Descoperă gama amplă de anvelope, jante și accesorii originale BMW pentru sezonul de vară

anvelope, jante și accesorii originale BMW

Gama de anvelope, jante și accesorii originale BMW cuprinde produse pentru orice model BMW nou sau din generațiile anterioare. Acestea se adresează unui spectru larg de bugete, oferind standarde premium de calitate. Și sunt disponibile în showroom-urile dealerilor autorizați BMW din România, sau pot fi descoperite în configuratorul online din site-ul bmw.ro.

Anvelopele cu simbolul stea (★) sunt create special pentru modelele BMW și oferă nivelul optim de performanță și calitate

Pentru ca performanțele anvelopelor de vară să rămână în parametri optimi, BMW recomandă ca uzura lor să nu reducă sub 3 mm adâncimea profilului benzii de rulare.

Iar când trebuie înlocuite anvelopele, nivelul ce mai înalt de performanțe îl oferă cauciucurile care fac parte din echiparea originală (OE – Original Equipment) a modelelor bavareze. Aceste anvelope din echiparea originală BMW poartă simbolul stea (★). Este un simbol care face parte exclusiv din designul anvelopelor care au fost proiectate special pentru modelele BMW. Și chiar dacă vorbim despre un model de anvelopă care are specificații și pentru modelele altor constructori auto, doar cauciucurile cu simbol stea (★) au compoziția, designul, tehnologiile și performanțele adaptate pentru fiecare model din gama BMW.

Chiar și dacă alegeți același model de anvelopă de pe piața aftermarket, dacă nu are și simbolul stea, performanțele nu vor fi calibrate la fel de bine pentru modelele BMW. Deoarece diferă procesul de proiectare, iar anvelopele din echiparea originală au design, materiale și tehnologii modificate față de versiunea standard a aceluiași model de anvelopă.

BMW colaborează cu elita producătorilor de cauciucuri, pentru a dezvolta anvelopele care echipează din fabrică modelele sale. Este vorba despre mărci cu tradiție și reputație internațională, precum Michelin, Pirelli, Bridgestone, Continental, Goodyear, Hankook, Dunlop etc..

Anvelopele cu simbol stea din echiparea originală BMW trec prin teste dure, în cele mai necruțătoare condiții de climă de pe planetă

Anvelopele BMW distinste prin simbolul stea (★) beneficiază de cele mai avansate tehnologii și materiale din industria cauciucurilor. Iar toate acestea sunt minuțios modificate și adaptate conform riguroaselor standarde de performanță, eficiență, siguranță și confort impuse de BMW.

De altfel, dezvoltarea anvelopelor din echiparea originală BMW durează chiar și trei ani. Proiectarea, adaptarea și testarea cauciucurilor începe din stadiul când noile autoturisme BMW sunt încă în stadiu de prototip. Deci cauciucurile se dezvoltă simultan cu mașina. Constructorul bavarez probează o multitudine de modele și prototipuri de anvelope, create de diverși producători. Iar cauciucurile trec prin aceleași teste solicitante la care sunt supuse și prototipurile modelelor BMW.

Se parcurg sute de mii de kilometri în cele mai necruțătoare condiții de pe planetă. Astfel se studiază și se perfecționează până la 50 de criterii de performanță și calitate ale anvelopelor. La fel ca și prototipurile BMW, anvelopele trebuie să-și dovedească rezistența la teste îndelungate, desfășurate chiar și în arșița Deşertul Kalahari. Fiabilitatea, comportamentul dinamic și o multitudine de alți parametri de eficiență și confort se monitorizează și pe trasee neasfaltate, pe dune de nisip și câmpii aride. Cu alte cuvinte, sunt condiții mult mai dure decât cele în care vor îndrăzni să se aventureze majoritatea posesorilor de modele BMW.

Testarea anvelopelor BMW se realizează și pe circuite celebre

De asemenea, BMW este un etalon în ceea ce privește abilitățile dinamice și plăcerea condusului pe care le oferă automobilele sale. Drept urmare, anvelopele cu simbol stea (★) care echipează din fabrică modelele BMW sunt testate la limită și pe unele dintre cele mai celebre circuite din lume. Exemple sunt centrul de testare al BMW Group din Miramas (sudul Franţei) sau caruselul de viraje care formează porțiunea Nordschleife a circuitului Nürburgring (din Germania).

Și anvelopele all season și de iarnă din echiparea originală BMW trec prin acest parcurs aspru de testare. Doar că în cazul lor testarea se face în apropierea Cercului Polar. BMW Group are acolo un centru de testare, în Arjeplog (Suedia). Este o regiune cu ger extrem, unde mașinile și anvelopele sunt testate inclusiv pe trasee improvizate pe lacuri înghețate.

În urma acestui parcurs de testare și proiectare, BMW creează împreună cu producătorii de anvelope o gamă amplă de cauciucuri, pentru fiecare anotimp și pentru un spectru larg de performanțe și prețuri.

Toate anvelopele din echiparea originală, marcate cu simbolul stea (★), pot fi descoperite și în configuratorul virtual din site-ul bmw.ro, unde sunt detaliate prețurile și specificațiile tehnice pentru fiecare automobil din gama mărcii bavareze.

CLICK AICI pentru a accesa direct configuratorul virtual de anvelope BMW.

Diagnosticarea digitală a anvelopelor BMW

Mai ales înainte să plecăm în vacanță, sau în deplasări îndelungate cu mașina, este recomandat să ne asigurăm că starea tehnică a mașinii este optimă. Iar asta include și verificare gradului de uzură al anvelopelor.

De altfel, sistemele pentru monitorizarea presiunii în anvelope au devenit o echipare standard în industria auto din Europa. Tocmai pentru ca șoferii să evite circularea cu anvelope avariate, deteriorate sau cu o presiune inadecvată. Aceștia sunt factori care pot afecta siguranța în timpul condusului.

BMW elevează funcțiile acestor sisteme. Astfel, constructorul bavarez oferă diagnosticarea digitală a anvelopelor certificate BMW, care poartă simbolul stea. Această diagnosticare digitală ia în considerare diverși parametri. Pe baza lor face o prognoză despre durata de utilizare pe care o mai suportă fiecare dintre cele 4 anvelope ale automobilului BMW.

Senzorii sistemului de diagnosticare digitală percep informații despre presiunea din anvelope, temperatura lor și viteza de rulare. Totodată, se detectează indicii despre potențialele deteriorări suferite de anvelope sau pierderi lente de presiune. Astfel, sistemul de diagnosticare digitală completează funcția comună de monitorizare a presiunii în anvelope. Informațiile utile despre starea și durata de viață a anvelopelor sunt afișate în instrumentarul digital al autoturismului BMW, sau în aplicația My BMW. Astfel, rularea se face în condiții de siguranță, deoarece șoferii modelelor BMW sunt atenționați în timp util despre starea anvelopelor.

Mai mult de atât, anvelopele certificate BMW, distinse prin simbolul stea, poartă și un cod QR. Acest cod poate fi scanat la service-urile dealerilor autorizați BMW și afișează nu doar presiunea din anvelope. Ci și specificațiile detaliate ale anvelopelor, care cuprind și informații despre producătorul lor, dimensiunile și data de producție.

Anvelopele din echiparea originală BMW au tehnologie care permite rularea în siguranță și în caz de pană

BMW a făcut deja o tradiție din a oferi pentru modelele sale anvelope care pot rula chiar și în caz de pană. Această tehnologie este îmbunătățită continuu și integrează ranforsări suplimentare în cauciuc, ceea ce face posibilă rularea în siguranță chiar și după ce senzorii de monitorizare indică reducerea presiunii în anvelope. În caz de pană minoră, aceste anvelope mai permit circularea cu viteze de maximum 80 km/h, pe distanțe de până la încă 80 de kilometri. Este o distanță suficientă pentru ca șoferul să ducă mașina în siguranță la un service auto. Așadar, anvelopele de tip „run flat” evită și costurile pe care le-ar presupune chemarea unei echipe de asistență rutieră sau tractarea. Fiindcă pana suferită nu imobilizează automobilul.

Anvelopele BMW integrează soluții care reduc zgomotul de rulare

Automobilele BMW sunt mereu un etalon în privința abilităților dinamice. Însă, în procesul de dezvoltare al anvelopelor din echiparea originală, BMW nu pune accent doar asupra performanțelor dinamice și eficienței asigurate de acestea. O atenție deosebită se acordă și confortului dat de un zgomot de rulare cât mai scăzut. Este o caracteristică ce nu poate lipsi din definiția unei ținute de drum premium, care caracterizează modelele BMW.

Drept urmare, o diversitate de anvelope din echiparea originală a modelelor BMW integrează soluții avansate pentru creșterea confortului acustic. Mai exact, pe interiorul benzii de rulare este lipit un strat de spumă specială. Acesta absoarbe zgomotul produs de vibrațiile din cavitatea anvelopei. În acest mod este elevat confortul acustic din timpul rulării. Fiindcă zgomotul produs de anvelope nu mai este perceput în habitaclu decât într-o măsură substanțial redusă.

Achiziționarea roților originale BMW include în preț asigurarea pentru 36 de luni

Alegerea anvelopelor și seturilor de roți originale BMW este o investiție în calitate și garantează pentru un timp îndelungat siguranța și plăcerea condusului, tipice mărcii bavareze. Iar această investiție oferă și eficiență, deoarece în prețul tuturor anvelopelor BMW este inclusă și asigurarea lor.

Asigurarea BMW pentru anvelope este un produs Allianz Versicherungs-AG și are valabilitate timp de 36 de luni de la achiziţie. Prin această asigurare sunt acoperite deteriorări ale anvelopelor cauzate de un obiect ascuţit (cui, sticlă spartă etc.), deteriorări produse de lovirea bordurii și daune provocate de acte de vandalism. De asemenea, asigurarea oferă despăgubire și în cazul furtului anvelopelor sau al daunelor.

Rambursarea costurilor este de până la 100% în primul an cuprins de asigurare. Iar în an doilea și al treilea an rambursarea este de 75%, respectiv 50%.

Asigurarea este acordată pentru toate anvelopele BMW distinse cu marcajul stea, precum și pentru seturile de roți originale achiziționate din rețeaua de dealeri autorizați BMW din România. Și este valabilă și pentru anvelopele de vară ale automobilelor achiziţionate de la BMW şi înmatriculate începând cu iulie 2020.

Configuratorul din site-ul bmw.ro permite găsirea anvelopelor pentru orice model BMW nou sau din generațiile trecute

Posesorii de modele BMW aflate în producție sau din generații anterioare pot găsi cu doar câteva click-uri anvelopele cu specificații potrivite. Trebuie doar să acceseze configuratorul virtual din site-ul bmw.ro. Acesta filtrează anvelopele din echiparea originală BMW, care poartă simbolul stea (★) și au specificații exacte pentru fiecare autoturism BMW, nou sau din generații precedente.

Meniul configuratorului este intuitiv. Utilizatorii nu trebuie decât să selecteze modelul BMW, tipul de caroserie, anul de producție și motorizarea. Iar configuratorul virtual din site-ul bmw.ro va afișa în mod detaliat prețurile și specificațiile diverselor anvelope potrivite pentru automobilul selectat.

Toate anvelopele BMW sunt însoțite de eticheta UE care certifică nivelul performanțelor

Un ajutor esențial pentru alegerea celor mai performante anvelope în funcție de bugetul disponibil este faptul că fiecare anvelopă din echiparea originală BMW are eticheta care trebuie să însoțească de la 1 Mai 2021 toate cauciucurile comercializate în Uniunea Europeană.

Această etichetă indică nivelul de performanțe la care trebuie să se aștepte clienții de la fiecare model de anvelopă. Este un reper foarte important, deoarece performanțele asigurate de un model de anvelopă diferă în funcție de automobilul pe care îl echipează. Clasa A desemnează cel mai înalt nivel de performanță. Iar pe etichetă sunt înscrise clasele de performanță pentru aderența pe carosabil ud, zgomotul de rulare (exprimat în decibeli) și eficiența energetică (reprezintă rezistența la rulare, care influențează consumul de combustibil).

BMW oferă o gamă vastă de jante de cea mai înaltă calitate, pentru o diversitate de bugete

Jantele originale BMW sunt create la cele mai înalte standarde de calitate și au un design conceput din start pentru a completa identitatea estetică a modelelor bavareze. Iar BMW oferă o gamă foarte diversificată de jante, care se înscriu într-un spectru de bugete și dimensiuni.

Configuratorul online de jante din echiparea originală BMW

Puteți descoperi varietatea de jante originale BMW în configuratorul online din site-ul oficial bmw.ro. Aici nu trebuie decât să selectați modelul, anul de producție și motorizarea automobilelor și apoi sunt afișate toate opțiunile de jante pentru acel model BMW. Iar configuratorul online permite găsirea rapidă a jantelor atât pentru modelele BMW aflate în producție, cât și pentru cele din generațiile anterioare.

Jantele din echiparea originală BMW beneficiază de cele mai avansate tehnologii de proiectare și producție

Jantele originale au un design unic, care nu poate fi regăsit la producătorii de jante aftermarket. Dar ele nu se disting doar prin estetica rafinată. Ci și prin standardele premium de proiectare și producție.
Indiferent de bugetul în care se încadrează, jantele din echiparea originală BMW sau din catalogul de accesorii originale BMW sunt produse cu metodele cele mai avangardiste. Acestea asigură un nivel de robustețe foarte ridicat, greutate cât mai scăzută și un design sofisticat.

Chiar și modele de jante de bază sunt produse printr-un proces de turnare a aluminiului în matrițe speciale, care este monitorizat cu o tehnologie computerizată. De asemenea, sunt propuse jante realizate prin forjarea și frezarea unei piese solide de aluminiu. Acestea sunt cu 10%, până la 20%, mai ușoare decât jantele turnate din aluminiu. Iar spițele și detaliile lor au design mai elaborat.

Atât în cazul jantelor turnate, cât și al celor realizate prin forjare, se mai poate folosi și metoda subtăierii. Aceasta reduce suplimentar greutatea jantelor prin sculptarea unor detalii de design, care oferă și un aspect mai exclusivist.

Totodată, BMW oferă și jante cu design original create prin turnarea în flux cilindric. Acesta este un proces de formare sub presiune, cu ajutorul căruia se produc jante foarte subțiri și ușoare, dar care sunt și extrem de rezistente. Practic, pe cilindrul interior al jantei turnate se aplică o presiune uriașă, ceea ce comprimă aluminiul, oferindu-i o densitate foarte ridicată. Astfel, în ciuda faptului că sunt subțiri, jantele produse prin turnarea în flux cilindric au o rezistență sporită la șocuri, sarcini și elongație.

Jantele de vară BMW au tehnologie de vopsire rezistentă și iarna

Investiția într-un set de jante BMW, cu design și calitate de top, nu este o alegere care ține doar de preferințe stilistice. Ci este și o investiție eficientă și durabilă. Datorită faptului că jantele din echiparea originală BMW au tehnologie de vopsire cu o înaltă rezistență la uzură. Iar acest lucru este valabil și în timpul sezonului de iarnă, când gheața, temperaturile scăzute, murdăria de pe șosea și sarea sau soluțiile pentru dezghețarea drumurilor afectează finisările jantelor.

Jantele originale BMW folosesc o tehnologie de vopsire cu mai multe straturi. Peste janta din aliaj ușor este aplicat un strat de pulbere cu duritate crescută. Apoi urmează stratul de vopsea colorată. Iar peste acesta este aplicat la final un strat de lac cu o compoziție care are rezistență sporită la zgârieturi și mătuire. Toate acestea asigură că finisarea jantelor nu crapă, nu se cojește și nu este afectată de temperaturile scăzute sau de sarea și soluțiile corozive.

Așadar, clienții se pot bucura timp îndelungat, indiferent de sezon, de investiția într-un set de jante de vară cu design original BMW. În plus, calitatea vopsirii este completată și de varietatea de opțiuni cromatice disponibile pentru jantele BMW. De exemplu, pe lângă clasicele jante cu finisare argintie se oferă jante vopsite în două culori, complet negre sau de nuanță gri carbon. Și există alternative cu finisare lucioasă sau mată.

CLICK AICI pentru a accesa configuratorul online de jante originale BMW, în care puteți găsi opțiuni pentru modelele BMW noi sau din generațiile precedente.

Accesorii pentru protejarea și întreținerea anvelopelor și jantelor originale BMW

Dealerii autorizați BMW pun la dispoziția posesorilor de modele BMW noi sau din generații anterioare diverse accesorii dedicate jantelor și anvelopelor. Sunt elemente de personalizare precum capacul flotant din centrul jantelor, cu logo BMW, sau capacele pentru ventil. Dar se oferă și huse pentru păstrarea roților sau kit pentru astuparea rapidă a perforărilor din anvelope, care nu depășesc 4 mm. Cu ajutorul acestui kit se poate continua în siguranță drumul până la cel mai apropiat service.

Nu lipsesc din catalog sistemul antifurt pentru jante și soluțiile speciale pentru curățarea jantelor, care înlătură murdăria persistentă, precum uleiul, reziduurile de cauciuc sau praful ars de la sistemul de frânare.

Dealerii autorizați BMW oferă o gamă amplă de accesorii originale pentru sezonul de vară

Atât pentru deplasările în vacanța de vară, cât și pentru necesitățile de zi cu zi, BMW a creat un catalog complet de accesorii pentru utilitate, confort, precum și pentru îngrijirea automobilelor sale. Puteți descoperi gama de accesorii în orice showroom al dealerilor autorizați BMW din România, precum și în configuratorul online de accesorii originale BMW.

Suporți rabatabili pentru biciclete și portbagaje pentru plafon

BMW încurajează un stil de viață activ și oferă pentru cei pasionați de sporturi sau escapade în natură o diversitate de sisteme de ancorare. De exemplu, suporții BMW pentru biciclete se fixează de bila cârligului de remorcare. Iar funcția de basculare a suportului facilitează deschiderea portbagajului, fără a fi nevoie să se demonteze bicicletele sau cadrul care le susține. Suportul BMW Pro 2.0 pentru biciclete susține greutăți de până la 60 kg și poate transporta biciclete cu o distanță între butuci de până la 130 cm. De asemenea, sunt oferite opțional și o extensie pentru a treia bicicletă și o geantă de transport.

Gama de accesorii originale BMW cuprinde și portbagaje care se montează pe plafon. Acestea se remarcă prin construcția și materialele robuste, precum și prin spațiul util generos, de 420 de litri. Carcasa portbagajului pentru plafon este făcută din plastic ABS rezistent la lovituri și tratat pentru a fi protejat de razele UV. Portbagajul cântărește doar 19 kilograme. Are deschidere pe ambele laturi. Și este prevăzut cu sistem triplu de închidere pe fiecare parte, ceea ce oferă protecție antifurt sporită.

De asemenea, sunt disponibile covorașe cu design special BMW, pentru zonele de podea din habitaclu și pentru portbagaj. Acestea sunt făcute din materiale impermeabile, rezistente, care au suprafață antiderapantă.

Diverse sisteme de ancorare în habitaclu

Fie că este vorba despre drumul zilnic până la birou sau despre deplasări îndelungate în vacanță, BMW oferă numeroase accesorii pentru menținerea ordonată a hainelor, aparaturii electronice și obiectelor. Astfel oferă umerașe pentru sacouri și haine, care sunt ușor de montat pe spătarele scaunelor din față. Se pot alege și suporții BMW adaptabili pentru tablete de mărimi diferite.

Iar din lista de accesorii poate fi aleasă și geanta pliabilă, care poate fi la rândul ei montată pe spătarele scaunelor din față. Această geantă are o multitudine de buzunare, printre care și compartimente pentru aparatură electronică de mici dimensiuni sau o sticlă de apă, ori un termos mic. De asemenea, geanta este dintr-un material cu suprafață rezistentă la murdărie și are straturi speciale pentru protecție împotriva loviturilor.

Scaune BMW pentru copii

BMW oferă modele de scaune pentru copii care au vârste cuprinse între 3 şi 12 ani. Acestea respectă cele mai înalte norme de siguranță, având protecții cu perne de aer în părțile laterale, care oferă suport și siguranță pentru zona capului în cazul unei coliziuni laterale. De asemenea, fixarea scaunelor se realizează cu ajutorul centurii de siguranță cu prindere în 3 puncte sau folosindu-se punctele de ancorare ISOFIX, prezente în toate modelele BMW. Un aspect util este și faptul că scaunele BMW pentru copii au spătar pliabil, ceea ce le face mai ușor de transportat și depozitat. Desigur, scaunele BMW pentru copii se disting și prin calitatea și rezistența materialelor.

Accesorii electronice

Chiar dacă dețineți un BMW dintr-o generație anterioară, care nu are portal pentru încărcarea wireless a telefoanelor mobile, gama de accesorii originale BMW oferă o soluție versatilă. Este vorba despre un suport universal de încărcare wireless. O funcție utilă a acestuia este că sursa lui de încărcare integrată poate fi scoasă și permite încărcarea telefonului chiar și în afara automobilului.

În lista de accesorii originale este inclusă și camera video inteligentă BMW Advanced Car Eye 3.0. Poate fi montată la nivelul oglinzii retrovizoare din habitaclu. Și filmează la rezoluție înaltă evenimentele din fața automobilului, inclusiv când acesta este parcat. Mai exact, când detectează vibrații în afara mașinii camera video memorează imaginile captate. Astfel, poate surprinde momentele unui accident sau o tentativă de spargere a automobilului.

Soluții pentru curățarea mașinii, cu ingrediente naturale

BMW a creat o gamă de soluții de curățare, precum cea pentru spălarea parbrizului, care au o compoziție sustenabilă. Aceste soluții conțin ingrediente naturale și îndepărtează murdăria persistentă de pe geamuri, fără a lăsa urme.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account