Viitorul BMW Z5 ar putea fi construit de către Magna Steyr

BMW şi Toyota fac ultimele pregătiri pentru lansarea unui model care va aduce multe zâmbete pe feţele fanilor pasionaţi de japoneze ori de nemţoaice rapide şi arătoase.

Despre colaborarea dintre BMW şi Toyota pentru dezvoltarea viitoarelor modele Supra şi Z5 am mai discutat în trecut, dar acum apar nişte zvonuri care, dacă se vor adeveri, ar putea deveni un mare plus pentru următorul Z. Unde apare litera Z apare şi măiestria designerilor, de asta putem fi siguri, dar nu putem şti dacă următorul Z va urmări linia impusă de conceptul Zagato ori dacă va aborda linia futuristă din gama i.

bmw-z5-rendered

Tot ce ştim este că noul Z5 va împărţi unele componente cu noul model Toyota Supra, o maşină cu un nume la fel de impunător în gama Toyota precum M3 sau M5 în gama BMW. Deisgnul va fi unul diferit, japonezii fiind de obicei mai îndrăzneţi în zona asta, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne fie teamă că Supra va canibaliza Z5-ul.

bmw-z5-rendered2

Odată pentru că Supra va fi un coupe, iar Z5-ul un roadster, şi a doua oară pentru că Supra va avea un V6 sub capotă, în timp ce BMW va alege mai mult ca sigur un şase în linie. Aşadar, cele două modele au abordări diferite, dar împart un ADN sportiv care va lucra bine indiferent sub ca caroserie se va afla.

bmw-z5-2018-750x500

Chiar dacă parteneriatul dintre BMW şi Toyota se încheie în 2020 şi mai rămân doar patru ani la dispoziţie pentru dezvoltarea maşinii, succesul acestui model va cântări foarte mult în viitoarele colaborări. La fel de mult va cântări şi fiabilitatea acestei maşini şi se pare că se duc unele tratative cu austriecii de la Magna Steyr pentru a asigura o calitate de construcţie cât mai bună.

BMW-GT-Carscoops

Magna Steyr construieşte în prezent pentru BMW modelele X3, MINI Countryman şi MINI Paceman şi se pare că se va angaja să facă acelaşi lucrur şi cu viitorul BMW Seria 5. Colaborează însă şi cu Mercedes pentru modelele G-Klass. Sunt inginerii preferaţii ai mai multor producători auto deoarece maşinile construite de ei se dovedesc a fi mai fiabile decât cele construite în casă. Noi sperăm să iasă bine, indiferent unde va fi construit şi aşteptăm să-şi dezvelească treptat secretele până la data lansării, programată în 2018.

Sursa – BMW Blog/Bimmerpost

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account