BMW Seria 3 (G20) și Seria 1 (F40) obțin rezultate excelente în testele de siguranță Euro NCAP

EuroNCAP certifică nivelul superior de siguranță oferit de noile modele BMW Seria 3 Sedan (G20) și Seria 1 (F40).

Modelul Seria 3 testat de EuroNCAP a fost varianta de bază cu motorizare 320d și volan pe partea stângă a mașinii. Greutatea raportată a vehiculului a fost de 1530 kilograme. Echiparea standard de siguranță a inclus: airbag-uri frontale, centuri cu pretensionare și limitatoare de forță, airbag-uri pentru genunchii șoferului, airbag-uri laterale, pregătire ISOFIX pentru bancheta spate, avertizor de port al centurii pentru locurile față/spate, capotă activă, sistem de frânare autonomă cu funcții multiple și sistem de asistență pentru păstrarea benzii și a vitezei.

BMW-Seria3-EuroNCAP

În urma testelor de impact derulate de EuroNCAP, Seria 3 a dat dovadă de un comportament remarcabil, obținând un scor de 97% pentru siguranța ocupanților adulți, 87% în cazul copiilor, 87% pentru participanții vulnerabili la trafic (pietoni, cicliști) și 76% pentru pachetul de sisteme de asistență. În urma acestui rezultat, noul BMW Seria 3 a reușit să obțină calificativul maxim de 5 stele. Validitatea rating-ului acordat noului Seria 3 (G20) este valabilă și pentru modelele cu volan pe dreapta și pentru pleiada de modele echipate cu motorizări cu 4 cilindri pe benzină și motorină începând cu 316d și până la 330i xDrive inclusiv, excluzând variantele cu 6 cilindri 330d xDrive și M340i, dar și versiunea plug-in hybrid 330e.

Hatchback-ul Seria 1 folosit pentru crash-test-ul EuroNCAP a fost versiunea de bază 118i cu volan pe partea stângă. Greutatea vehiculului testat a fost de 1480 kilograme, în timp ce pachetul standard de echipamente de siguranță și asistență a fost, în mare parte, similar cu cel de pe Seria 3 (cu excepția pernei de aer pentru genunchii șoferului).

Seria 1 a absolvit cu brio probele de impact la care a fost supus, având un comportament bun și adecvat în cadrul majorității ariilor avute în vedere. Punctajul obținut pentru protecția ocupanților adulți a fost de 83% (ținând cont dimensiunea mai redusă a caroseriei și masa totală), în timp ce pentru protecția copiilor, Seria 1 a obținut un scor de 87%, exact ca în cazul fratelui mai mare Seria 3. Echiparea de siguranță cu sisteme active a adus un punctaj de 72%, iar pentru protecția participanților vulnerabili, generația F40 a obținut un scor de 76%.

În final, rezultatele obținute au contribuit la obținerea calificativului maxim de 5 stele pentru noul Seria 1. Validitatea rating-ului este aplicabilă pentru întreaga gamă de motorizări și pentru versiunea cu volan instalat pe partea dreaptă.

[Sursă foto: Euro NCAP]

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account