VIDEO: BMW M2 CS și BMW X5 M au fost dezvoltate prin testări în condiții extreme

BMW M ne prezintă într-un clip special culisele dezvoltării modelelor BMW M2 CS și BMW X5 M. Testele sunt desfășurate în condiții de vreme extreme, precum cele din apropierea Cercului Polar, dar și pe circuitul Nurburgring.

Peter Schmidt, coordonatorul dezvoltării de sisteme pentru control dinamic al modelelor BMW X5 M și X6 M explică: “Primim primele prototipuri cu circa trei ani înainte de începerea producției de serie. Dezvoltarea șasiului durează aproximativ doi ani.”

În zona arctică din Suedia, unde temperaturile scad până la -35 de grade Celsius, sunt amenajate suprafețe de testare diverse pe suprafața lacurilor înghețate. De exemplu, zona în care se testează tracțiunea și controlul pe gheață, are înspre interiorul circuitului suprafață lisă, iar spre exterior suprafață cu gheață mai dură, mai aderentă. De asemenea, zona muntoasă din Akkanalke, Suedia, oferă condițiile neiertătoare în care mașinile pot fi testate pe șosele acoperite cu zăpadă.

După ce sunt testate și calibrate abilitățile dinamice ale prototipurilor BMW M pe suprafețele cu aderență scăzută din zona arctică, urmează testele pe circuitul Nurburgring, unde sistemele dinamice trebuie să-și demonstreze capacitățile pe asfaltul foarte aderent. În procesul de dezvoltare a mașinilor este foarte importantă și testarea anvelopelor. Modele precum BMW M2 CS au anvelope proiectate special.

Toate detaliile le puteți vedea în clipul de mai jos:

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account