AutoNews: De ce vor domina Audi, BMW si Mercedes piata chineza de masini de lux

Automotive News a publicat un raport despre piata chineza de masini de lux si faptul ca aceasta este dominata de cei trei constructori germani de masini premium: BMW, Mercedes si Audi. Potrivit publicatiei, cei trei constructori detin aproape 76% din piata de masini de lux, iar aceasta cifra ar putea creste in continuare si pe viitor.

Unele din avantajele intrarii acestora pe piata chineza sunt reprezentate de preturile mai scazute decat ale concurentilor si in oferta care consta in masini customizate si ajustate pentru a raspunde nevoilor specifice ale consumatorilor chinezi.

Audi ofera modelele A4L si A6L cu ampatament marit, iar BMW da replica cu BMW Seria 5 cu ampatament marit.

Vehiculele cu ampatament marit ofera mai mult spatiu la interior, pentru a satisface nevoia de spatiu solicitata de clientii chinezi instariti. Majoritatea acestor masini sunt conduse de soferi.

Si Mercedes-Benz vinde pe piata chineza modelul Clasa E mai lung.

Audi inregistreaza in continuare vanzari puternice in China, modelele A4L si A6L reprezentand cca.60% din vanzarile totale Audi in China.

Un alt motiv pentru care aceste trei companii vor domina piata chineza ce se afla intr-o crestere rapida este reprezentat de faptul ca modelele acestora sunt construite local. Audi A4L, A6L si Q5, BMW Seria 3 si Seria 5, precum si Mercedes-Benz Clasa C sunt toate construite in China

„Cu exceptia lui Audi Q5 si a lui Mercedes-Benz Clasa E, celelalte cinci marci produse local se situeaza printre primele 10 modele de lux vandute pe piata chineza”, relateaza Autonews.

Chiar daca unii competitori incearca sa ii prinda din urma, marcile germane nu stau degeaba. Pentru urmatorii doi ani Audi, BMW si Mercedes-Benz intentioneaza sa lanseze pe piata chineza noi modele cu ampatament marit.

Prin urmare, ne asteptam sa creasca diferenta dintre cei trei constructori si concurentii lor, primii castigand astfel si mai multa cota de piata.

[Sursa: Autonews ]
BMW Motorrad

Comentarii

©2022 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account