BMW Group anunță creșterea producției pentru i3

După o lungă perioadă în care industria auto a înregistrat pierderi după pierderi, se pare că lucrurile încep să revină la normal. 2014 a debutat cu o creștere consistentă a înmatriculărilor de mașini noi la nivel global, iar previziunile destul de pesimiste ale producătorilor tind să fie depășite de situația reală din piață. Un caz particular îl reprezintă cererea tot mai mare de vehicule electrice de pe piața americană, unde BMW i3 va debuta în curând, iar popularitatea de care se bucură acesta transmite semne clare că cererea va fi mai mare decât se preconiza inițial. În consecință, BMW a luat deja măsuri pentru creșterea producției de la uzina germană cu până la 50 de procente, pentru a putea face față cererii crescute de peste ocean.

BMW_i3_production_rise_9

Recent, BMW a început să producă 100 de i3-uri pe zi, în creștere de la 70 de unități. Până în prezent au fost deja manufacturate 5000 de mașini, iar producătorul german speră să poată onora toate comenzile de pe piața nord-americană. Conform unor declarații ale purtătorului de cuvânt BMW, Dave Buchko, compania bavareză va crește în continuare cadența producției, datorită cererii crescute – nu numai pentru America, dar și pentru alte piețe globale – fără a preciza însă care este numărul de modele care vor ieși zilnic pe poarta fabricii în viitor.

Produktion BMW i3 in Leipzig

BMW a început livrările de i3 în Europa în luna noiembrie a anului trecut, acumulând liste de așteptare de până la șase luni încă din februarie. Luna trecută, președintele boardului de management BMW, Norbert Reithofer, a estimat că i3 va fi produs într-o cadență de 100.000 de exemplare până la sfârșitul acestui deceniu, iar piața globală de vehicule electrice va crește la un nivel care să susțină această producție. Un scenariu destul de optimist, dar care sună foarte bine pentru evoluția industriei auto.

BMW_i3_production_rise_11

Câți dintre voi ați cumpăra un BMW i3 în locul unei mașini convenționale?

[Sursa: autoblog.com]

Foto: BMW Group

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account