VIDEO: Noi imagini cu BMW i7, care debutează în aprilie cu peste 600 CP

Astăzi, în cadrul conferinței de presă anuală a BMW Group au fost prezentate noi detalii și informații despre BMW i7. Sedanul de lux electric va fi dezvăluit în 20 Aprilie 2022. Și va fi prezentat publicului cu ocazia ediției din 2022 a expoziției internaționale Auto China din Beijing.

BMW i7 va avea un design avangardist

Zvonurile că noua generație BMW Seria 7 va avea faruri separate în două unități luminoase s-au adeverit. Imaginile oferite de BMW Group, arată că luminile de întâmpinare sunt separate de proiectoarele principale. Clasicele lumini Angel Eyes sunt înlocuite cu benzi subțiri făcute dintr-o sticlă de tip cristal. Noile lumini Angel Eyes se disting și prin felul în care sclipesc elementele sale din sticlă cristal.

De asemenea , BMW i7 preia idei stilistice etalate și de BMW Concept XM, care prefigurează SUV-ul ce va fi produs de la finalul lui 2022. La fel ca și BMW Concept XM, sedanul de lux BMW i7 va avea grila frontală cu un contur iluminat.

Puteți vedea aceste detalii în clipul video publicat de BMW:

Cristalul amplifică rafinamentul interiorului

Cristalul a câștigat din ce în ce mai multe aplicații în interioarele noilor modele BMW din cea mai recentă generație. Avem drept exemple, maneta schimbătorului de viteze pentru modele precum X5 sau X7. Iar în cazul SUV-ului electric BMW iX, din această sticlă de tip cristal sunt făcute butonul rotativ al sistemului iDrive și butoanele pentru reglajul electric al scaunelor.

Dar BMW i7 duce și mai departe aceste aplicații. Și vedem în noile imagini oficiale, că și planșa de bord va fi străbătută de o baghetă de sticlă care este luminată din interior. În această bandă de cristal denumită BMW Interaction Bar sunt integrate și câteva butoane și zone care recunosc comenzi tactile pentru diverse funcții.

Totodată, BMW i7 va avea panoul de bord digital curbat, în stilul celor regăsite deja la BMW iX și BMW i4.

Pasagerii din spate se vor bucura de o experiență ca în cinematograf

Mulțumită sistemului BMW Theatre Screen, BMW i7 se transformă într-un cinematograf mobil. Mai exact, un ecran cu diagonală de 78,74 cm (31 inch) coboară de la nivelul plafonului și este completat cu sistemul audio Bowers & Wilkins Diamond Surround. Ecranul are format de afişare panoramică 32:9 şi rezoluţie de streaming 8K.
Atmosfera din habitaclul lui BMW i7 poate fi compată și cu un lounge mobil. Asta se datorează și plafonului panoramic din sticlă Sky Lounge.

BMW i7 ar putea avea ecrane și în portiere

La ediția din ianuarie 2022 a evenimentului CES (Consumer Electronics Show) din Las Vegas, BMW a demonstrat funcționarea sistemului BMW Theatre Screen. Acesa a fost montat într-un automobil acoperit cu panouri, care avea și interiorul camuflat. Însă în ciuda acestor încercări de păstrare a anonimității, a fost clar că automobilul în cauză era un prototip al noului BMW Seria 7. Intrigant este că acest prototip avea în portierele din spate câte un ecran tactil de dimensiunea unui smartphone. Cu toate că BMW nu a precizat vreun detaliu despre aceste ecrane, ele apar în pozele oficiale.

Mai mult de atât, un reprezentant al site-ului BMWBlog.com a participat la o demonstrație a sistemului BMW Theatre Screen în interiorul prototipului din Las Vegas. Iar în clipul video publicat de BMWBlog.com se poate remarca meniul de funcții afișate de ecranele din portiere. Printre acestea se observă funcțiile de control pentru climatizare sau încălzirea din scaune. Nu ar fi exclus ca aceste ecrane din portiere să ia locul tabletei detașabile care se regăsește în cotiera dintre scaunele actualei generații BMW Seria 7.

BMW i7 va avea funcții de condus autonom de până la Nivelul 3 din maximul de 5

BMW i7 va avea funcții de condus autonom atât de Nivelul 2, cât și de Nivelul 3. Cele de Nivelul 3 vor fi disponibile până la finalul lui 2022.

Nivelul 2 de automatizare înseamnă că mașina are sisteme avansate pentru asistarea condusului, care pot prelua temporar controlul acesteia. Însă șoferul trebuie să fie mereu atent și să supervizeze activ aceste funcții de condus asistat. Practic, șoferul conduce și când tehnologiile preiau temporar controlul accelerării, frânării și manevrării.
Dar la Nivelul 3, șoferul poate să nu supervizeze temporar funcțiile de condus autonom, chiar dacă se află în spatele volanului. Totuși cerința este ca șoferul să rămână atent. Pentru a prelua comanda în cazul urgențelor sau când sistemele nu mai pot menține controlul mașinii.

Mercedes-Benz a anunțat în decembrie 2021 că a primit autorizație din partea autorităților germane pentru funcțiile de condus autonom de Nivel 3, pentru sedanul de lux Clasa S. Astfel, BMW s-a pregătit cu tehnologii pe măsură.

Cea mai puternică versiunea a viitorului BMW Seria 7 va avea propulsie electrică

Încă un zvon confirmat în conferința de presă a BMW Group este faptul că modelul electric i7 va avea și cea mai puternică propulsie din gama noii generații BMW Seria 7.

BMW i7 va dezvolta peste 600 CP

BMW a confirmat că i7 va dezvolta chiar și peste 600 CP. Desigur, asta ne duce gândul la propulsia lui BMW iX M60, primul SUV pur electric al diviziei de performanță BMW M GmbH. În cazul SUV-ului iX M60 propulsia oferă tracțiune integrală, având cât un motor electric montat la ambele punți. Sistemul generează per ansamblu 619 CP și un cuplu uriaș, de până la 1.100 Nm. Cu aceste resurse, BMW iX M60 sprintează de la 0 la 100 km/h în doar 3,8 secunde.

Desigur, rămâne de văzut dacă BMW i7 va surclasa nivelul de putere livrat de BMW iX M60. Va fi interesant de văzut și dacă i7 va beneficia de o versiune cu 3 motoare electrice. Facem aceste precizări deoarece sedanul EQS din gama Mercedes-EQ are o versiune AMG cu 761 hp și 1.020 Nm. Și, bineînțeles, nu putem uita de Tesla Model S, care în variantă Plaid are 3 motoare electrice și dezvoltă 1.020 CP.

Sedanul electric promite autonomie de peste 600 km

În comunicatul de presă publicat azi de BMW sunt oferite și primele repere despre autonomia lui i7. Constructorul bavarez menționează autonomie de 580 – 610 km (WLTP) și consum de 18,9 – 19,7 kWh/100 km (WLTP). Însă nu se precizează pentru ce propulsie electrică sunt valabile aceste cote de autonomie și consum.

Viitorul BMW Seria 7 va avea și noi motorizări plug-in hybrid și cu ardere internă

Constructorul german confirmă că noua generație Seria 7 va beneficia de noi motoare cu ardere internă, proiectate pentru a respecta normele Euro 7. De altfel, se menționează că noile motoare care ard combustibili fosili sunt deja pregătite pentru a se încadra în normele din 2030.

Totuși, din informațiile prealabile știm că BMW va renunța la motorul V12. Ceea ce justifică faptul că propulsia electrică va deveni cea mai puternică din gama noii Serii 7.

De asemenea, BMW Seria 7 va fi oferit și cu noi propulsii plug-in hybrid. Iar BMW subliniază că rămâne dispus să ofere toate aceste tipuri de motorizare, cât timp există cerere din partea clienților și, desigur, se respectă normele pentru protejarea mediului înconjurător.

Mașinile electrice vor reprezenta 50% din vânzările anuale ale BMW Group, până în 2030

BMW Group estimează că până în 2030 va ajunge să comercializeze anual 1,5 milioane de mașini cu propulsie pur electrică. În acest scop, BMW Group va demara în 2025 producția primelor modele Neue Klasse. Acestea vor fi construite în Ungaria pe o nouă platformă proiectată special pentru a integra și propulsii 100% electrice.

A 6-a generație de propulsii electrice va avea costuri mai mici, dar va aduce performanțe îmbunătățite. BMW urmărește ca automobilele din generația Neue Klasse să egaleze marja de profit adusă de automobilele care au motoare cu ardere internă moderne.

În clipurile video de mai jos puteți vedea testul nostru cu BMW iX3, precum și prezentarea primului model electric din istoria BMW.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account