ZVON: MINI pregătește un SUV apropiat de dimensiunile lui BMW X3

(În imagine este versiunea facelift a modelului MINI Countryman)

Publicația britanică Autocar a obținut informații confort cărora MINI proiectează în secret un model SUV mai mare și mai scump decât actualul Countryman.

Acest nou SUV ar putea primi numele Traveller, conform autocar.co.uk, și ar urma să fie dezvăluit în 2024. Rolul acestui model este de a impulsiona vânzările în special în piețe precum America de Nord și Asia.

Sursele autocar.co.uk sugerează că, deși noul SUV va fi cel mai mare model din istoria MINI, se va încerca păstrarea dimensiunilor sale la un nivel mai mic decât este tipic pentru segmentul în care va fi înscris. Însă, publicația britanică adaugă faptul că șeful mărcii MINI, Bernd Körber, a comparat SUV-ul MINI cu BMW X3.

Körber a declarat pentru Autocar că deși ar fi greu de imaginat un MINI de dimensiunea unui BMW X3 sau X5, este necesar ca pentru următoarea generație MINI să se ia în calcul dacă este nevoie de un SUV compact. Șeful MINI completează: “Countryman este un SUV mic. În SUA și China există anumite nevoi. Ne vom gândi la un SUV compact pentru generația următoare. Sunt multe beneficii cu o asemenea mașină pentru utilizare în mediul urban. Din punctul meu de vedere s-ar potrivi.”

Autocar se referă și la posibilitatea ca noul SUV MINI să folosească o platformă comună cu BMW, cu motor amplasat longitudinal, ceea ce ar deschide inclusiv opțiunea ca acest model să fie produs la uzina BMW din Carolina de Sud, SUA, unde sunt construite modelele X3, X5, X6, X7.

Sursa informațiilor: autocar.co.uk

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account