Alfa Romeo Bertone are influente de la BMW Vision Concept?

bmw-vision-alfa-romeo-bertone

La o zi dupa articolul nostru despre Mercedes-Benz F 800 si asemanarea sa cu BMW CS Concept, revenim cu alta dilema. Constructorul italian Alfa Romeo va prezenta ultimul sau concept, denumit Bertone, la Salonul auto de la Geneva.

La scurt timp dupa ce primele fotografii au ajuns pe net, a inceput o discutie aprinsa: unii fani auto sustin ideea unei asemanari intre conceptul Bertone si conceptul BMW Vision EfficientDynamics, prezentat la Salonul auto de la Frankfurt anul trecut.

Ne vom abtine sa tragem o concluzie deoarece nu avem nicio informatie legata de cand anume a inceput proiectul Bertone, astfel ca toate acestea ar putea fi o simpla coincidenta.

Dar am vrea totusi sa evidentiem cateva asemanari pe care le-am observat. Mai intai, e vorba de designul lateral, foarte elegant, futurist, si cu acelasi look de coupe. Apoi urmeaza geamurile usilor care urmeaza aceleasi linii de design ca cele intalnite la BMW VED. In al treilea rand, spatele. Desi nu e o copie identica, ideea de design e aceeasi: stratificarea suprafetelor, ce ajuta la canalizarea fluxului de aer.

bmw-vision-alfa-romeo-bertone-2

Ne oprim aici cu speculatiile, dar va invitam sa va exprimati opinia despre comparatia foto prezentata.

BMW Motorrad

Comentarii

©2022 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account