VIDEO: Interviu cu legendarul Marin Dumitrescu despre cum a câștigat cursa de la Sinaia cu BMW 328

Marin Dumitrescu, unul dintre cei mai influenți piloți din istoria motorsportului românesc, s-a oprit din cursa vieții după 102 ani, în 27.04.2021. Drum lin spre eternitate! Ne vom aduce mereu aminte de legenda ta, cu umor și tâlc, așa cum ne-ai povestit de fiecare dată în interviurile cu care ne-ai onorat.

Marin Dumitrescu s-a născut în 19 ianuarie 1919, iar cariera sa în motorsport a început după după ce a fost mecanic în aviaţie în Al Doilea Război Mondial. A luat startul mai întâi în competiţiile de motociclism. Avea să devină campion național la clasa 125 cmc și apoi a participat la curse pe circuit cu modele Jeep militare modificate.

Marin Dumitrescu s-a impus drept un etalon în cursele de automobilism din România. A câștigat peste 30 de titluri de campion în competiții variate, de la motociclism, până la viteză în coastă și raliuri. Și s-a remarcat mereu prin spiritul curajos. A modificat modelul BMW 328 la Uzinele Vulcan din București, cu care a participat la cursele de viteză și coastă.
Competiția pe care a numit-o „Cursa Vieții Mele” a fost victoria obținută în 1950 la cursa de viteză în coastă de la Sinaia. Cu BMW-ul 328 modificat de el a fost mai rapid decât legendarii piloţi interbelici Petre Cristea şi Jean Calcianu.

Despre această cursă epică, Marin Dumitrescu ne-a povestit savuros, cum numai el putea, în cadrul unui interviu acordat pentru BMWBlog.ro în 2015. Vă invităm să urmăriți interviul în clipul de mai jos:

Marin Dumitrescu a fost Maestru Emerit al Sporturilor, purtător al Ordinului Național “Serviciul Credincios” în grad de “Cavaler”, cetățean de onoare al orașului Sinaia și un mentor pentru generații de piloți, printre care campioni precum Ştefan Vasile, Titi Aur sau Claudiu David, după cum ne este amintit și în omagiul adus de Federația Română de Automobilism Sportiv.

Echipa BMWBlog.ro transmite condoleanțe familiei lui Marin Dumitrescu și celor care i-au fost apropiați.

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account