S-a dat startul în a 5-a ediție 4V Rally Raid România, cunoscută drept „Dakarul Dobrogei”!

Azi a început ultima etapă din acest an a competiției 4V Rally Raid România, care se desfășoară în paralel cu „Raliul Speranței – Cupa Județeană 4V, Constanța“. 

La cele două competiții participă aproape 60 de piloți și 37 de echipaje din România și din străinătate. Iar în ciuda noroiului produs de precipitațiile tipice sezonului de toamnă, aceștia au luat startul pe traseele pitorești sau foarte dure din Dobrogea. Timp de două zile, echipajele vor străbate drumuri de țară și diverse porțiuni de off-road capricioase, precum albii de râu secate. Spectacolul motorizat este deschis pentru participanți din categorii variate de experiență, împărțite în clasele profi, promo și discovery. Dar, desigur, s-au luat măsuri de organizare și siguranță, care permit echipajelor să-și pună în valoare abilitățile de pilotaj și navigare, precum și performanțele varietății de vehicule speciale pentru rally raid. Se vor întrece vehicule din categoriile auto, moto, SSV, quad, pregătite special pentru condiții dure de competiție.

De asemenea, motivația și adrenalina vor fi la cote duble. Deoarece se desfășoară două competiții în tandem. Pe de o parte este vorba despre a 5-a ediție a 4V Rally Raid România, organizată de Asociația Club Sportiv 4V Motorsport, sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, a Federației Române de Motociclism și a Ministerului Tineretului și Sportului. Iar simultan are loc „Raliul Speranței – Cupa Județeană 4V, Constanța“, o competiție organizată de Asociația Club Sportiv 4V Motorsport cu sprijinul Consiliului Județean Constanța.
Jean Vlad, manager pentru organizarea 4V Rally Raid, explică rolul caritabil pe care Raliul Speranței îl adaugă la competiția de motorsport:
„Anul acesta avem și o componentă caritabilă. Am încercat să identificăm câteva familii de pe raza județului nostru care au probleme. Am cerut ajutorul Serviciul Social care ne-au prezentat câteva situații care pe mine m-au impresionat, familii cu trei, patru sau cinci copii care nu au venituri, n-au lemne cu ce să se încălzească, n-au cum să își cumpere alimente… Și atunci am hotărât împreună cu sportivii să încercăm să ajutăm aceste câteva familii. Bineînțeles că sunt multe, foarte multe familii cu probleme, dar din păcate, oricât de mult ne-am dori să-i ajutăm pe toți, nu se poate. Am selectat câteva pe care chiar vrem să le ajutăm să treacă iarna aceasta.“

Totodată, 4V Rally Raid România reconfirmă de ce și-a câștigat reputația de „Dakarul Dobrogei”, precum și rolul pe care îl are atât în promovarea rally raid-ului în România, cât și pentru turismul pe care îl poate atrage țara noastră. Jean Vlad, manager pentru organizarea 4V Rally Raid, punctează participarea internațională de care se bucură această competiție:
„Constat în ultimii doi-trei ani un aflux din ce în ce mai mare de piloți străini. Și nu numai că sunt piloți străini, sunt și piloți campioni în țările lor, participanți la Dakar, etc. Asta înseamnă un semnal pozitiv pentru noi că începem să devenim un punct de interes pentru ei, începem să le oferim trasee sigure, trasee interesante pentru ei, unde se pot antrena pentru competițiile importante. Avem inclusiv concurenți care au început să vină cu familiile în concediu și în cazul aceasta asigurăm și o promovare turistică a zonei.“

Vă invităm să urmăriți LIVE competiția desfășurată între 21 și 24 octombrie 2021 pe paginile de facebook 4V Rally Raid Romania și pe Raliul Speranței – Cupa Județeană 4V, Constanța.

Program 4V Rally Raid și „Raliul Speranței – Cupa Județeană 4V, Constanța“:

Vineri – ora 06:30 – Start Ziua 1 – Market Jumbo
Vineri – ora 17:30 – Finish Ziua 1 – Fântânița
Sâmbătă – ora 07:30 – Start Ziua 2 – Corbu
Sâmbătă – ora 16:30 – Finish Ziua 2 – Corbu
Sâmbătă – ora 18.30 – Publicarea Clasamentelor finale
Sâmbătă – ora 21.00 – Festivitate premiere

Sponsori ai evenimentului sunt: Honda Motor, Pepsi, Agrodania, GTC Autoshop, DMS Auto, La Colibe, Rul Service, Race Shop și Est Bike

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account