Raliul Dakar 2017 – Rezultatele echipajelor MINI în etapele 7 și 8

După 8 etape ale Raliului Dakar 2017, cel mai bine plasat echipaj care concurează cu MINI John Cooper Works Rally se află pe locul 5 în clasamentul general.

Raliul Dakar 2017 – etapa a şaptea: La Paz – Uyuni, 622 km

– Hirvonen îşi recapătă forma şi încheie etapa pe locul al patrulea
– Clasări în Top 10 pentru Al Rajhi, Garafulic şi Terranova
– Hirvonen se menţine între primii cinci în clasamentul general

O zi completă de competiţie a reluat ediţia 2017 a Raliului Dakar, etapa a şaptea revizuită integrând în roadbook porţiuni din runda a şasea care a fost anulată. După condiţiile meteorologice care au dus la scurtarea etapei a şasea şi la anularea celei de-a şasea, ziua de pauză de ieri a oferi ocazia perfectă pentru organizatori de a schimba prima parte a etapei-maraton ce a început luni. Site-ul competiţiei a făcut referire la un nou roadbook ca fiind o combinaţie fără precedent între traseele originale, piloţii având de parcurs un teren predominant nisipos în cele două secţiuni principale ale zilei.
Combinaţia de etapă pe nisip şi cele două zile de pauză pare să fie fost pe placul echipajului Mikko Hirvonen (Finlanda) – Michel Périn (Franţa), cei doi regăsindu-şi forma la comenzile #303 MINI John Cooper Works Rally car. Finlandezul a încheiat secţiunea de luni pe locul al patrulea, la cinci minute în spatele câştigătorului rundei, astfel că şi-a păstrat poziţia a cincea în clasamentul general.


De pauză a profitat şi un alt pilot MINI John Cooper Works Rally, Yazeed Al Rajhi (Arabia Saudită), care acum s-a refăcut complet după problemele de sănătate din prima săptămână. El şi navigatorul Timo Gottschalk (Germania) au fost al doilea echipaj X-raid Team care a parcurs etapa de luni, maşina #306 trecând linia de sosire în poziţia a opta. Locul lor în clasamentul general continuă să fie decis în urma apelului.
Cel de-al treilea model MINI John Cooper Works Rally car (#308) a încheiat etapa a şaptea la două poziţii în urma lui Al Rajhi, pe locul al optulea. Performanţa consistentă a lui Orlando Terranova (Argentina) şi a navigatorului Andreas Schulz (Germania) a făcut ca cei doi să-şi păstreze poziţia a şaptea în ierarhia generală, la mai puţin de cinci minute în urma adversarului de pe poziţia a şasea.
La finalul etapei, pe locul al nouălea, între Al Rajhi şi Terranova, au fost Boris Garafulic (Chile) şi navigatorul Filipe Palmeiro (Portugalia), echipajul aflat la comenzile #314 MINI ALL4 Racing. Clasarea din prima parte a etapei-maraton a fost suficientă pentru ca cei doi să-şi păstreze poziţia a noua în Top 10 al ierarhiei generale.
O poziţie mai sus în clasamentul competiţiei sunt Jakub Przygonski (Polonia) şi Tom Colsoul (Belgia), care ocupă locul al optulea în ciuda unei runde dificile cu #316 MINI ALL4 Racing, pe care au încheiat-o pe poziţia a 15-a.
Un alt echipaj MINI ALL4 Racing a încheiat etapa a şaptea pe locul al 16-lea, acolo unde îi regăsim pe Mohamed Abu Issa (Qatar) şi Xavier Panseri (Franţa). Tandemul format din Stephan Schott (Germania) şi Paulo Fiuza (Portugalia) a fost al 25-lea la trecerea liniei de sosire, în timp ce ultimul MINI ALL4 Racing, cel în al cărui cockpit se află Sylvio deBarros (Brazilia) şi Rafael Capoani (Brazilia), a fost al 30-lea.
A doua parte a etapei-maraton va porni de la Uyuni şi va avea punctul terminus la Salta, după ce competitorii vor fi parcurs 892 de kilometri.
Raliul Dakar 2017: poziţiile echipajelor MINI în clasamentul general după etapa 7

Raliul Dakar 2017 – etapa a opta: Uyuni – Salta

– Locul al patrulea în etapă pentru Hirvonen
– Terranova a încheiat etapa pe locul al şaselea
– Patru modele MINI se menţin în Top 10 al clasamentului general

Condiţiile meteo defavorabile au continuat şi în etapa a opta a ediţiei 2017 a Raliului Dakar, astfel că organizatorii au luat decizia de a scurta o nouă secţiune a traseului. Prima schimbare în roadbook a fost făcută în prima parte a zilei, când prima parte a probei speciale a fost redusă cu 73 de kilometri, repornindu-se de la graniţa cu Argentina. Schimbări suplimentare au fost efectuate ulterior, pe parcursul zilei, când a devenit clar că inundaţiile de pe drumul spre Salta făceau imposibil ca vreun vehicul să ajungă la punctul final planificat. Organizatorii cursei au confirmat că etapa a noua, programată pentru miercuri, care includea şi Super Belen, este anulată – decizia înseamnă că 42% (1.400 km) din probele speciale planificate (3.300 km) au fost anulate din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.
Ca urmare a vremii nefavorabile de marţi, au fost puţine schimbări în clasament, majoritatea competitorilor din familia MINI reuşind să-şi păstreze locurile în clasamentul general. Mikko Hirvonen (Finlanda) şi Michel Périn (Franţa) au fost pe locul al patrulea şi în această etapă, astfel că echipajul #303 MINI John Cooper Works Rally se menţine pe poziţia a cincea în ierarhia generală a competiţiei.
La doar două locuri în urma lor a încheiat maşina #308 MINI John Cooper Works Rally a echipajului format din Orlando Terranova (Argentina) şi Andreas Schulz (Germania). Cei doi şi-au continuat forma constantă, cu o performanţă care le-a permis să-şi păstreze locul al şaptelea în clasamentul general.
Completarea Top 10 în etapa de marţi a fost făcută de cel de-al treilea MINI John Cooper Works Rally, al echipajului Yazeed Al Rajhi (Arabia Saudită) – Timo Gottschalk (Germania). Poziţia lor oficială în clasamentul general este sub rezerva apelului.
Jakub Przygonski (Polonia) şi Tom Colsoul (Belgia) au fost primul echipaj cu un model MINI ALL4 Racing (#316) ce a încheiat etapa, cei doi clasându-se pe poziţia a 14-a. Şi ei şi-au păstrat locul în clasamentul general, fiind pe treapta a opta.
Celelalte echipaje MINI ALL4 Racing au încheiat etapa a opta pe locul al 17-lea – Mohamed Abu Issa (Qatar) şi Xavier Panseri (Franţa) -, respectiv pe poziţia a 18-a, Boris Garafulic (Chile) şi Filipe Palmeiro (Portugalia) cu #314 MINI ALL4 Racing. Sylvio de Barros (Brazilia) şi Rafael Capoani (Brazilia) s-au clasat pe poziţia a 20-a, cu două locuri mai sus decât Stephan Schott (Germania) şi Paulo Fiuza (Portugalia).
Raliul Dakar 2017: poziţiile echipajelor MINI în clasamentul general după etapa 8

BMW Motorrad

Comentarii

©2022 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account