BMW construiește lângă Munich un campus dedicat dezvoltării mașinilor autonome
BMW accelerează considerabil procesul de proiectare a mașinilor autonome, anunțând crearea unui campus pe care îl dedică dezvoltării și testării noilor tehnologii din acest domeniu.
Ești un IT-ist sau un programator bun? Acum ai șansa să lucrezi în noul campus pe care BMW îl construiește special pentru dezvoltarea mașinilor autonome. Acolo se proiectează iNext, primul BMW complet autonom și conectat, care va debuta în 2021.
BMW Group anunță că toate posturile libere pot fi aflate online, accesând link-ul bmw.jobs/karrierewebsite. Constructorul german caută specialiști în IT și dezvoltare de software din domenii precum inteligența artificială, analizarea de date.
Acest anunț vine însoțit de o veste foarte mare din partea BMW Group, care dezvăluie că va construi în Unterschleissheim, lângă Munich, un campus dedicat cercetării și proiectării tehnologiilor în materie de condus autonom și conectivitate. Când va fi complet funcțional, BMW Group va reuni peste 2.000 de specialiști care vor dezvolta și vor testa mașini autonome. De altfel, BMW Group mai anunță că va începe să testeze automobile autonome în Munich încă din 2017.
Momentan BMW Group are 600 de angajați implicați în dezvoltarea tehnologiilor de condus autonom. André Müller, unul dintre dezvoltatorii de software care lucrează pentru BMW spune că deja se folosesc cele mai avansate tehnologii, precum ROS (Robot Operating System), ceea ce permite probarea muncii de programare foarte repede și direct aplicată la automobil. Noul campus va accelera și mai mult procesul de dezvoltare și implementare a tehnologiilor. În primul rând, de la jumătatea lui 2017 toată experiența acumulată în locații diferite va fi canalizată către campusul din Unterschleissheim. Noi forme de colaborare sunt deja trasate sub numele “project i 2.0”. Se vor forma echipe mici de specialiști pentru a se asigura un răspuns rapid în cadrul companiei. Se va permite și mai multă autoritate individuală. Se vor crea echipe agile care vor interacționa prompt, aflându-se la distanțe scurte. Rezultatul este că va fi grăbit timpul în care se iau deciziile. BMW subliniază în comunicatul de presă că, practic, un dezvoltator de software va putea „traversa peste drum” pentru a testa imediat noul cod pe un automobil real. Drept urmare, flexibilitatea și viteza unui start-up este combinată cu experiența industrială, siguranța și capacitatea unei companii mari.
Este o decizie de organizare crucială, despre care BMW spune că îi va servi pregătirii unei game întregi de modele autonome și pentru celelalte mărci din grup. Acestea vor fi lansate după ce BMW iNext va deveni în 2021 primul model autonom și complet conectat al mărcii bavareze.