În 2021, Rolls-Royce a înregistrat cel mai mare volum de vânzări din istoria sa de 117 ani

În ciuda faptului că 2021 a fost al doilea an în care pandemia de coronavirus a afectat toate ramurile comerțului, Rolls-Royce a cucerit 5.586 de clienți, ceea ce a reprezentat o creștere cu 49% față de 2020.

China, dar și piețele din zona Asia-Pacific și America, au generat cele mai mari evoluții ale cererii pentru modelele Rolls-Royce. Noua generație a sedanului Ghost a oferit un impuls substanțial vânzărilor, iar Cullinan, primul SUV Rolls-Royce, continuă să se bucure de o popularitate deosebită. Desigur, „coroana” gamei Rolls-Royce, adică impunătorul Phantom rămâne un etalon mult râvnit pentru cei care doresc cel mai înalt nivel de exclusivitate. Astfel, Rolls-Royce anunță că deja are comenzi care acoperă capacitatea sa până în al treilea trimestru al lui 2022.

Fascinația față de Rolls-Royce a fost susținută în 2021 și datorită multitudinii de proiecte unicat sau modele cu personalizări speciale. Exemple sunt spectaculosul Boat Tail realizat de Rolls‑Royce Coachbuild, sau cele proiectele pentru modelul Phantom, precum Tempus sau Oribe, care a fost creat în colaborare cu Hermès. Un succes în continuă creștere au și versiunile Black Badge ale modelelor Rolls-Royce, remarcându-se în 2021 ediții precum Black Badge Wraith și Black Badge Dawn Landspeed Collection. Totodată, a fost prezentată și versiunea Black Badge a noii generații Ghost.

În acest context, Rolls-Royce se pregătește să facă tranziția spre era propulsiilor 100% electrice. Astfel, constructorul britanic a prezentat în 2021 prototipul primului său automobil cu propulsie pur electrică, pe care îl va produce în serie. Modelul denumit Spectre este un coupe maiestuos cu două portiere, în stilul lui Wraith. Va fi lansat în al patrulea trimestru al lui 2023. Și deja a încept testele inclusiv pe șosele publice. De altfel, marca britanică subliniază că Spectre va trece prin cel mai sever protocol de testare la care a fost supus vreodată un automobil Rolls-Royce. Mai exact, prototipurile Spectre vor parcurge în total 2,5 milioane de kilometri, inclusiv în cele mai solicitante condiții meteo și regiuni ale planetei. Rolls-Royce menționează că aceste teste simulează echivalentul utilizării unui automobil timp de 400 de ani.

În prezent, fabrica Rolls-Royce din Goodwood, West Sussex, funcționează aproape la capacitate maximă, având peste 2.000 de angajați, care lucrează în două schimburi. Dar investițiile pentru extinderea capacității vor continua, pentru a se pregăti producția lui Spectre. În acest sens, Rolls-Royce va primi în septembrie 2022 încă 37 de ucenici, ceea ce reprezintă un număr record pentru constructorul britanic.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account