VIDEO: Noul BMW CE 04 – Revoluția silenţioasă

Noul scuter electric BMW CE 04 poate fi, în premieră, comandat şi în România. Preţul de început este de 11.690 Euro, fără programul Rabla Plus pentru motociclete care include un suport de aproximativ 2.200 Euro.

Noul BMW CE 04 – revoluţia silenţioasă: un nou capitol despre mobilitatea electrică urbană pe două roţi.

Cu noul BMW CE 04, BMW Motorrad continuă să îşi urmeze în mod constant strategia de mobilitate electrică pentru aglomerările urbane. După ce  BMW Motorrad Concept Link a fost prezentat iniţial în 2017 sub formă de ocncept, iar BMW Motorrad Definition CE 04 a fost dezvăluit în 2020 ca o versiune apropiată de serie, BMW CE 04 deschide un nou capitol în mobilitatea urbană pe două roţi. Cu sistemul de propulsie electric, designul de avangardă şi soluţiile inovatoare de conectivitate, noul scuter îmbină funcţiile de transport şi comunicare pentru o mobilitate complet nouă în mediul urban.

„BMW CE 04 este noua noastră vedetă electrică pentru oraş. Combină un sistem de propulsie electric cu emoţie şi distracţia pe două roţi. Cea mai recentă tehnologie şi cele mai bune celule de baterii, care alimentează cu energie şi BMW iX. La fel ca CE 04, toate modelele BMW Motorrad noi viitoare pentru mobilitatea urbană vor fi pur electrice.”
Oliver Zipse, director executiv BMW AG

“Este primul autovehicul electric BMW Motorrad pe care urmează să îl comercializăm prin rețeaua de dealeri din Romania. Beneficiind de programul Rabla, acest scuter va ajunge într-o zona de preț sub 9.500 Euro cu TVA inclus. Suntem deja in pregătirea unui produs financiar 3asyride care sa faciliteze achiziționarea CE 04. Suntem siguri că acest model avangardist va avea succes.”
Ionuţ Bâtu, manager BMW Motorrad pentru România şi Bulgaria

Multă putere şi o autonomie mare pentru călătoria supremă în oraş şi în zonele urbane

Cu o putere maximă de 31 kW/42 CP, noul BMW CE 04 are un motor puternic şi oferă o plăcere remarcabilă de condus. Pentru clasica „pornire de la semafor”, de la 0 la 50 km/h, sunt necesare doar 2,6 secunde. Pentru  clasa de autovehicule L3e-A1 cu putere redusă, este disponibilă o putere de acţionare de 23 kW/31 CP. Viteza maximă a ambelor versiuni este limitată la 120 km/h – pentru progres rapid nu doar în oraş, ci şi pe drumurile principale şi pe tronsoanele de autostradă.

Noul BMW CE 04 are o capacitate amplă a bateriei de 60,6 Ah (8,9 kWh), oferind o autonomie de aproximativ 130 de kilometri (versiunea cu putere redusă: 100 km). Acest lucru permite deplasarea zilnică fără emisii în oraş, într-un mediu urban şi pentru excursii distractive la scară mai mică după muncă sau în weekend – cu linişte deplină.

Sistem de propulsie electric inovator cu motor electric răcit cu lichid

Noul BMW CE 04 are un motor electric cu magnet permanent, montat în cadru între baterie şi roata spate, aşa cum este utilizat într-o formă similară la automobilele BMW, preum 225xe Active Tourer. BMW Motorrad a efectuat teste vaste pentru a dezvolta un tip specific de recuperare pentru fiecare mod de condus, oferindu-i pilotului un confort la nivel înalt. Aceasta înseamnă că performanţele optime şi caracteristicile de condus sunt disponibile în orice situaţie de pe drum.

Timpi scurţi de încărcare şi tehnologie de încărcare bazată pe sistemul utilizat în automobile

Bateria litiu-ion este încărcată folosind dispozitivul de încărcare integrat, fie la o priză obişnuită de uz casnic, la un panou (wallbox) sau la o staţie de încărcare publică. Când bateria este complet descărcată, timpul de încărcare este de 4 ore şi 20 de minute. Cu încărcătorul rapid disponibil opţional, cu o putere de până la 6,9 kW (2,3 kW este nivelul standard), timpul de încărcare este redus la doar 1 oră şi 40 de minute când bateria este complet descărcată. Dacă nivelul bateriei este de numai 20% şi bateria este încărcată până la 80%, timpul de încărcare este redus la doar 45 de minute cu încărcătorul rapid opţional. În funcţie de piaţă, cablul de încărcare standard, cu o capacitate de încărcare de 2,3 kW, este livrat standard cu BMW CE 04.

Un cablu de încărcare Mode 3 este necesar pentru încărcarea rapidă la panoul (wallbox) de acasă sau la o staţie de încărcare publică.

Stabilitate sporită prin controlul patinării prin ASC (Control Automat al Stabilităţii). DTC (Controlul Dinamic al Tracţiunii) ca opţiune din fabrică

Acest sistem de control al tracţiunii este disponibil pe noul BMW CE 04, comparabil cu Controlul Automat al Stabilităţii la motocicletele BMW cu motor termic. ASC limitează cuplul motorului în raport cu patinarea roţii spate. Controlul Dinamic al Tracţiunii (DTC), disponibil opţional, oferă o siguranţă şi mai mare a călătoriei. DTC permite o accelerare şi mai sigură, în special în poziţia înclinată.

Trei moduri de condus „ECO”, „Rain” şi „Road” disponibile standard pentru o utilizare zilnică eficientă. Mod „Dynamic”, pentru o experienţă sportivă, ca opţiune din fabrică

La dezvoltarea BMW CE 04, BMW Motorrad a acordat o importanţă deosebită oferirii de oportunităţi pentru pilot de a face o alegere individuală între eficienţă maximă şi plăcere maximă de condus. În consecinţă, noul BMW CE 04 dispune standard de trei moduri de condus: „ECO”, „Rain” şi „Road”. De asemenea, ca opţiune din fabrică este disponibil şi modul suplimentar „Dynamic”, permiţând scuterului să accelereze într-un ritm şi mai rapid.

Suspensie stabilă direcţional cu cadru principal din oţel tubular, dintr-o singură bucată, pentru manevrabilitate lină şi un nivel ridicat de confort al călătoriei

Cadrul principal este o construcţie tubulară din oţel. Roata faţă este controlată de o furcă telescopică cu diametrul tubului glisant de 35 mm. Controlul roţii spate constă dintr-un braţ oscilant pe o singură parte. În spate, suspensia şi amortizarea sunt realizate de un braţ transversal controlat direct şi acoperit complet. Noul BMW CE 04 este echipat cu anvelope de dimensiuni generoase, cu 120/70 R15 67H în faţă şi 160/60 R15 56H în spate.

Sistem de frânare puternic cu ABS de ultimă generaţie. ABS Pro cu capacitate de înclinare opţional

În faţă, o frână cu două discuri asigură o decelerare sigură, susţinută de un sistem cu un singur disc în spate. În plus, BMW Motorrad ABS asigură un nivel ridicat de siguranţă activă. ABS Pro, disponibil opţional, merge şi mai departe: prin intermediul unui senzor de înclinare, ABS Pro controlează şi frânarea pe viraje, oferind astfel cea mai mare siguranţă posibilă.

Ecran color TFT de 10,25″ cu navigaţie pe hartă integrată pentru planificarea convenabilă a traseului şi conectivitate extinsă ca standard

Noul BMW CE 04 este echipat standard cu un ecran color TFT de 10,25 ţoli (26,04 cm), cu navigaţie şi conectivitate integrate. Capacitatea de citire excelentă, navigaţia clară în meniu şi conceptul de operare ergonomic plasează noul BMW CE 04 în eşalonul superior al segmentului de scutere. Pentru prima dată, noul ecran color de 10,25 ţoli (26,04 cm) face posibilă afişarea unei hărţi de navigaţie în panoul de instrumente, deci nu este nevoie de afişaj suplimentar.

Grupuri optice LED. Farul adaptiv Pro şi funcţii de lumină opţional

Unităţile de iluminat ale noului BMW CE 04 se bazează pe tehnologia LED de ultimă generaţie. Acestea includ un far pentru faza lungă şi faza scurtă în faţă. Tehnologia LED este folosită şi pentru stop şi semnalizatoare. Siguranţa şi mai mare pe timp de noapte este oferită de farul adaptiv de viraje Pro, disponibil opţional. Cu acesta, pilotul beneficiază de o iluminare a drumului îmbunătăţită atunci când virează – totul pentru o călătorie şi mai sigură pe timp de noapte. Tot ca opţiuni din fabrică sunt disponibile şi funcţii speciale de iluminare, precum „Welcome” şi „Good Bye”.

Design de avangardă şi schemă de culori

Noul BMW CE 04 întruchipează o formă nouă, de avangardă, a mobilităţii urbane pe două roţi şi prin designul său, cu un stil inovator care stârneşte emoţii pentru această nouă tehnologie de propulsie, identificând instantaneu scuterul ca membru al familiei BMW Motorrad. Finisajul modern este într-un alb deschis atractiv, completat de secţiuni negru mat în zonele din faţă şi laterale, precum şi pe scaun.

În plus, designul roţi  vine cu o nouă abordare, cu aspect de disc, şi un suport lateral care este integrat în design. Noul BMW CE 04 în stil Avantgarde (opţiunal) este o declaraţie atractivă şi plină de culoare a mobilităţii urbane contemporane. În acest stil, culoarea Magellan Grey metalizat este suplimentată cu un scaun negru/portocaliu, un deflector portocaliu de vânt şi diverse elemente grafice.

„Noul BMW CE 04 este continuarea logică şi în acelaşi timp regândită a strategiei de mobilitate electrică a BMW Motorrad. Aglomerările urbane sunt elementul său. Aici stabileşte un nou reper – atât în ceea ce priveşte tehnologia, cât şi stilul vizual.”

Florian Roemhild, Manager de proiect BMW CE 04

 

Puncte de atracţie ale noului BMW CE 04:

 

 • Putere nominală 15 kW/20 CP. Putere maximă 31 kW/42 CP. Versiune cu putere redusă: 11 kW/15 CP sau 23 kW/31 CP.
 • Capacitate mare a celulei de baterie de 60,6 Ah (8,9 kWh).
 • Autonomie de aproximativ 130 de kilometri,
 • Versiunea cu putere redusă: 100 km.
 • Timpi scurţi de încărcare şi tehnologie de încărcare bazată pe sistemul utilizat la automobile.
 • Stabilitate sporită l datorită controlului patinării prin intermediul ASC (Control Automat al Stabilităţii). DTC (Control Dinamic al Tracţiunii Control) ca opţiune din fabrică.
 • Trei moduri de condus „ECO”, „Rain” şi „Road” disponibile standard pentru o utilizare zilnică eficientă. Mod „Dynamic”, pentru o plăcere de călătorie îmbunătăţită suplimentar, ca opţiune din fabrică.
 • Suspensie stabilă direcţional cu cadru principal din oţel tubular dintr-o singură bucată.
 • Sistem de frânare puternic cu ABS. ABS Pro cu capacitate de înclinare ca opţiune din fabrică.
 • Ecran color TFT de 10,25 ţoli (26,04 cm) cu navigare pe hartă integrată şi conectivitate extinsă ca standard.
 • Grupuri optice LED puternice peste tot. Farul adaptiv Pro şi funcţii de lumină ca opţiuni din fabrică.
 • Compartimente de depozitare laterale şi frontale. Compartimentul lateral pentru cască poate fi acţionat acum din şezut.
 • Compartiment ventilat activ de încărcare a telefonului , cu port de încărcare USB-C.
 • Design de avangardă şi schemă de culori.
 • Gama extinsă de opţiuni şi accesorii originale BMW Motorrad, precum şi echipamente pentru piloţi.
BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account