BMW M GmbH continuă să crească: pentru prima dată, peste 200.000 de automobile livrate într-un an

BMW M GmbH

BMW M GmbH priveşte retrospectiv către un exerciţiu financiar 2023 remarcabil şi raportează încă o dată rezultate-record. Pentru prima dată în istoria companiei, peste 200.000 de automobile au fost livrate în întreaga lume într-un singur an. Cu un nou record de 202.530 de automobile de înaltă performanţă şi performanţă vândute, tendinţa de creştere din ultimii ani a continuat. Creşterea impresionantă a vânzărilor, cu 14,3% faţă de anul precedent, demonstrează că, încă o dată, grupuri-ţintă suplimentare au fost atrase de automobilele extrem de sportive cu sigla M ca simbol al calităţii.

SUA a fost din nou cea mai importantă piaţă unică pentru automobilele BMW M GmbH în anul financiar 2023. Piaţa autohtonă germană a ocupat din nou locul al doilea în clasamentul regiunilor de vânzări, în timp ce Marea Britanie a rămas a treia cea mai importantă piaţă, ca şi în anul precedent. „Cu recordul istoric de peste 200.000 de automobile livrate, am atins un reper în anul financiar 2023. Cererea impresionantă este o mare confirmare a faptului portofoliul nostru divers de produse este extrem de atractiv”, declară Sylvia Neubauer, vicepreşedinte pentru Clienţi, Brand, Vânzări la BMW M GmbH.

Și România a avut o performanță record. Au fost livrați către clienți peste un sfert de milion de cai putere cu 231 modele M de înaltă performanță și 263 de modele M de performanță. Noul BMW XM este și noul best seller absolut al mărcii, cu un total de 55 de unități, din care 4 au fost versiuni de înaltă performanță Label, care dezvoltă o putere impresionată de 748 CP. Foarte aproape a fost BMW M4 Coupe Competition, are a ajuns în 2023 la 47 livrări. Alte două lansări în acest an au fost noile BMW M2 și BMW M3 Touring, acestea ajungând la 16, respectiv 11 clienți.

CLICK AICI pentru a citi testul nostru cu primul BMW M3 Touring de serie din istoria BMW M GmbH.

În categoria modelelor de performanță prima poziție este ocupată de BMW i4 M50, cu 44 de livrări, urmat de versatilul mild hybrid 48V X7 M60i cu 29 de livrări și limuzina de lux plug-in hybrid BMW 760e cu 21 de unități.

 

Dezvoltarea electromobilității continuă în ritm rapid

În calitate de primul model de performanţă electric al mărcii, BMW i4 M50 şi-a continuat traseul de succes în al doilea an complet de vânzări după lansare şi a fost din nou bestsellerul BMW M GmbH. Anul 2023 a însemnat şi lansarea BMW i5 M60 xDrive Sedan şi BMW i7 M70 xDrive, semnalând începutul a încă două noi completări ale gamei BMW M de automobile de performanţă electrice.

Cu un sistem de propulsie foarte compact atât pe puntea faţă, cât şi pe cea spate, care împreună dezvoltă o putere totală de până la 442 kW/601 CP, BMW i5 M60 xDrive stabileşte standarde în segmentul premium al clasei business. Fiind cel mai puternic model din noua gamă BMW Seria 5, are caracteristici de design specifice care subliniază vizual potenţialul său sportiv remarcabil. Şasiul adaptiv Professional disponibil standard, cu amortizoare controlate electronic şi Direcţie Integrală Activă, în combinaţie cu sistemul de tracţiune integrală electrică BMW xDrive cu două motoare, garantează plăcerea de a conduce fără emisii la nivel local şi performanţe tipice M.

Prin BMW i7 M70 xDrive, în 2023 a fost prezentat cel mai puternic automobil BMW M cu propulsie electrică. De asemenea, vârful noii game BMW Seria 7 este echipat cu două motoare electrice, care împreună oferă o putere de până la 485 kW/659 CP şi un cuplu maxim de 1015 Nm. În plus, tehnologia şasiului specifică modelului şi caracteristicile exclusive de design contribuie la caracterul tipic M. BMW i7 M70 xDrive combină mobilitatea locală fără emisii şi performanţa la superlativ pentru a crea o experienţă unică de condus în segmentul de lux.

„Anul financiar 2023 a fost caracterizat atât de portofoliul nostru de mare succes de automobile cu motor termic pline de emoţie, cât şi de ofensiva noastră continuă de electrificare, cu alte două modele de performanţă electrice şi primul nostru automobil electrificat de înaltă performanţă, BMW XM”, declară Franciscus van Meel, preşedintele Consiliului de Administraţie al BMW M GmbH. „Nu în ultimul rând, succesul continuu al BMW i4 M50 confirmă faptul că suntem pe drumul cel bun pentru a avansa şi mai mult în electrificarea portofoliului nostru de produse şi pentru a combina tehnologiile de propulsie durabile cu o experienţă de condus puternică din punct de vedere emoţional.”

Noile modele de înaltă performanţă diversifică portofoliul de produse

Trei automobile de înaltă performanţă, care şi-au încheiat primul an complet de vânzări în 2023 şi simbolizează gama largă a portofoliului de produse BMW M GmbH, au avut, de asemenea, o contribuţie decisivă la creşterea continuă a vânzărilor. A doua generaţie BMW M2, cu motorul său cu şase cilindri în linie, tracţiunea spate şi transmisia manuală opţională cu şase trepte, oferă o intrare şi mai atractivă în universul modelelor de înaltă performanţă de la BMW M.

Designul extrovertit, caracterul dual care combină interiorul luxos și performanța de impresionată susținută de noul sistem M HYBRID fac din BMW XM o prezență exclusivă în segmentul foarte special al SAV de lux și înaltă performanță. Noul model special BMW M3 CS, care aduce sentimentul inconfundabil BMW M pe circuit şi şosea într-o formă deosebit de puristă, a fost primit cu entuziasm de fanii mărcii.

În plus, popularitatea continuă a celor mai bine vândute modele în segmentul de automobile de înaltă performanţă a fost principalul motiv pentru creşterea continuă a BMW M GmbH. În 2023, cea mai vândută maşină sport de înaltă performanţă din lume a fost BMW M3 Sedan, urmată de BMW M4 Coupé. Cu motoarele lor puternice, cu şase cilindri în linie, şi opţiunea unică în segment – de transmisie manuală cu şase trepte sau transmisie M Steptronic cu opt trepte -, precum şi tracţiunea spate clasică şi sistemul inteligent de tracţiune integrală M xDrive, oferă caracteristici de performanţă pregătite pentru circuit, fiind totodată potrivite fără restricţii pentru utilizarea zi de zi şi pe distanţe lungi. Această combinaţie, completată de o doză suplimentară de spaţiu pentru bagaje şi versatilitate, a făcut ca primul BMW M3 Competition Touring cu M xDrive să fie o altă completare deosebit de importantă pentru gama BMW M GmbH în 2023.

Accente proaspete şi alte modele noi de înaltă performanţă în 2024

Diversificarea portofoliului de produse va continua în 2024. Pe lângă viitoarea revizuire de model pentru cele mai de succes trei serii de înaltă performanţă – BMW M3, BMW M4 şi BMW M2 -, noua generație a BMW M5 este pregătită pentru a fi lansată în acest an, la 45 de ani de la lansarea primului Seria 5 care purta cifra M – E12 M535i. Noua generaţie a modelului de înaltă performanţă din clasa de lux va fi disponibilă nu numai ca sedan, ci şi ca BMW M5 Touring, o întoarcere la acest tip de caroserie după o pauză de două generații. Înainte de aceasta, BMW i5 M60 xDrive Touring va completa gama de automobile de performanţă electrice.

Nucleul gamei de produse BMW M marchează, de asemenea, debutul unei oferte pentru conducătorii deosebit de ambiţioşi: succesul uriaş al BMW M3 CS este urmat de noul model special BMW M4 CS, care vine cu o orientare maximă către performanțe, cu o creştere a puterii motorului şi o reducere optimizată alături de o echipare simplificată.

Le Mans în vizor: BMW M GmbH îşi propune o revenire istorică în curse

După ce, anul trecut, noul BMW M Hybrid V8 a încheiat cu succes primul sezon în seria de anduranţă IMSA din America de Nord, BMW M GmbH va concura şi în Campionatul Mondial FIA de Anduranţă (WEC) în 2024. Punctul culminant al sezonului este revenirea în cursa de 24 de ore de la Le Mans: la exact 25 de ani de la victoria obţinută de BMW V12 LMR în clasamentul general al legendarei clasice de anduranţă, un prototip BMW M Motorsport va fi din nou pe grila de start.

Revenirea pe Circuit de 24 Heures va fi însoţită de premiera pe pistă a celui de-al 20-lea BMW Art Car. Unul dintre cele două BMW M Hybrid V8 care vor concura la Le Mans se va alinia la start cu un design cu totul special, creat de Julie Mehretu, renumita artistă din New York, care exprimă în mod impresionant combinaţia tradiţională de motorsport şi artă din colecţia BMW Art Car. Este din nou evocarea unei tradiții foarte valoroase a mărcii, primele patru modele Art Car participând mereu la cursa de 24h de la Le Mans, în 1975, 76, 77 și 79 cu semnătura artiștilor Alexander Calder, Frank Stella, Roy Lichtenstein și Andy Warhol.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account