BMW a prezentat noul M6 GTLM cu un livery aniversar

Lansarea noului BMW M6 GT-LM care va concura în acest sezon al IMSA Weathertech Sportscar Championship (IWSCC / USCC) coincide și cu centenarul mărcii bavareze, această istorie bogată nefiind uitată în compoziția livery-urilor care vor acoperi cele două mașini ale BMW Team Rahal Letterman Lanigan Racing.

Ambele mașini vor purta, începând cu cele 24 de ore de la Daytona din acest week-end, culori speciale, fiecare cu o semnificație specială, pentru întreg anul fiind pregătite mai multe astfel de tributuri.

BMW a pregătit pentru 2016 două M6 pentru competiția acerbă de la categoria de top a GT-urilor din America de Nord, noile mașini primind numerele 25 și 100 de concurs, numere care n-au fost alese la întâmplare. Primul face referire, ca un arc peste timp, la primul BMW care a concurat oficial în America de Nord în IMSA GT Challenge – BMW 3,0 CSL, în 1975. Cunoscut și ca ,,Batmobile-ul”, CSL-ul a reușit în acel prim sezon să puncteze o victorie istorică în cursa de 12 ore de la Sebring cu mașina #25. Podul peste timp este completat de o serie de colaje care acoperă lateralele mașinii unde au fost aduse laolaltă patru mașini legendare din istoria BMW în curse: CSL-ul, M1, V12 LMR și, nu în ultimul rând, M3-ul GT2 care a concurat în ALMS între 2009 și 2012. Aceste colaje se îmbină armonios în jurul unui ,,sigiliu” gândit de BMW ca și semn al celebrării centenarului.

bm7

Dacă livery-ul BMW-ului #25 privește, cu mândrie, spre trecut, cel cu numărul 100 îmbină un desen futurist cu cu același ,,sigiliu”, privind spre viitor. Desenul ce aduce cu o pânză, construit folosindu-se o nouă tehnologie 3D, ar trebui să impresioneze în timpul nopții. Astfel, pe cel de-al doilea BMW stă scris mesajul ..Către următorii 100 de ani”, acesta fiind și motto-ul întregii campanii aniversare care va debuta, în cadrul unui eveniment de marcă, la Munchen pe 7 martie. Ambele mașini au parcurs deja cu succes testul Roar dinaintea cursei de 24 de ore astfel că inginerii speră că noul M6 va performa atât de bine pe cât și arată. În plus, ca o notă finală, alte două M6 vor fi prezente la GT-D, categoria inferioară destinată mașinilor GT3, înscrise de Turner Motorsport.

Articol realizat de echipa PitStops.ro

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account