ZVON: BMW și Great Wall Motor vor construi un SUV/crossover MINI electric în China

(În imagine este modelul plug-in hybrid MINI Cooper S E Countryman ALL4)

Publicația britanică Autocar a aflat informații conform cărora gama MINI va fi extinsă cu un model SUV/crossover cu propulsie pur electrică.

Site-ul autocar.co.uk a publicat un articol în care menționează că joint-venture-ul dintre BMW și Great Wall Motor va produce mai întâi un SUV în stil crossover cu 5 portiere și dimensiuni similare cu BMW X1. Acesta va fi urmat de un hatchback mic. Sursele autocar.co.uk spun că noul crossover electric nu va fi utiliza o platformă tehnică existentă, ci una nouă, dezvoltată în comun de BMW și Great Wall Motor.

Autocar.co.uk mai menționează că noul SUV/crossover electric ar putea folosi baterii fără cobalt, produse de SVOLT Energy Technology, o companie care a aparținut de Great Wall Motor și a devenit independentă. Sursele publicației britanice mai sugerează că noul SUV/crossover electric MINI ar putea reprezenta baza și pentru înlocuitorul modelului BMW i3. De asemenea, autocar.co.uk menționează că noul model electric ar putea primi numele Paceman.

Noul crossover electric MINI va fi construit la uzina din Zhangjiagang a joint venture-ului Spotlight Automotive Limited stabilit în 2018 între BMW și Great Wall Motor. Comunicatul de presă emis de BMW Group la acel moment ofere următoarele detali despre această uzină din China: „Uzina va avea o capacitate standard de până la 160.000 de automobile pe an, ceea ce va necesita aproximativ 3.000 de angajaţi după faza de lansare. Ambii parteneri vor investi împreună circa 650 de milioane de euro (peste cinci miliarde de yuani). Faza de construcţie este planificată în perioada 2020-2022.”

BMW Group a subliniat deja că la această uzină comună cu Great Wall Motor va produce viitoarele modele electrice ale mărcii MINI.

Sursa informațiilor: autocar.co.uk

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account