BMW Junior Team se pregăteşte pentru cursa de 24 de ore de la Nürburgring alături de parteneri puternici

BMW Junior Team a început sezonul 2021 pe Nordschleife când Dan Harper (Marea Britanie), Max Hesse (Germania) şi Neil Verhagen (SUA) au participat la prima lor cursă în BMW M6 GT3 în cadrul Nürburgring Endurance Series (NLS). Punctul culminant al sezonului este cursa de 24 de ore de la Nürburgring (Germania) de la începutul lunii iunie, pentru care BMW Junior Team se pregăteşte deja meticulos. Pilotul oficial BMW Augusto Farfus (Brazilia) susţine tânărul trio prin experienţa sa vastă. În acest sezon, BMW Team RMG este responsabilă pentru participările echipei.

După un sezon impresionant în 2020, în care Harper, Hesse şi Verhagen s-au bucurat de un mare succes cu BMW M4 GT4, inclusiv o victorie la clasă în cursa de 24 de ore de la Nürburgring, cei trei tineri au urcat în categoria GT3 pentru al doilea an de pregătire. Etapa de deschidere a sezonului ce are loc pe varianta Nordschleife de la Nürburgring, care era programată pentru sfârşitul lunii martie, a fost anulată din cauza zăpezii. Cu toate acestea, BMW Junior Team a reuşit să concureze prima sa cursă în BMW M6 GT3 în a doua etapă a NLS. La sfârşitul cursei de patru ore, BMW Junior Team a obţinut un excelent loc al optulea la debutul în GT3.

Mentorul lor, Jochen Neerpasch, a fost plin de laude după cursă. „Pentru prima lor cursă, a fost un succes foarte bun”, a spus Neerpasch. „Trebuie să reţinem că avem o echipă complet nouă. BMW Team RMG lucrează pentru prima dată cu BMW M6 GT3 şi avem trei piloţi care sunt pentru prima dată la volanul acestei maşini rapide. S-au descurcat foarte, foarte bine împotriva opoziţiei internaţionale de aici, la Nordschleife.”

„Suntem foarte mulţumiţi de rezultat. A fost un prim pas bun”, a spus Hesse în rezumat. „BMW M6 GT3 este foarte distractiv de condus. Fiecare tur este special. Echipa a făcut o treabă fantastică. Setarea a fost corectă, ceea ce ne-a permis să ne simţim foarte confortabil în maşină. Avem nevoie doar de mai multe tururi parcurse, pentru a ne obişnui cu totul şi a ne împăca cu traficul. Ar trebui să fim pregătiţi atunci.”

„Prima cursă cu BMW M6 GT3 pe Nordschleife a fost fantastică”, a adăugat Verhagen. „Aş vrea să mulţumesc BMW Team RMG pentru toată munca depusă de-a lungul weekendului. Întrucât provin dintr-o lume a monoposturilor, sunt puţin familiarizat cu nivelul de aderenţă şi forţele existente în maşină. BMW M6 GT3 se simte superb pe Nordschleife. Acum vom munci asiduu pentru a ne îmbunătăţi şi pentru a obţine rezultate de top.”

„A fost o cursă solidă, pentru echipă şi pentru noi trei, juniorii”, a spus Harper. „A fost prima noastră cursă cu echipa şi prima noastră cursă cu BMW M6 GT3. Am terminat pe locul al optulea şi am stabilit timpi buni pe tur. Mă obişnuiesc tot mai bine cu maşina. Este total diferit de maşinile pe care le pilotasem înainte. Pasul de la GT4 a fost unul foarte mare şi nu doar în ceea ce priveşte maşina. Standardul concurenţei cu care luptăm în categoria GT3 este, de asemenea, foarte ridicat. Băieţii aceştia sunt atât de rapizi şi chiar ne ajută să îl avem pe Augusto drept coechipier. Învăţăm foarte multe lucruri de la el.”

Farfus se bucură să lucreze cu BMW Junior Team. „Sunt în mod natural rapizi şi talentaţi, aşa că nu trebuie să-i învăţ cum să piloteze maşina”, a explicat experimentatul pilot pe Nordschleife. „Este vorba mai mult de reglarea fină a performanţelor şi de optimizarea calităţilor lor pentru a se potrivi cerinţelor unice şi foarte specifice ale Nordschleife. Ei fac o treabă fantastică şi sunt foarte rapizi. Îi ajut să rămână calmi, să facă faţă traficului şi să înţeleagă noua maşină. Sunt foarte impresionat de ceea ce am văzut până acum.”

După cea de-a treia rundă a NLS din 1 mai, BMW Junior Team , la 8-9 mai, în runda de calificare pentru cursa de 24 de ore de la Nürburgring. Cea de-a 49-a ediţie a cursei de 24 de ore de la Nürburgring, găzduită de celebra Nordschleife, are loc la 5-6 iunie.

Cu parteneri puternici pe Nordschleife
BMW Junior Team poate conta pe sprijinul unor parteneri puternici pentru „Misiunea 24h Nürburgring”. Shell este partenerul premium pentru #44 BMW M6 GT3 al echipajului format din Harper, Hesse, Verhagen şi Farfus. BMW M6 GT3 va concura în cursa de calificare de şase ore şi în cursa de 24 de ore în designul specială al partenerului premium Shell, care se bazează pe designul BMW Junior Team. De asemenea, la bord sunt parteneri consacraţi Endless, BMW M Performance Parts, H&R, Akrapovič, Soft Trim, Puma şi Riemensperger.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account