BMW i Andretti Motorsport câştigă la Diriyah – Alexander Sims obţine prima sa victorie

Două pole position şi o victorie au constituit rezultatul excelent pe care Alexander Sims (Marea Britanie) l-a reuşit pentru BMW i Andretti Motorsport în deschiderea sezonului din Campionatul FIA Formula E ABB de la Diriyah (Arabia Saudită). În cea de-a doua cursă, desfăşurată sâmbătă, Sims a sărbătorit o victorie categorică după ce a fost primul pe grilă – prima în cariera sa în Formula E. Cu 35 de puncte, Sims a preluat conducerea în clasamentul piloţilor. Maximilian Günther (Germania) a făcut o cursă de recuperare spectaculoasă de pe locul al nouălea şi a încheiat pe poziţia a doua, dar o penalizare primită după cursă l-a retrogradat pe locul al 11-lea.

Günther a depăşit doi dintre rivalii săi prea devreme la finalul perioadei de neutralizare cu Safety Car, acţiunea care i-a adus o penalizare de 24 de secunde după finalul cursei şi ceremonia de premiere, rămânând astfel fără puncte. În clasamentul echipelor, BMW i Andretti Motorsport ocupă locul al treilea, cu 35 de puncte.

Diriyah (KSA), 21st-23rd November 2019. ABB FIA Formula E Championship, Season 6, BMW i Andretti Motorsport, BMW iFE.20, Maximilian Günther, Alexander Sims.

Reacţii după cursa 2 din Diriyah E-Prix:

Jens Marquardt (director BMW Group Motorsport): „Ce cursă pentru BMW i Andretti Motorsport; ce victorie pentru Alexander Sims. După pole position de sâmbătă, am ştiut că BMW iFE.20 şi piloţii noştri sunt competitivi la începutul sezonului 6, dar nu aveam idee că urmau un alt pole position şi cea de-a doua victorie a noastră în Formula E. Felicitări lui Alexander şi tuturor celor de la BMW i Andretti Motorsport şi BMW i, din departamentul de trenuri de rulare, şi de al BMW Motorsport în München – un efort de echipă mare. Felicitări şi lui Maximilian, care poate fi mândru de performanţa lui, în ciuda penalizării. A făcut o cursă perfectă, dar a depăşit un pic prea devreme. După experienţa din sezonul trecut, ştim că totul depinde de a ne confirma performanţele în cursele următoare. Dar am fost mândru de evoluţia echipei, pe care am urmărit-o de la distanţă, fiind la Fuji. Formula E este un TechLab pentru BMW Group. Acest dublu succes arată cât de bine evoluăm aici – pe circuit şi în afara lui.”

Roger Griffiths (director de echipă BMW i Andretti Motorsport): „Acesta este un succes fantastic pentru noi toţi care am demonstrat un spirit de echipă deosebit – în special după dezamăgirea pe care am experimentat-o la finalul primei curse. Categoric, Alexander a dormit bine şi s-a trezit învingător. S-a adaptat superb la condiţiile schimbătoare , cu mai multă aderenţă pe pistă. A făcut o cursă foarte inteligentă, iar echipa a făcut ceea ce trebuia în privinţa tacticii. În ciuda penalizării retroactive, bravo şi pentru ‘Maximilian, care a făcut o cursă defensivă fantastică. A fost plăcut să vedem cum l-a ţinut în urmă pe Lucas di Grassi, aflat în «attack mode». Este încă foarte tânăr şi fără îndoială va veni şi momentul lui să fie câştigător în Formula E.”

Alexander Sims (#27 BMW iFE.20, calificări: locul 1, cursă: locul 1): „Sentimentul avut la trecerea liniei de sosire a fost greu de descris. A fost o zi fantastică. Am avut o cursă perfectă, iar BMW iFE.20 s-a simţit foarte bine. Am învăţat lecţiile din probleme primei curse. Multe mulţumiri echipei, care a fost alături de mine în sezonul dificil de anul trecut. După teste am ştiut că avem o maşină puternică, dar nu a mers atât de bine ca aici în Diriyah. Nu poţi planifica aşa ceva într-un campionat extrem de disputat.”

Maximilian Günther (#28 BMW iFE.20, calificări: locul 9, cursă: locul 11): „Categoric, este greu să primeşti o asemenea penalizare retroactiv. Situaţia la restart a fost neclară şi a fost ceva haos. Evident, Stoffel Vandoorne a luat rapid decizia de a trece prin zona de atac, ceea ce a făcut să ne atingem uşor şi să afectez partea frontală a maşinii mele. De asemenea, am fost alături de el la un moment dat şi, din punctul meu de vedere, nu era cale de întoarcere. Acţiunea a fost nefericită şi am sperat că va fi în regulă. Comisarii de cursă au văzut lucrurile altfel. Trebuie să accept decizia. Ceea ce rămâne este faptul că am făcut o cursă bună şi am avut viteză pentru a termina pe podium. Voi continua la fel pe parcursul sezonului. Felicitări lui Alexander pentru victorie. Este un mare succes pentru echipă. Multe mulţumiri tuturor celor care au făcut posibilă această performanţă solidă – atât aici, la circuit, cât şi la BMW în München.”

Flota BMW i
BMW i este „Official Vehicle Partner” al Campionatului FIA Formula E ABB în Sezonul 6. Liderii flotei BMW i sunt două modele: BMW i8 Roadster Safety Car, care a fost modificat special pentru utilizare pe circuit, şi BMW i8 Coupé Safety Car. Flota BMW i include BMW i3s în rol de „Maşină a Directorului de Cursă” (Race Director Car) şi BMW 530e în rol de „Maşină Medicală” (Medical Car).

Clasamente după etapa 2/14

Piloţi: 1. Alexander Sims 35p; 2. Stoffel Vandoorne 30p; 3. Sam Bird 26p; 4. Oliver Rowland 22p; 5. Lucas di Grassi 18p; 6. André Lotterer 18p; 7. Edoardo Mortara 18p; 8. Robin Frijns 10p; 9. Nyck de Vries 8p; 10. Daniel Abt 8p; 11. James Calado 6p; 12. Jean-Éric Vergne 4p; 13. António Félix da Costa 3p; 14. Brandon Hartley 2p; 15. Jérôme d’Ambrosio 2p; 16. Mitch Evans 2p.

Echipe: 1. Mercedes-Benz EQ Formula E Team 38p; 2. Envision Virgin Racing 36p; 3. BMW i Andretti Motorsport 35p; 4. Audi Sport Abt Schaeffler 26p; 5. Nissan e.Dams 22p; 6. TAG Heuer Porsche Formula E Team 18p; 7. Venturi Racing 18p; 8. Panasonic Jaguar Racing 8p; 9. DS Techeetah 7p; 10. Mahindra Racing 2p; 11. Geox Dragon 2p.

Ce urmează
Următoarea etapă din Sezonul 6 al Campionatului FIA Formula E ABB va avea loc la 18 ianuarie 2020, la Santiago (Chile).

Unde se vede Formula E
Sezonul 2019/2020 al Campionatului FIA Formula E ABB este transmis în România pe canalul pan-european Eurosport şi prin intermediul platformei Eurosport Player.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account