Viziunea BMW Group asupra viitorului

BMW Group sărbătoreşte centenarul sub moto-ul „THE NEXT 100 YEARS”. Viziunea asupra viitorului şi adaptabilitatea au definit mereu identitatea BMW Group ca şi companie.

Încă de când a fost fondată în 1916, BMW Group a jucat un rol important în modelarea viitorului mobilităţii. Acest lucru a fost realizat printr-o continuă reinventare, prin evoluţia de la producător de motoare de avion la unul de motociclete şi apoi la cel de automobile. În prezent, BMW Group cuprinde mărcile BMW, MINI, BMW Motorrad şi Rolls-Royce, precum şi un număr mare de servicii de mobilitate şi BMW Financial Services.

P90217630_highRes_bmw-vision-next-100- copy

De-a lungul istorie sale, compania s-a orientat spre viitor, iar acest lucru se regăseşte în ADN-ul BMW Group. Astfel, pentru centenar, este un lucru firesc că BMW Group se concentrează în principal pe modul în care arată viitorul şi împărtăşeşte viziunea sa de mobilitate personală pentru următoarele două-trei decenii.Pentru a răspunde acestor întrebări, BMW Group a formulat şase ipoteze centrale pentru mobilitatea individuală din deceniile următoare, pe baza principalelor megatendinţe şi proiecţii viitoare.

P90217640_highRes_bmw-vision-next-100- copy

 

 

1.Mobilitatea devine versatilă.Noi forme de mobilitate vor deschide nenumărate posibilităţi pentru oameni de a merge acolo unde doresc. BMW Group doreşte să facă parte din modelarea acestor forme viitoare de mobilitate.
2.Conectivitatea devine a doua natură.În viitor, totul va fi conectat. BMW Group crede cu tărie că digitalizarea şi inteligenţa digitală sunt menite să servească oamenii. Acesta este singurul mod prin care vor îmbunătăţi permanent calitatea vieţii.
3.Mobilitatea devine personalizată.Mobilitatea va fi tot mai flexibilă şi personalizată în funcţie de nevoile individuale. În viitor, mobilitatea personalizată se va asigura automat că oamenii pot utiliza cele mai bune mijloace de transport şi se deplasează pe traseul preferat către destinaţie. Pentru aceasta, BMW Group va oferi produse şi servicii coordonate cu grijă.
4.Tehnologia devine umană.Tehnologiile devin mai inteligente. BMW consideră că inovaţiile sunt benefice oamenilor doar dacă sunt simple şi uşor de utilizat. În viziunea sa, tehnologiile trebuie să poată învăţa de la oameni şi să se adapteze după aceştia, astfel încât să pară mai puţin tehnice, dar mai umane şi familiare.
5.Energia nu va mai avea emisii.În viitor, energia va proveni tot mai mult din surse regenerabile. BMW Group are o viziune clară a automobilelor compatibile cu mediul, ce sunt construite prin utilizarea energiilor regenerabile şi reciclate fără a genera emisii. Se lucrează astfel încât compania să devine sustenabilă complet.
6.Responsabilitatea devine diversă.În viitor, va deveni şi mai important pentru companiile globale precum BMW Group să îşi asume responsabilitatea pentru mediu, dar şi pentru oameni direct sau indirect – în domeniul său de activitate. Un aspect – referitor atât la forţa de muncă a companiei, care include peste 100 de naţionalităţi diferite, cât şi la oamenii conectaţi cu diferitele locaţii ale companiei – este acela de a promova schimbul intercultural şi de a îmbunătăţi viaţa. BMW Group susţine deja peste 200 de proiecte de mediu şi sociale în peste 42 de ţări, angajându-se în diferite proiecte care implică partenerii săi şi comunităţile locale pentru maximizarea impactului acestora în viitor. (Pentru a afla mai multe despre Responsabilitatea Interculturală şi Corporate la BMW Group, vizitaţi PressClub la: bmwgroup.com/responsibility).

P90217625_highRes_bmw-vision-next-100- copy

Aceste şase domenii de interes cuprind viziunea BMW Group asupra viitorului. De asemenea, ele formează baza şi inspiraţia pentru designul Vision Vehicles prezentate publicului de către companie pentru a marca centenarul.

 

MINI VISION NEXT 100: „Fiecare MINI este MINI-ul meu”

În prezent, MINI este automobil compact premium perfect pentru oraşul modern. Digitalizarea şi conectivitatea au schimbat din ce în ce mai mult modul în care ne deplasăm în fiecare zi – această schimbare are loc cel mai rapid şi substanţial în zonele urbane. MINI VISION NEXT 100 este răspunsul MINI la câteva întrebări-cheie privind mobilitatea urbană din anii următori. În oraşele viitorului, va fi spaţiu pentru un automobil care se implică la un nivel emoţional? Cum va fi principiul „utilizării inteligente a spaţiului” care stă la baza MINI? Şi cum poate răspunde MINI unei lumi care devine tot mai digitalizată şi interconectată?

P90222671_highRes_mini-vision-next-100 copy

Filosofia principală din spatele MINI VISION NEXT 100 este utilizarea cu grijă a resurselor planetei pentru oferirea mobilităţii personale. Moto-ul „Every MINI is my MINI” (Fiecare MINI este MINI-ul meu) descrie o abordare particulară a car-sharing. În viitor, fanii mărcii vor putea apela la un MINI personalizat după cerinţele personale – oriunde ar fi, zi şi noapte. MINI al viitorului va fi disponibil non-stop, va putea să-şi ia conducătorul din locaţia dorită într-un mod de condus complet automat şi se va adapta la gusturile, interesele şi preferinţele individuale ale conducătorului. În centrul acestui concept este inteligenţa digitală complet conectată. MINI VISION NEXT 100 are un înveliş argintiu, discret. Designerii MINI se referă la el ca la ” o pânză neagră”. Modul în care este utilizată pânza variază în funcţie de utilizatorul individual, starea acestuia şi situaţia cu care se confruntă. Chiar şi culoarea acoperişului şi lumina ambientală din interior variază în mod corespunzător. MINI utilizează proiecţii adaptate la conducător în ceea ce priveşte culoarea, grafica şi conţinutul pentru a crea o experienţă personalizată şi un pachet personalizat de informaţii la bord.

P90222674_highRes_mini-vision-next-100 copy

Cooperizer este numele pe care MINI VISION NEXT 100 îl dă instrumentului circular poziţionat central, care a devenit o particularitate a cockpiturilor MINI. La MINI VISION NEXT 100, acesta luminează asemenea unui caleidoscop. Culorile şi modelele pe care le generează simbolizează inteligenţa digitală multifaţetată a automobilului, care permite alegerea unei setări personalizată pentru fiecare conducător, ce cuprinde opţiuni de entertainment, comunicare şi condus autonom. În mişcare, conducătorul poate influenţa luarea deciziilor de către Cooperizer, întrucât comenzile rotative permit ajustarea ambianţei interioare şi a modului de condus. Astfel automobilul poate fi adaptat pentru a oferi o experienţă de condus personalizată perfect, indiferent că este un condus convenţional sau unul autonom. Apăsarea butonului „Inspire Me” (Inspiră-mă) introduce o altă facilitate specială a Cooperizer. Aici, MINI verifică datele de utilizator descărcate pentru a selecta informaţii de interes pentru conducător şi pentru a-i oferi potenţiale surse de inspiraţie. De exemplu, MINI VISION NEXT 100 ar putea sugera setarea MINI configurată pentru un artist pe care conducătorul îl admiră şi ale cărui expoziţii le-a vizitat recent. Sau ar putea recomanda un traseu virajat, provocator pe la periferie şi să comute în modul de performanţă John Cooper Works.

„Urban go-kart”: mic, inteligent, agil. MINI va continua să ofere şi în viitor plăcerea condusului tradiţională

În viitor, condusul unui MINI trebuie să rămână distractiv, în măsura în care conducătorii prefer să îl conducă ei – cât mai des posibil. Experienţa mecanică a vitezei şi sentimentul parcurgerii virajelor strânse fac parte din ADN-ul MINI. Dar nu se opreşte aici. Într-o lume viitoare a automobilelor autonome, acest aspect al automobilismului poate avea un rol chiar mai important şi mai special. Aspecte variate ale MINI VISION NEXT 100 vor duce sentimentul go-kart la un nivel nou. Fără mult butoane de control şi ecrane, interiorul are o înfăţişare pură, neaglomerată. Iar partea frontală din sticlă deschide o imagine dinamică a drumului. Aici, afişajele de realitate augmentată arată drumul sau trasa ideală, intensificând senzaţia condusului.

P90222676_highRes_mini-vision-next-100 copy

Pe lângă aceste elemente dinamice, imaginarea unor detalii inteligente şi crearea unui spaţiu interior maxim cu cea mai mică amprentă posibilă sunt alte elemente esenţiale MINI. Sistemul de propulsie, cu emisii zero şi împachetat eficient, şi nevoia redusă în viitor pentru zone de impact permit dimensiuni compacte ale caroseriei care nu sunt departe de cele ale primului MINI, din 1959. Sentimentul generos de spaţiu interior este îmbunătăţit prin bancheta cu lăţime maximă şi pedalele care glisează cu volanul pentru a-şi ajusta poziţia. Volanul este mereu prezent, chiar dacă există posibilitatea unui condus autonom; de exemplu, atunci când vrei să faci altceva în timpul călătoriei sau mediul de condus este plictisitor.

P90222693_highRes_design-process-mini- copy

Condusul autonom joacă un rol important la MINI VISION NEXT 100, permiţându-i să se deplaseze fără pasageri la o staţie de încărcare, serviciu de curăţenie, spaţiu de parcare sau următorul utilizator. Pentru comutarea din modul de condus convenţional în cel de condus autonom, conducătorul nu trebuie decât să mute volanul în zona centrală, între el şi pasagerul din faţă. Prin aceasta, cei de la bord se bucură de o mai mare libertate de mişcare, iar accesul în automobil este mai uşor în centrele urbane aglomerate. La aceasta contribuie şi Bancheta unitară şi spaţiul pentru picioare integrat, fără consolă centrală, ceea ce permite acces rapid al pasagerilor pe ambele părţi ale automobilului – fără să aleagă dinainte unde ar prefera să stea. Când se optează pentru condus dinamic, elementele active din scaun oferă suport lateral pentru conducător şi pasagerul din faţă. La parcarea într-un loc îngust, uşile se deschid cât mai larg posibil în spaţiul restrâns.

Utilizare inovatoare a materialelor sustenabile

Utilizarea responsabilă a resurselor este cheia în alegerea materialelor pentru MINI VISION NEXT 100. Aceste materiale ar trebui să-şi păstreze nivelul ridicat de calitate percepută pe parcursul anilor, „să îmbătrânească” elegant şi să ofere o experienţă tactilă specială. Pe măsură ce digitizarea creşte, calităţile şi experienţele analogice vor deveni mai importante. Prin utilizarea tot mai intensivă a car sharing-ului, interioarele vor trebui să fie cât mai rezistente la uzură. Pe lângă materialele moderne făcute din plastic şi aluminiu reciclate în zona podelei, a tapiţeriei acoperişului şi a decoraţiunilor panourilor laterale, de exemplu, designeri de interior MINI au utilizat materiale mai puţin obişnuite pentru habitaclul automobilelor, precum alamă, bazalt şi celuloză. Banda de susţinere şi informaţii, cu punctul de fixare a volanului glisant, şi Cooperizer cu structura subţire de alamă sunt cele mai bune exemple.

P90222690_highRes_mini-vision-next-100 copy

Designerii au făcut plasa de depozitare din spatele volanului din bazalt uşor, în timp ce secţiunea inferioară a scaunului este căptuşită cu un celuloză reciclată similară hârtiei. Această utilizare nouă a materialelor include patina dezvoltată intenţionat prin folosire şi asigurarea faptului că-şi păstrează un aspect sofisticat de durată. Când vine vorba de aspectul natural al suprafeţelor şi senzaţia oferită de acestea, designerii au adoptat neregulile inerente în materialele alese şi metodele de prelucrare. Aceasta se aplică şi pentru husele scaunelor din Alcantara tricotată – un material robust, oarecum irizat. Designerii s-au dezis de materialele tradiţionale pentru interior precum lemnul şi pielea. Un alt exemplu de design analog la MINI Vision Vehicle îl reprezintă roţile, a căror rotire generează un efect „Ombro Cinema”: aceasta înseamnă că suprafaţa exterioară a jantei nu se mişcă şi doar un disc din spate se roteşte cu anvelopa. Mişcarea uniformă a graficii strălucitoare – din nou alamă colorată – poate fi observată prin fantele din exteriorul roţii. Ideea este ca fiecare roată să arate ca o piesă a unei bijuterii mecanice.

Împărtăşirea experienţei – utilizatorul devine parte a comunităţii MINI

Utilizarea în comun a automobilelor, caselor şi bunurilor este tot mai comună – datorită digitalizării, a conectivităţii şi a inteligenţei artificiale, procesele devin tot mai simple şi mai automatizate. MINI VISION NEXT 100 poate reuni o comunitate de oameni cu acelaşi idei, cu un stil de viaţă MINI comun. Toată lumea beneficiază de toată lumea. Iar mobilitatea deschide simultan experienţe inspiraţionale prin abordarea sa sustenabilă şi utilizarea cu grijă a resurselor.

P90222703_highRes_design-process-mini- copy

De exemplu, un utilizator MINI din viitor este interesat de un anumit tip de artă, iar un prieten face rost în ultimul moment de bilete la avanpremiera unei expoziţii pe care vor să o vadă. Vision Vehicle identifică părţile implicate, coordonează şi organizează întreaga deplasare. Conducătorul însuşi devine parte a unui serviciu aranjat perfect. Conform MINI, aceasta viziune a viitorului reprezintă partajarea experienţei.

P90222691_highRes_mini-vision-next-100 copy

Directorul MINI Design, Anders Warming, rezumă cele mai importante aspecte ale automobilului: „MINI VISION NEXT 100 prezintă cum va arăta abordarea unică a MINI asupra lumii din viitor. Experienţa condusului rămâne piesa centrală din punct de vedere emoţional, cu servicii uşor accesibile şi perfecte grupate în jurul său”.

Rolls-Royce VISION NEXT 100

Rolls-Royce simbolizează luxul auto aşa cum nu o face nici o altă marcă. Fondată în 1904, produsele sale au ajuns la nivel suprem în câţiva ani – respectând moto-ul lui Sir Henry Royce: „Tinde spre perfecţiune în tot ceea ce faci. Ia ce este mai bun şi fă-l şi mai bun. Când nu există, concepe-l”.

P90223131_highRes_rolls-royce-vision-n copy

Adrian van Hooydonk, director BMW Group Design: „Pentru a sărbători acest spirit de pionierat, Rolls-Royce VISION NEXT 100 a fost conceput ca expresie supremă a viitorului mobilităţii de superlux. Este o viziune edificatoare a posibilităţilor fascinante ale Rolls-Royce Motor Cars în viitor”.

Rolls-Royce VISION NEXT 100 este primul automobil pur vizionar în istoria de 112 ani a mărcii.

În crearea sa, echipa s-a concentrat pe următoarele întrebări:

Care este viitorul luxului?
Cum poate fi translatat caracterul exclusivist al unui Rolls-Royce în viitor?
Cum se pot schimba cerinţele clienţilor Rolls-Royce? Cum ar putea Rolls-Royce să le depăşească aşteptările în încercarea sa constantă de a găsi perfecţiunea?Ar putea caracteristicile tradiţionale ale Rolls-Royce – precum măiestria precisă, spiritul de pionierat şi dragostea pentru perfecţiune – să fie combinate cu tehnologiile şi tendinţele viitoare şi să stabilească noi standarde ale luxului în deceniile următoare?
Cum putem asigura ca o călătorie cu Rolls-Royce să rămână o experienţă unică în viitor precum este în prezent?

P90223170_highRes_rolls-royce-vision-n copy
Rolls-Royce Motor Cars îndeplineşte deja cele mai diverse dorinţe ale clienţilor şi oferă posibilităţi aproape nelimitate pentru personalizarea automobilelor sale. De-a lungul anilor şi deceniilor următoare, oportunităţile vor deveni şi mai extinse, iar clienţii vor putea să-şi personalizeze modelele Rolls-Royce în adevărate unicate. Din punct de vedere al tehnologiei, Rolls-Royce VISION NEXT 100 este bazat pe o platformă ultrauşoară avansată, echipată cu o propulsie electrică de înaltă performanţă. De la ampatament la designul caroseriei, diversele specificaţii şi echipamente pot fi adaptate special pentru a se potrivi cerinţelor fiecărui client.

P90223158_highRes_rolls-royce-vision-n copy

 

Echipa de design Rolls-Royce se aşteaptă ca progresele materialelor compozite şi ale tehnologiilor să aibă o influenţă decisivă asupra modului în care producţia poate fi personalizată în viitor. De asemenea, evoluţiile vor elibera noi posibilităţi creative pentru marcă în misiunea de a îndeplini dorinţele exigente ale clienţilor şi de a atinge obiectivul de a produce echivalentul auto al creaţiei haute couture.

Rolls-Royce VISION NEXT 100 încorporează doar unele dintre opţiunile de design care vor fi posibile în viitor.

Se concentrează pe următoarele aspecte principale ale noii dimensiuni a luxului auto:

„Personal Vision”: una dintre nenumăratele viziuni personale posibile pentru un Rolls-Royce al viitorului
„Grand Sanctuary”: interiorul automobilului ca refugiu privat
„Effortless Journey”: ghidată de „Eleanor”, asistentul virtual al pasagerului
„Grand Arrival”: eleganţa supremă când ajungi la destinaţie.
Personal Vision: una dintre nenumăratele viziuni personale posibile pentru un Rolls-Royce al viitorului

P90223060_highRes_rolls-royce-vision-n copy

Rolls-Royce VISION NEXT 100 este doar una din nenumăratele viziuni personale posibile pentru un Rolls-Royce al viitorului. Într-o evoluţie a experienţei Rolls-Royce din prezent, gustul clientului va modela exact cum va arăta automobilul său Rolls-Royce şi cum va fi configurat.

P90223157_highRes_rolls-royce-vision-n copy

În spiritul marilor carosieri din trecut, Rolls-Royce va crea şasiul viitorului, manufacturat din cele mai avansate materiale şi propulsat de un sistem cu emisii zero. Tehnologiile de producţie inovatoare vor permite clienţilor să se implice în stilul şi proporţiile viziunii personale Rolls-Royce. Vor avea posibilitatea de a-şi comanda propriile automobile modelate de designerii Rolls-Royce în funcţie de gusturile personale – capodopere personalizate unice create ca amprentă a proprietarului.

Grand Sanctuary – interiorul automobilului ca refugiu privat

Într-un Rolls-Royce, starea de bine şi dorinţa pasagerilor sunt foarte importante. Din acest motiv, designul interiorului este punctul principal de plecare: este conceput ca spaţiu în care pasagerii se pot bucura de propriul stil de lux. Interiorul automobilului devine un refugiu personal.

În crearea interiorului, designerii au optat pentru o ierarhie clară a liniilor, precum şi pentru materiale autentice sustenabile şi iluminat subtil. Acestea sunt combinate pentru a crea o oază perfectă, atmosfera ideală în care să te relaxezi.

P90223145_highRes_rolls-royce-vision-n copy

Cu această abordare, designerii au putut să creeze un spaţiu purist primitor, în care străluceşte frumuseţea intrinsecă a materialelor. De exemplu, Rolls-Royce VISION NEXT 100 încorporează lemn Macassar cu tonuri calde, un covor de mătase lucrat manual pentru podea şi alte piese de tapiţerie din mătase moale.

La Rolls-Royce VISION NEXT 100, o fereastră panoramică de proporţii generoase oferă o vizibilitate remarcabilă. Cum automobilul este conceput să „plutească” în modul de condus autonom, scaunul conducătorului, volanul şi instrumentele sunt de prisos; ceea ce rămâne este un sentiment complet nou de spaţiu. Aflaţi în propriul refugiu privat, pasagerii au doar un ceas analog sub fereastra panoramică ca reminiscenţă a faptului că timpul nu este pierdut în cea mai înaltă formă a luxului.

Effortless Journey: ghidată de Eleanor, asistentul virtual al pasagerului

În crearea Rolls-Royce VISION NEXT 100, designerii au căutat să păstreze prezenţa tehnologiilor cât mai discretă posibil, dar în acelaşi timp să asigure conectivitate deplină. Automobilul este controlat de o inteligenţă virtuală care îndeplineşte fiecare cerinţă a pasagerului. Acest asistent virtual este încorporată în reprezentarea digitală a Spirit of Ecstasy, care apare pe monitorul OLED transparent cu lăţime maximă. Este botezat după Eleanor Thornton, modelul care l-a inspirat pe sculptorul Charles Robert Sykes în realizarea legendarului ornament de pe capotă. Cu cât Eleanor petrece mai mult timp pe şosea cu pasagerul, cu atât ea învaţă mai mult despre interesele şi nevoile acestuia – de exemplu, restaurantele favorite, gusturile privind arta şi traseele favorite -, precum şi despre preferinţele şi dorinţele celorlalţi pasageri. Prin interacţiunea vocală, pasagerii pot apela la serviciile ei pentru a-şi personaliza călătoria aşa cum doresc.

Grand Arrival – eleganţa supremă când ajungi la destinaţie

Din exterior, Rolls-Royce VISION NEXT 100 este o viziune a esteticii atemporale. Cu o lungime de 5,9 metri, silueta sa radiază o eleganţă puternică. În acelaşi timp, formele sale de coupé şi pasajele de sine stătătoare ale roţilor, aflate de fiecare parte a grilei Pantheon a radiatorului, oferă dinamism şi uşurinţă aspectului exterior.

Rolls-Royce Vision concept, Goodwood Photo: James Lipman / jameslipman.com

Eleganţa şi uşurinţa caroseriei sunt subliniate de culoarea „Crystal Water” şi de statueta Spirit of Ecstasy, realizată din cristal tăiat manual şi iluminată din interior.

Datorită designului exterior impresionant, Rolls-Royce VISION NEXT 100 va atrage atenţia oriunde va apărea. Prezenţa sa charismatică este îmbunătăţită suplimentar de modul în care coboară pasagerii: printr-un gest generos, acoperişul şi uşa se deschid pentru a dezvălui interiorul automobilului. Pasagerii se ridică şi păşesc graţios în afară. Spectacolul este subliniat suplimentar de proiecţiile luminoase, care creează un covor roşu care arată drumul şi care transformă orice sosire în Grand Arrival.

P90223169_highRes_rolls-royce-vision-n copy

Dacă este cazul, două umbrele integrate în uşi sunt disponibile pentru a proteja pasagerii. Bagajul personalizat Rolls-Royce poate fi aşezat în partea din faţă a Rolls-Royce VISION NEXT 100, unde este un amplu spaţiu de depozitare. Un mecanism inteligent deschide o trapă în partea laterală a automobilului şi dezvăluie bagajul pentru a fi luat de majordom.

Giles Taylor, director de design al Rolls-Royce Motor Cars: „Prin Rolls-Royce VISION NEXT 100, am fost foarte atenţi să nu insistăm asupra trecutului. Am dorit să fie cât mai inovatori posibil şi, în acelaşi timp, să depăşim istoria de design a mărcii”.

Sursa – BMWRomania

BMW Motorrad

Comentarii

©2020 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account