Comparație FOTO: Mercedes-Benz Coupe SUV Concept vs. BMW X6

În cadrul Salonului Auto de la Beijing de anul acesta, Mercedes-Benz a prezentat conceptul Coupe SUV, care prefigurează un viitor model de serie destinat să rivalizeze cu BMW X6. Înainte de a purcede într-o comparație, trebuie avut în vedere faptul că spectaculosul studiu al constructorului din Stuttgart  va trece printr-o serie de revizuiri care vor mai calma designul îndrăzneț din prezent.

Ca și în cazul lui BMW X6, care a fost dezvoltat pe platforma fratelui său mai practic, X5, și viitoarea Clasă M Coupe va prelua mecanica actualului Mercedes-benz ML. Acesta din urmă este pe piață din 2011 și este produs la uzina americană de la Tuscaloosa – unde cel mai probabil va fi asamblat și noul model cu siluetă de coupe.

Designul conceptului Coupe SUV se înscrie în tendințele actuale ale nemților, partea frontală preluând multe elemente de la noul crossover GLA. Capota traversată de cele două nervuri centrale proeminente este de asemenea asemănătoare cu GLA, în timp ce spatele este inspirat de noua Clasă S Coupe – cel puțin așa susțin oficialii Mercedes-Benz.

mercedes-concept-coupe-suv-1

Linia curbară a plafonului, care plonjează domol spre posteriorul înalt transmite câteva reminiscenţe către BMW X6, combinând foarte bine accentele moderne ale conceptului cu sportivitatea caracteristică acestei siluete.

Bild-Vergleich-BMW-X6-E71-LCI-Mercedes-Coupe-SUV-Concept-2014-04

„Concept Coupe SUV se evidențiază grație proporțiilor extreme, interpretând însă foarte bine trăsăturile emblematice ale siluetei unui coupe” a declarat directorul de design Mercedes-Benz, Gorden Wagener.

Cu o lungime de 4935 mm, o lățime de 2044 mm și o înălțime de 1739 mm, Concept Coupe SUV este o apariție cu adevărat impozantă. Iar dacă aceste dimensiuni vor fi păstrate și în cazul modelului de serie, ML Coupe va fi cu 58 mm mai lung, cu 61 mm mai lat și cu 49 mm mai înalt decât actuala generație a lui BMW X6.

Bild-Vergleich-BMW-X6-E71-LCI-Mercedes-Coupe-SUV-Concept-2014-03

Sub capota conceptului se află un propulsor V6 pe benzină cu capacitatea cilindrică de 3,0 litri, supraalimentat cu două turbosuflante. Conform declarațiilor oficiale, acesta dezvoltă 328 CP și 480 Nm – cuplul fiind constant între 1.400 și 4.000 rpm.

Bild-Vergleich-BMW-X6-E71-LCI-Mercedes-Coupe-SUV-Concept-2014-02

În comparație cu un X6 în versiunea de motorizare 35i xDrive, conceptul ce prefigurează Clasa M Coupe este cu 22 CP și cu 80 Nm mai puternic, însă trebuie ținut cont și de faptul că actualul X6 va fi înlocuit curând, iar următoarea generație va aduce și motoare revizuite.

Bild-Vergleich-BMW-X6-E71-LCI-Mercedes-Coupe-SUV-Concept-2014-06

Așa, de dragul comparației, am pus conceptul Mercedes-benz Coupe SUV alături de (încă) actualul BMW X6, însă lucrurile se vor schimba dramatic odată cu debutul cele de-a doua generații a SAC-ului (Sport Activity Coupe) bavarez.

Galerie FOTO:

[Sursa foto: bimmertoday]
BMW Motorrad

Comentarii

©2022 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account