorative de interior în design din oţel inoxidabil. Pachetul M Sport opţional pentru BMW 840d xDrive Cabriolet cuprinde jante M de 19 ţoli, din aliaj uşor, sistem de evacuare sport M şi benzi iluminate cu logo M pentru pragurile uşilor. De asemenea, BMW 840d xDrive Cabriolet este disponibil cu pachet M Technic Sport, care include jante M de 20 de ţoli, din aliaj uşor, cu pneuri de înaltă performanţă, un sistem de frânare M Sport şi mai puternic, diferenţial M Sport şi echipare BMW Individual high-gloss Shadow Line extinsă. Alte posibilităţi de personalizare vin sub forma pachetelor Chrome Line Exterior şi M Carbon Exterior.

De ultimă oră, sistemele de asistare a conducătorului îmbunătăţesc confortul şi siguranţa
Confortul şi siguranţa la bordul noului BMW Seria 8 Cabriolet sunt impulsionate de sistemele de ultimă oră pentru asistarea conducătorului. Echiparea standard include Head-Up Display şi Driving Assistant, care cuprinde avertizare de coliziune şi pietoni cu funcţie de frânare, avertizare de părăsire a benzii şi avertizare de schimbare a benzii, Speed Limit Info (informaţii privind limita de viteză), Rear Cross Traffic Alert (alertă la trafic din spate) şi avertizare la coliziune din spate. Pe lista de opţionale se regăsesc tempomat activ cu funcţie Stop & Go, Driving Assistant Professional (dotările suplimentare includ asistentul de direcţie şi menţinere a benzii) şi BMW Night Vision. Toto dotare standard este şi asistentul de parcare, care include cameră pentru mers înapoi şi Reversing Assistant.

Operare intuitivă şi conectivitate perfectă: sistemul de operare BMW 7.0 şi Asistentul Personal Inteligent BMW
Noul BMW Seria 8 Cabriolet este echipat standard cu BMW Live Cockpit Professional. Acesta include sistem de navigaţie şi multimedia, un panou de instrumente high-resolution şi integral digital dispus în spatele volanului, cu diagonală a monitorului de 12,3 ţoli (31,24 cm) şi Control Display cu diagonala de 10,25 ţoli (26,04 cm). Noul sistem de operare BMW 7.se evidenţiază prin funcţiile digitale de ultimă generaţie, adaptate cu precizie la cerinţele conducătorului. Când vine vorba de opţiuni de operare intuitivă, conducătorii pot opta pentru funcţionalitatea touchscreen prin intermediul Control Display, controlerul iDrive, butoanele de pe volan sau control vocal.

Un alt element al sistemului de operare este Asistentul Personal Inteligent BMW. Activat vocal prin mesajul „Hei, BMW!”, acest companion digital asistă conducătorul în operarea funcţiilor automobilului şi acumulează continuu mai multe skilluri datorită actualizărilor perfecte prin intermediul facilităţii Remote Software Upgrade.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account