BMW ConnectedDrive face drifturi cu mâinile la spate

Ia mâna de acolo, îți va spune un astfel de BMW în viitor. Pot s-o fac cu mâna mea. Tu fă-ți un selfie…

Sub egita siguranței, dar și a curiozității de vedea ce se poate obține cu ajutorul tehnologiei, BMW ConnectedDrive au construit prima mașină care face drifturi singură. Că BMW-urile știu să facă asta cu un șofer talentat la volan nu mai este niciun secret, la fel cum nu mai este un secret că un BMW care încearcă să facă asta fără un șofer talentat la volan ajunge în copac.

BMW ConnectedDrive drift (4)

Mașina care face drifturi singură este posibilă în primul rând grație noului sistem de direcție, acum electronică, nu hidraulică, care trebuie să funcționeze perfect, în tandem cu accelerația și frâna. Sistemul intervine în controlul mașinii aflate în situații limită, simulând ce ar trebui să faci cu volanul și cu cele trei ori două pedale atunci când pierzi controlul. Se pare că mașina care face drifturi singură se descurcă mai bine fără ajutorul unui șofer mediocru, reușind să bracheze corect, să frâneze și să accelereze atunci când trebuie. Adică poți să fii un tocilar student la facultatea de tocilărie, să nu ai treabă cu volanul, dar să poți face drifturi în timp ce mâinile-ți sunt ocupate cu studiul propriului corp sau al persoanei de lângă tine. Asta e foarte tare, nu știm însă ce se întâmplă dacă ți se taie netul în timpul ăla ori dacă rămâi fără baterie la telefon…

BMW ConnectedDrive drift (6)

Dacă nu ne credeți, puneți ochiul de priviți clipul ăsta unde un astfel de BMW ConnectedDrive încearcă să facă drifturi mai bine decât un campion la acest tip de motorsport. Dacă are unghi mai bun și viteză mai mare, voi să ne spuneți, că nu au avut aparat de telemetrie pentru asta.

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account