BMW Group si-a modificat asteptarile de vanzari si venituri pentru 2010

BMW Group a inregistrat o performanta de business mai buna decat cea asteptata, astfel ca se asteapta ca volumul vanzarilor in 2010 sa creasca cu cca. 10%, pana la peste 1,4 milioane unitati. Marja profitului operational previzionata pentru intreg anul 2010 este de peste 5%, pentru segmentul automobilelor.

Un raport recent publicat de BMW Group indica faptul ca imbunatatirea conditiilor pe pitele auto internationale fac ca asteptarile grupului legate de vanzari sa creasca mai mult decat era previzionat anterior, atat la sfarsitul lui Q2 (iunie 2010), cat si la sfarsitul anului.

In prima jumatate a anului au fost vandute cu 13,1% mai multe masini decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Compania se asteapta astfel ca pentru intreg anul 2010, volumele de vanzari sa creasca cu cca 10%, pana la peste 1.4 milioane unitati. Pe langa revenirea economica a pietelor din intreaga lume, un alt factor care a avut impact pozitiv asupra dezvoltarii afacerilor grupului a fost reprezentat de cererea puternica pentru noile modele precum BMW Seria 5 si BMW X1. Astfel, datorita imbunatatirii situatiei pe pietele auto, BMW Group previzioneaza o marja a profitului operational pentru segmentul automobilelor de peste 5%. Si segmentul de servicii financiare se asteapta la o crestere semnificativa a rezultatului inainte de impozite, si o rata previzionata a rentabilitatii capitalurilor proprii de peste 18%.

Pe baza acestei perspective de viitor, BMW Group se asteapta ca profiturile aferente intregului an sa creasca mai mult decat era previzionat, in conditiile in care a fost deja previzionata o imbunatatire semnificativa a veniturilor grupului pentru 2010.

Noua estimare este bazata pe faptul ca pietele vor continua sa-si revina si pe faptul ca nu se vor inrautati semnificativ conditiile generale de business. Pentru anul 2010, BMW Group continua sa previzioneze o marja intre 8 si 10% si o rentabilitate a capitalului angajat de 26% pentru segmentul automobilelor. Segmentul de servicii financiare si-a previzionat o rentabilitate a capitalurilor proprii de cel putin 18%.

Raportul trimestrial la 30 iunie 2010 va fi publicat in data de 3 august 2010.

[Sursa: BMW ]
BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account