Audi e-tron quattro anunță un SUV electric, la Frankfurt 2015

Audi e-tron quattro concept

Conceptul Audi e-tron quattro este faza incipientă a unui proiect care se va materializa în doi ani sub forma unui SUV electric. Să auzim ce are de spus.

La fel ca ceilalți doi jucători din Marea Triadă Germană – BMW și Mercedes-Benz – și Audi testează terenul în direcția soluțiilor de propulsie neconvenționale. Mă rog, când vorbești de electric, în condițiile în care deja avem de câțiva ani buni Tesla Model S, „electric” nu se mai regăsește neapărat în mulțimea „neconvențional”. Să revenim la Audi e-tron quattro Concept acum.

În dedesubturile lui Audi e-tron quattro se găsesc trei motoare electrice (două pe puntea spate și unul pe cea din față) care dezvoltă un total de 503 cai-putere și 800 de Newtoni-metru, cifră a cuplului motor disponibilă de la 0 rpm. SUV-ul electric poate sprinta de la 0 la 100 km/h în 4,6 secunde și poate atinge o viteză maximă de 210 km/h.

Cu toate că sunt cifre impresionante atunci când vorbești de un mamut de 4,88 metri lungime și 1,93 de metri lățime, Audi e-tron quattro vrea să scoată în evidență eficiența de consum mai degrabă. Cu un plin al bateriei, acesta poate parcurge până la 500 de kilometri. Pentru asta s-a lucrat intens și la partea aerodinamică a acestui frumos design, obținându-se un coeficient de doar 0,25 Cd.

Bateria este situată în podeaua mașinii, în felul acesta Audi e-tron quattro bucurându-se de un centru de greutate jos, în ciuda gabaritului mare. Totodată, asta înseamnă și ergonomie la interior – adică spațiu îndestulător pentru până la cinci pasageri, plus un volum de încărcare a portbagajului de 615 litri (cu bancheta spate activă).

Centrul de greutate jos plusează și pe partea de dinamică, asigurându-se o stabilitate pe viraje. Aici contribuie și faptul că distribuția maselor este mai echilibrată, mulțumită unei poziținări optime a bateriei. Mai mult de atât, Audi e-tron quattro Concept vine și cu punte spate viratoare – se anunță un SUV surprinzător de agil.

Și chiar dacă acum pare ca rupt de realitate, Audi a anunțat că e-tron quattro își va găsi, ușor-ușor, drumul către producția în serie.

BMW Motorrad

Comentarii

©2020 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account