[VIDEO] BMW X5 xDrive45e: autonomie electrică de 87 de kilometri

BMW X5 xDrive45e

Noul BMW X5 xDrive45e are o baterie mare pentru un plug-in hybrid și oferă un nivel generos al autonomiei electrice. 

Deși acomodează un sistem de propulsie alternativ, să știi că portbagajul lui BMW X5 xDriver45e oferă încă 500 de litri, așa că nu trebuie să-ți faci nicio grijă pentru spațiu. Bateria este una mare și are o capacitate de 24 kWh. Partea bună e că o poți încărca aproape oriunde. Fie că vorbim despre o stație de încărcare publică, fie de o sursă casnică. Iar dacă folosești o priză obișnuită, cu o putere de 3,7 kW, la 230 de volți, timpul de încăcare e de sub șapte ore. Ceea ce înseamnă că poți programa, prin meniul iDrive, ora de plecare, mașina se încarcă peste noapte, iar a doua zi dimineață poți conduce exclusiv electric până la 87 de kilometri. Personal mi se pare suficient pentru o zi normală de lucru, cu toate deplasările aferente. Și, evident, ai parte de toate avantajele unui condus cu zero consum de carburnat și zero emisii poluante. Un alt aspect interesant este acela că, atunci când rulează în modul electric, BMW X5 xDrive45e produce un zgomot artificial, venit din viitor, pentru a avertiza pietonii sau cicliștii de aproprierea mașinii.

În continuare te invit să urmărești cel de-al doilea clip cu noul plug-in bavarez:

Având un preț de listă de 77.826 de euro, cu TVA inclus, BMW X5 xDrive45e mai are un avantaj. Și anume acela că poate fi achiziționat folosind ecotichetul oferit prin programul Rabla Plus. Ceea ce înseamnă că scazi cei 20.000 de lei din prețul mașinii. Detaliile complete pot fi aflate dacă accesezi adresa bit.ly/BMW_Plug-In_Hybrid.

Un alt mod de a încărca bateria este cu ajutorul motorului pe benzină. Apeși butonul dedicat, setezi valoarea procentuală a capacității bateriei și mașina face singură ce trebuie. Acest mod e util când te afli în drum spre oraș și vrei ca în mediul urban să folosești bateria pentru a pune mașina în mișcare. Și oricum, viteza maximă în modul electric este acum de 135 de km/h, așa că nu ai nicio limitare. Pe lângă tot pachetul oferit de grupul propulsor, BMW X5 xDrive45e vine cu un interior similar cu al oricărei altă versiunea. Totul este impecabil, cu un design clasic și elegant, plus o atenție la detalii aproape copleșitoare.

Mai jos poți viziona primul clip din această serie:

BMW Motorrad

Comentarii

©2020 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account