Audi si Jeep pregatesc concurenti pentru MINI Countryman

Randare realizata de Worldcarfans

Potrivit unui raport publicat de revista germana AutoZeitung, Audi intentioneaza sa lanseze in 2012 un nou vehicul entry-level. Denumit Q1, noul model va concura direct cu modelul de succes MINI Countryman. Noul Q1 va avea la baza platforma lui A1, care are la baza la randul sau platforma imbuntatita a lui Polo. Masina va avea circa 3.95 m lungime si o caroserie in stil coupe, cu doua usi si cu spate de hatch.

Masina va fi propulsata de un motor TFSI de 1.4L cu patru cilindri, care produce 125CP sau o unitate TSI de 150 CP. Fanii diesel vor putea alege intre un motor 1.2L TDI de 80 CP si un motor 1.6L TDI de 119 CP.

In SUA si Jeep pregateste un concurent pentru MINI Countryman. Noul model compact urban cu tractiune integrala sau fata este bazat pe platforma unui model Fiat – nu se stie inca ce model anume.

In timpul unui interviu acordat la salonul de la Geneva 2011, Presedintele Mike Manley a dezvaluit faptul ca in 2013 va fi lansat un model mini-Jeep. Noul crossover de dimensiuni mici va concura in segment cu MINI Countryman si cu Audi Q1.

Segmentul B este dominat in prezent de noul MINI Countryman si de Nissan Juke, doua crossovere care au avut pana acum mare priza la clienti. MNI Countryman este disponibil atat in versiune cu tractiune integrala cat si cu propulsie spate.

[Sursa: Autocar via MotorAuthority ]

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account