BMW 320i Turbo ar completa perfect seria conceptelor Hommage

Monholo Oumar ilustrează modelul de competiții 320i Turbo în stilul conceptelor Hommage prezentate de BMW.

În 1976 BMW a decis să producă pe baza modelului E21 o mașină de competiții conformă cu specificațiile Grupei 5. E21 avea avantajul unui șasiu mai ușor decât al legendarului 3.0 CSL. Iar BMW i-a montat motorul M12 de Formula 2. Era un propulsor cu patru cilindri și capacitate de 2 litri, care livra peste 300 CP. BMW 320i Turbo arăta senzațional, datorită caroseriei evazate, spoilerului frontal extins ca un plug și eleronului de dimensiuni uriașe. Era o interpretare similară cu a lui 3.0 CSL.
Acum, ne aducem aminte de BMW 320i Turbo acest model special datorită ilustrațiilor realizate de designerul francez Monholo Oumar. Creația denumită BMW 320i Turbo Hommage este făcută în stilul conceptelor Hommage prezentate de BMW în anii recenți. Aici enumerăm în special BMW 2002 Hommage și BMW 3.0 CSL Hommage, care par să fie principalele muze.
Este o interpretare modernă și foarte captivantă a lui BMW 320i Turbo. De altfel, un concept realizat după desenele lui Monholo Oumar ar merita expus la Concursul de de Eleganță de la Villa d’Este.


Desigur, este doar un exercițiu de imaginație, dar merită toată admirația pentru abordarea stilistică. Se remarcă faptul că Monholo Oumar a completat foarte bine trăsăturile emblematice ale modelului original cu detalii de design care respectă noul limbaj estetic BMW. Dacă formele caroseriei sunt evazate ca în cazul mașinii de competiții, stopurile au semnătură luminoasă precum cea a conceptului X2. Dar combinația merge de minune. Iar rezultatul este un set de ilustrații pe care le admiri minute în șir. Asemeni unui sculptor îndrăgostit de muza sa, Monholo Oumar a ilustrat acest vis pe roți din numeroase unghiuri, dorind parcă să ne arate frumusețea ascunsă în fiecare linie și crestătură a caroseriei.

BMW Motorrad

Comentarii

©2022 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account